Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Παρασκευή, Απριλίου 19, 2013

AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΚ 365..

Ανεξάρτητα από την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, αν κάτι φάνηκε χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΕΚ είναι ότι ο Τριτσώνης δεν έκανε τελικά και τόσο... άψογα τη δουλειά του.
Δεν συζητάω, βέβαια, το αν υπήρξαν αθλιότητες, επιθέσεις και επεισόδια και το αν ήταν δικαιολογημένη ή όχι η διακοπή. Ούτε αν πρέπει η ΑΕΚ να τιμωρηθεί για αυτά, αφού δικοί της οπαδοί ήταν οι 100 μυαλοφυγόδικοι εγκληματίες που έκαναν το ντου. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα (αν και στην Ελλάδα πρέπει να τα λες κι αυτά...). Το θέμα είναι ποια πρέπει να είναι η τιμωρία της ΑΕΚ για όσα συνέβησαν και αν της αξίζει η εσχάτη των ποινών, που είναι ο υποβιβασμός της στα χαρτιά και η αφαίρεση του δικαιώματός της διεκδικήσει την τελευταία ελπίδα της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κόντρα στον Ατρόμητο.
Αυτό που διαπιστώθηκε, λοιπόν, χθες είναι ότι προτού καταλήξει ο Τριτσώνης στην απόφαση για οριστική διακοπή, δεν έπραξε τα δέοντα και δεν εξάντλησε τις πιθανότητες για την ολοκλήρωση του ματς. Διότι αποδείχτηκε πως υπήρχαν οι προϋποθέσεις να συνεχιστεί και να τελειώσει κανονικά το παιχνίδι. Τη στιγμή, μάλιστα, Αστυνομία, ΟΑΚΑ και παρατηρητής συμφωνούσαν ότι ο χώρος ήταν ασφαλής σχεδόν μισή ώρα έπειτα από την εισβολή των κάφρων, αφού οι εξέδρες, το τερέν και το ταρτάν είχαν αδειάσει.
Επιπλέον, για τη συνέχιση του αγώνα υπήρχε και η πλήρης συναίνεση του Πανθρακικού, όπως επιβεβαίωσε ρητά, κατηγορηματικά και, κυρίως, δημόσια (σε δηλώσεις του στον Sentra) ο ίδιος ο πρόεδρός του, Δημήτρης Τζελέπης. Ακριβώς τα ίδια είπαν στους δημοσιογράφους έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και οι Παύλος Δερμιτζάκης και Δημήτρης Παπαδόπουλος κατά την αποχώρηση της ομάδας τους (μάλιστα, ο προπονητής τα επανέλαβε -και αυτός- ραδιοφωνικώς την επομένη). Δηλαδή, ότι είχαν πει το "ναι" στα παρακάλια του Δέλλα να επιστρέψουν στο τερέν.
Οπότε, η χθεσινή κυβίστηση του Πανθρακικού, που τα γύρισε και δήλωσε ότι... συμφωνούσε με τον Τριτσώνη, είναι τουλάχιστον κωμική. Για να μην την πάρω στα σοβαρά και τη χαρακτηρίσω σκανδαλώδη (κι ας της έδωσε νομική διάσταση ο Γρηγορίου). Δεν ξέρω τι παρεμβάσεις μπορεί να έγιναν και τι σόι πιέσεις μπορεί να δέχτηκαν οι άνθρωποί του για να κάνουν μία τόσο άτσαλη κωλοτούμπα, αλλά σημασία έχει ότι η προσπάθειά τους να διαστρεβλώσουν την αλήθεια ήταν τόσο εξόφθαλμη που τους εξέθεσε. Εξαιρώ, φυσικά, τον Δερμιτζάκη που είπε και χθες το βράδυ την αλήθεια δημοσίως: "Ναι, θέλαμε να συνεχιστεί το ματς". Παλικάρι!
Όσο για τον Τριτσώνη, πρέπει κάποια στιγμή να αποκαλυφθεί με ποιους μιλούσε στο τηλέφωνο στο επίμαχο διάστημα μέχρι να εκδώσει την... ετυμηγορία του, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Και γιατί χρειαζόταν... συμβουλές ή κατευθύνσεις για μία κατάσταση που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν τόσο ξεκάθαρη.
Καλό θα ήταν επίσης να εξηγήσει γιατί εκείνος δεν ρώτησε σχετικά την Αστυνομία ή τους παρατηρητές, σε αντίθεση με ό,τι είχε πράξει στο περσινό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ο Κάκος, ο οποίος είχε κάνει -όπως ανέφερε ο Γρηγορίου- τρεις τέτοιες συσκέψεις προτού πάρει την απόφασή του για οριστική διακοπή (σε ματς που έπεφταν μολότοφ στο τερέν!). Απόφαση που έλαβε μόνον όταν ο υποστράτηγος της Αστυνομίας του ξεκαθάρισε ότι δεν διασφαλιζόταν η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Συνέβη κάτι αντίστοιχο στην περίπτωση Τριτσώνη; Κάθε άλλο!
Πάντως, παρότι η ΑΕΚ είναι πλέον εντελώς μόνη της και εγκαταλελειμμένη (αφού πρώην και νυν μέτοχοι και αμέτοχοι και διοικούντες είναι εξαφανισμένοι) και μολονότι έχουν απομείνει μόνον ο δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου και ο Τραϊανός Δέλλας να την εκπροσωπούν, η χθεσινή ακροαματική διαδικασία τη βρήκε νικήτρια (επαναλαμβάνω, ανεξαρτήτως απόφασης). Γιατί παρουσίασαν στοιχεία και επιχειρήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Τριτσώνης θα μπορούσε να είχε σφυρίξει λήξη εντός τερέν. Αφήστε τα περί "διακοπής λόγω φθορών" που αναφέρονται στο φύλλο αγώνα και τα οποία δεν επισύρουν ποινή αφαίρεσης βαθμών...
Και για να τελειώνουμε: η ΑΕΚ δεν ζήτησε χάρη από κανέναν. Επιδίωξε μόνον να αποδειχτεί ότι κακώς ο Τριτσώνης προχώρησε σε "μονομερή" διακοπή, δίχως να διαβουλευτεί με τους υπόλοιπους παράγοντες του παιχνιδιού και να λάβει υπόψη του τη γνώμη τους, τη στιγμή που οι ομάδες, η Αστυνομία και το ΟΑΚΑ θεωρούσαν δυνατή την ολοκλήρωση του ματς. Και από εκεί και πέρα, αν είναι να πέσει η ΑΕΚ, να πέσει μέσα στο γήπεδο την τελευταία αγωνιστική. Όχι στα χαρτιά.
Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ πρέπει να νικήσει στο Περιστέρι. Γιατί υπάρχει και η πειθαρχική της ΕΠΟ μπροστά. Ναι, αυτή που πρακτικά αθώωσε χθες τον Άρη για τις τέσσερις (!) διακοπές στη Βέροια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002