Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2013

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΣΜΑ..


Στον διαγωνισμό πόνου για το δράμα της ΑΕΚ θα μου επιτρέψετε να μη συμμετάσχω. Κυρίως επειδή θεωρώ κροκοδείλια τα περισσότερα δάκρυα που χύνονται δημοσίως από προχθές το βράδυ.
Και δεν μιλάω φυσικά για τον απλό κόσμο της ΑΕΚ που υποφέρει και κλαίει μέσα από την ψυχή του. Για τον κόσμο που δεν κοιμήθηκε το βράδυ της Κυριακής και δεν είχε κουράγιο να πάει τη Δευτέρα στη δουλειά του. Για τον κόσμο που περιέφερε μηχανικά το σαρκίο του καθ΄όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και δεν μπορούσε να λειτουργήσει, να μιλήσει και να σκεφτεί, πέφτοντας σε μία κατάσταση πλήρους αφασίας. Για τον κόσμο που μοιάζει "ζωντανός - νεκρός" από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι η ΑΕΚ που αγάπησε δεν υπάρχει πια (τουλάχιστον όπως την γνώριζε μέχρι τώρα...). Γι' αυτόν τον κόσμο μιλάει εκκωφαντικά ο βουβός θρήνος του. Δεν χρειάζονται... υπότιτλοι, ούτε ντουντούκες.
Τέτοιους (πραγματικούς) ΑΕΚτσήδες, λοιπόν, ξέρω πολλούς. Αλλά ξέρω (και βλέπω) και αρκετούς ντεμέκ ΑΕΚτσήδες που άρχισαν ήδη το "εμπόριο" συναισθήματος και το show off, φωνάζοντας όσο δυνατότερα μπορούν για να ακουστούν οι ψεύτικοι λυγμοί τους. Γιατί αν νοιάζονταν στ' αλήθεια για την ΑΕΚ θα την είχαν προστατεύσει, θα την είχαν βοηθήσει. Δεν θα είχαν φοβηθεί να σπάσουν αυγά, θα είχαν βγει μπροστά όταν (τους) χρειαζόταν, δεν θα έβαζαν τις δημόσιες σχέσεις τους και τα νταραβέρια τους πάνω από το συμφέρον της (και, βεβαίως, την αλήθεια) όλα αυτά τα χρόνια.
Αν είχαν κάνει το (ηθικό) καθήκον τους όταν έπρεπε, σήμερα η ΑΕΚ δεν θα είχε καταστραφεί. Θα είχε γλιτώσει από πολλούς και από πολλά. Όμως, το μόνο που τους ένοιαζε όλους αυτούς τους τύπους ήταν να τα έχουν καλά με όλους, να κάνουν υψηλή διπλωματία και να είναι υπηρέτες πολλών αφεντάδων. Και τώρα που η ΑΕΚ εξέπνευσε, υποκρίνονται τους τεθλιμμένους συγγενείς και καμώνονται ότι κλαίνε και μοιρολογούν πάνω από το άψυχο κορμί της. Αηδία...
Για το τι έφταιξε και η ΑΕΚ έφτασε στη διάλυση, ο καθένας έχει την άποψή του. Η δική μου έχει καταγραφεί κατά καιρούς μέσα σ' αυτή τη διαδρομή προς τον όλεθρο. Επαναλαμβάνω σε τίτλους.
Πρώτο κομβικό σημείο χρονικά είναι η περίοδος Ψωμιάδη που έφτασε την ΑΕΚ στην οικονομική ασφυξία και την καταχρέωσε επειδή το κράτος δεν έκανε τη δουλειά του και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου σφύριζαν αδιάφορα. Η ΑΕΚ ήταν το θύμα. Από αυτήν έκλεψαν 21 εκατ. ευρώ. Και την πλήρωσε εκείνη!
Δεύτερο, είναι η κατεδάφιση του σπιτιού της ΑΕΚ από τον Γρανίτσα τον Μάη του 2003, δίχως να έχει εξασφαλίσει την άμεση ανέγερση καινούργιου γηπέδου. Ήρθε καπάκι και η σκανδαλώδης έξοδος, εν μία νυκτί, της Νέας Φιλαδέλφειας από τον φάκελο των ολυμπιακών έργων για να καταδικάσει την ΑΕΚ σε ακόμη έναν ξεριζωμό. Αν η ΑΕΚ είχε το "Ν. Γκούμας" δεν θα έπεφτε ποτέ!
Τρίτο, είναι η ετσιθελική αφαίρεση του εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ από τον Βασάρα, που "κατάπιε" το πέναλτι του Μόρις στον Μπούρμπο στο φινάλε εκείνου του ματς με τον ΠΑΟ, στη Λεωφόρο, το 2005.
Τέταρτο, η κλοπή του πρωταθλήματος του 2008 στα χαρτιά. Με τα τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ και έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη της, η συνέχεια για την ΑΕΚ (και το ελληνικό ποδόσφαιρο) θα ήταν τελείως διαφορετική...
Πέμπτο, η απώλεια της ιστορικής ευκαιρίας κατά την περίοδο Νικολαΐδη. Η πρωτοφανής συσπείρωση του κόσμου, η μεγάλη δυναμική που ανέπτυξε η ΑΕΚ και η λειτουργία της σε καθαρά ευρωπαϊκά στάνταρ, υπονομεύτηκαν εκ των έσω. Ο Ντέμης έκανε λάθη. Αλλά δεν υπήρχε, όπως αποδείχτηκε, κανείς καλύτερός του να κουμαντάρει το καράβι. Οι μέτοχοι και ένα μέρος των οργανωμένων τον οδήγησαν στην έξοδο. Και το κορυφαίο σφάλμα του Νικολαΐδη ήταν ότι αποδέχτηκε μοιρολατρικά αυτή την εξέλιξη και σηκώθηκε και έφυγε, αφήνοντας την ΑΕΚ στα χέρια ανίδεων, επικίνδυνων και ανίκανων. Όφειλε να έμενε και να το πάλευε μέχρις εσχάτων. Να έλεγε ο ίδιος στους οπαδούς την αλήθεια (και) για τους "αμέτοχους" (όχι να μαθαίνει ο κόσμος την απόφαση φυγής του μέσω του e-mail παραίτησης που βγήκε στον αέρα...). Και η μεγάλη μάζα των ΑΕΚτσήδων ήταν σίγουρο πως θα τον στήριζε. Ακόμη κι αν έμενε μόνος του, δίχως τους... λεφτάδες.
Και έκτο, οι διορισμένες από τους Νοτιά και Παππά διοικήσεις Θανόπουλου και Αδαμίδη, καθώς και αυτή των Δημητρέλου - Μπρουσιανού, που με τις πράξεις, τις επιλογές (προπονητές, μεταγραφές, αποδεσμεύσεις) και τις παραλείψεις τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ την ΑΕΚ. Βάλτε μέσα και τα πρόσωπα που έχτισαν το φετινό αστείο ρόστερ και έχετε το παζλ των ευθυνών...

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Live Sports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002