Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Δευτέρα, Ιουνίου 09, 2014

O ΚΟΟΥΤΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ..

Μία μεγάλη συνέντευξη στο site thetoc.gr παραχώρησε ο Τραϊανός Δέλλας αναλύοντας τόσα το Μουντιάλ της Βραζιλίας που έρχεται και την παρουσία της Εθνική μας εκεί, όσο και την ΑΕΚ. Αναλυτικά ο Δέλλας είπε:
Για το Μουντιάλ: 
«Πρέπει να κρατήσουμε τα πολύ καλά στοιχεία που έχουμε σαν ομάδα: την καλή αμυντική συμπεριφορά σαν ομάδα. Κλειδί θα είναι να μη δεχόμαστε γκολ εύκολα. Θα πρέπει να έχουμε το καθαρό μυαλό να κάνουμε γκολ τις όποιες φάσεις δημιουργήσουμε μπροστά. Εάν πάμε με τη λογική ότι είμαστε κάτι παραπάνω απ' αυτό που είμαστε θα έχουμε πρόβλημα. Σε ένα παγκόσμιο κύπελλο δεν έχεις να κάνεις μόνο με ευρωπαϊκές ομάδες που πάνω - κάτω έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν ομάδες που έχουν διαφορετικές ποδοσφαιρικές κουλτούρες. Πάνω σε αυτό θα πρέπει ακολουθεί το αγωνιστικό πλάνο. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μία ομάδα που έχει παιδιά με πολύ καλά φυσικά προσόντα και ταχύτητα και κορμιά. Αυτό που πιστεύω ότι υστερούν είναι η συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, όπως συμβαίνει στις αφρικανικές ομάδες. Έχουμε να κάνουμε με την Ιαπωνία, που για μένα είναι η πιο επικίνδυνη ομάδα. Είναι μία πειθαρχημένη ομάδα. Και σαν λαός είναι έτσι. Και έχουμε και την Κολομβία που πιστεύω όλες αυτές ομάδες από τη Λατινική Αμερική έχουν το απρόβλεπτο μέσα τους. Και αυτό είναι επικίνδυνο. Όταν έχεις να κάνεις με τρεις διαφορετικές σχολές, πρέπει να κρατήσουμε τα δικά μας στοιχεία και να χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους.
Αν, ήταν να επιλέξω ένα φαβορί θα έλεγα λίγο περισσότερο την Ιαπωνία»
Ποιον εχει ξεχωρίσει από την Εθνική μας;
«Ανέκαθεν η Εθνική δεν είχε τον παίκτη σταρ. Ως σύνολο λειτουργεί καλύτερα. Τα τελευταία 10 χρόνια αυτό ισχύει. Όλοι οι παίκτες πρέπει να βάλουν στην ομάδα το ταλέντο και τα στοιχεία τους».
Ποια ομάδα ήταν καλύτερη; Του 2004;
«Η ομάδα που είναι τώρα στο Μουντιάλ είναι η καλύτερη. Αυτούς στηρίζω, αυτούς υποστηρίζω και στέλνω τη θετική μου ενέργεια. Δεν θα μπω στη διαδικασία ποια ομάδα ήταν καλύτερη. Μου θυμίζει πάντως αυτή η ομάδα και τη δική μας το 2004. Ένα στοιχείο είναι η δίψα τους για διάκριση. Το ταλέντο του καθένα, ό,τι έχει να δώσει, να το δώσει στην ομάδα και θα πάρει ακόμα περισσότερα».
Φαβορί για το Μουντιάλ;
"Και σαν διοργανώτρια και σαν ποιότητα πιστεύω ότι η Βραζιλία έχει αρκετές πιθανότητες. Υπάρχει βέβαια και το άγχος που θα έχει, ως διοργανώτρια. Να πάρει το Κύπελλο, να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Το βίωσα με την Πορτογαλία το 2004, που και στα δύο παιχνίδια που παίξαμε οι παίκτες της είχαν απίστευτο άγχος».
Για την ψυχολογία ενός παίκτη:
«Αν με ρωτάς προσωπικά πάντα υπήρχε άγχος πριν το παιχνίδι. Αλλά όταν περνάς τη γραμμή, δεν με ενδιέφερε τι γινόταν. Είχα αυτό το χάρισμα να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ανθρώπων και συμπαικτών που δεν μπορούσαν να αποδώσουν από το άγχος».
Πώς κρίνεται η χρονιά για την ΑΕΚ:
«Δεν νομίζω να είναι κριτήριο για την ΑΕΚ μια χρονιά στην Γ' εθνική. Στόχος μας ήταν αν φύγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μακάρι να φεύγαμε σε 1-2 μέρες, αλλά έπρεπε να περάσουμε την διαδικασία της μιας χρονιάς και τώρα προγραμματίζουμε για τη νέα χρονιά. Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους στην Γ' εθνική. Για μένα που κάθισα στο πάγκο της, μου δόθηκε η ευκαιρία να διαχειριστώ μια τεράστια ομάδα. Το αφήνω στην άκρη, δεν ήταν και κατόρθωμα ότι κάναμε. Με πολλή δουλειά μπορούμε περισσότερα. Από την στιγμή που επιλέχθηκε ο δύσκολος δρόμος, θέλει υπομονή, να περάσει και η επόμενη χρονιά και σε ένα χρόνο στην Α' εθνική.
Για τον κόσμο:
«Αν έχουμε να πούμε και τίποτε κακό για τον κόσμο μας, θα είμαστε αχάριστοι. Στάθηκε κοντά στην ομάδα. Και αυτό είναι παρακαταθήκη για όλους μας. Ο κόσμος θέλει το καλύτερο και το αναζητεί. Να είναι σίγουροι ότι και εμείς δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε προπόνηση και κάθε Κυριακή στο παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να τους απαλύνουμε λίγο την πίκρα για την κατάσταση. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Πιο κάτω δεν πάει. Μόνο προς τα πάνω μπορεί».
Για την κρίση:
«Ήμουν από τους τυχερούς που πρόλαβα τα... καλά χρόνια. Από εκέι και πέρα και οι ομάδες πρέπει να πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς για τα νέα παιδιά, πρέπει να δουλέψουν πάρα πάρα πολύ για να φτάσουν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και να κάνει ένα καλό συμβόλαιο. Εάν κάποιος νεαρός θεωρεί πως έχει κερδίσει τα πάντα έχει... τελειώσει. Μέσα από τη δουλειά που δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ, μπορούν να φτάσουν ψηλά.»

Για την πειθαρχία των παικτών;
«Αν πας να επιβάλλεις κάτι σε κάποιον μόνο κακό μπορείς να του κάνεις. Πρέπει να ακούει. Εκεί επεμβαίνει και η οικογένεια, το τι βάσεις έχεις από την οικογένειά του. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν οικογένειες που βλέπουν τα παιδιά τους ως ποδοσφαιριστές και σαν επένδυση. Αυτό που μπορεί να κρατήσει κάποιον ως καλό ποδοσφαιριστή είναι η διάρκεια. Δυστυχώς ή ευτυχώς η νέα γενιά ποδοσφαιριστών - ανθρώπων που ζει στην Ελλάδα, αναλώνονται σε πράγματα που δεν έχουν ουσία. Θα πρέπειθ να διακρίνει ο καθένας τι του πάει, τι δεν του πάει. Αν αναλώνεσαι σε πράγματα γύρω - γύρω από το ποδόσφαιρο, στο τέλος δεν θα έχεις διάρκεια».
Για το γκολ με την Τσεχία το 2004;
«Αυτό το γκολ και για μένα προσωπικά και για πολύ κόσμο, ήταν ότι πιο σπουδαίο έχω κάνει στην καριέρα μου. Η δική μου δουλειά όμως, το δικό μου ταλέντο, αυτό το γκολ, το έβαλα μέσα στην ομάδα και μέσα από την ομάδα πήρα ό,τι μου αναλογούσε. Τιποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο».
Πρόβλεψη για την Εθνική;
«Αυτό που θα ευχηθώ είναι να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται. Είναι τεράστια επιτυχία που η Εθνική βρίσκεται στις τελικές φάσεις συνέχεια. Από εκεί και πέρα θα πρέπει πάνω απ' όλα να το χαρούν. Το Μουντιάλ, αλλά και το Euro είναι μία χαρά του ποδοσφαίρου και μέσα απ' αυτή τη χαρά, πρέπει να τα κρατήσουν όλοι σαν κόρη οφθαλμού. Έχουμε τύχη πιστεύω να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αλλά κι αυτό να μη συμβεί, οι παίκτες να δώσουν το 100%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002