Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2013

AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ..


Πέρασαν πλέον όχι αρκετές, αλλά πολλές ώρες. Σκόπιμα. Όταν η ψυχική κατάσταση δεν είναι η κατάλληλη, καλύτερα να κρατάς τα πάντα μέσα σου. Είναι προτιμότερο από το να γράφεις ή να λες μαλακίες. Και δυστυχώς από το σφύριγμα της λήξης (άκυρο, δεν υπήρξε σφύριγμα, ο Τριτσώνης επιχείρησε να τελειώσει την ιστορία της ΑΕΚ με μια... υπογραφή) μέχρι τώρα έχουμε ακούσει πολλές. Τόσες, που η στενοχώρια, το πλάκωμα στο στήθος δίνουν σταδιακά τη θέση τους στην οργή και στην αγανάκτηση για όσα βιώνουμε...
Φτάσαμε να γράφεται από οπαδό της ΑΕΚ(;) σε φόρουμ ότι η καλύτερη λύση είναι να διαλυθεί ο σύλλογος (εντελώς και για πάντα) ώστε να μείνουμε με τις καλές αναμνήσεις! Έξυπνο, αλλά για τον φίλο που το έγραψε υπάρχει και μια άλλη λύση, για να είμαστε όλοι εντάξει. Ανεβαίνει στην ταράτσα του σπιτιού του και φουντάρει. Έτσι, αυτός μένει με τις... αναμνήσεις και εμείς μένουμε ΕΔΩ για να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ. Βέβαια, δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν απλό οπαδό, όταν έχεις ακούσει ανάλογους παραλογισμούς να βγαίνουν από το στόμα ανθρώπων της... οικογένειας της ΑΕΚ. Από παλιές δόξες που έσπευσαν να δηλώσουν ότι... τα έλεγαν, τα φώναζαν, πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι, τώρα που η ομάδα είναι στη Γ' εθνική! Τελειωμένα πράγματα. Η ΑΕΚ ήδη έπεσε και δεν το ξέρουμε.
Ωστόσο, για εμένα το πρόβλημα δεν είναι η συγκεκριμένη κατηγορία. Στο πρώτο... Tweet που έκανα μόλις χθες, δύο μέρες μετά την τραγωδία, έγραψα ότι είναι απίστευτο πόσοι λοβοτομημένοι ζουν ανάμεσά μας. Όμως σε κάθε περίπτωση αυτούς είναι εύκολο να τους ξεχωρίσεις και να τους αντιμετωπίσεις με... συμπάθια. Εκείνοι που σε οδηγούν στην τρέλα, είναι άνθρωποι που φαίνονται λογικοί και προσπαθούν να επιχειρηματολογίσουν υπέρ της άποψης ότι: η ΑΕΚ δεν θέλει... χάρες και σωτηρίες στα... χαρτιά, πρέπει να πέσει, να μηδενίσει το κοντέρ και να ξεκινήσει καθαρή από τη Γ΄ εθνική. Θα εστιάσω πρώτα στο δεύτερο σκέλος, που θα μπορούσε να έχει μια λογική, αν είχε όμως και βάση...
Η άποψη που εκφράζεται είναι: τι να κάνουμε μια ΑΕΚ υπερχρεωμένη στην Α΄ εθνική, όταν θα έχει ρόλο κομπάρσου; Πάμε στη Γ' να... καθαρίσουμε. Πράγματι, αν η ΑΕΚ πέσει στη Γ' εθνική, ένα μεγάλο μέρος των χρεών θα διαγραφεί. Όχι όλα, όμως. Τα χρέη που θα διαγραφούν θα είναι αυτά προς το Δημόσιο (και εκείνο θα κατασχέσει το... πούλμαν της ομάδας και εν συνεχεία θα στραφεί σε φυσικά πρόσωπα), αλλά οι υποχρεώσεις προς ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν. Και αυτά είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ! Να είστε σίγουροι όσοι έχετε την άποψη της... αυτοκτονίας υπέρ της κάθαρσης, ότι μια ΑΕΚ στην Α΄ εθνική, με χρέη 30 εκατ. ευρώ και εγγυημένα έσοδα τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, έχει πάνω από τις διπλάσιες πιθανότητες (και βάσει... μαθηματικών) να καταφέρει κάποια στιγμή να βρει τον δρόμο της, από μια ΑΕΚ στη Γ΄ εθνική με 10 εκατ. χρέη και έσοδα... 100.000 ευρώ, η οποία μάλιστα για να καταφέρει να επιστρέψει στην Α΄ θα πρέπει να έχει τρεις φορές καλύτερη ομάδα από τους υπόλοιπους (άρα και τριπλάσιο μπάτζετ) ώστε να βρει άκρη με εκείνο τον... σύστημα, που μπροστά του το κατεστημένο της Σούπερ Λίγκας είναι... βόλτα στο λούνα παρκ.
Βέβαια, υπάρχει και η λύση του νέου ΑΦΜ, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να βάζουμε στην κουβέντα ηθικά ζητήματα, περί... οικιοθελούς πτώσης λόγω αξιοπρέπειας. Δεν είμαι κάθετα αντίθετος, γιατί έχουμε να κάνουμε με την αρρώστια εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου και για να σώσεις αυτόν που αγαπάς κάνεις τα πάντα. Όμως, δεν είναι ώρα να κάνουμε αυτή την συζήτηση, γιατί πολύ απλά η ΑΕΚ δεν έχει πέσει. Και πρέπει να παλέψουμε για να μην πέσει (αγωνιστικά), αλλά και να μην καταφέρουν να τη ρίξουν.
Πάμε και στο... η ΑΕΚ δεν θέλει χάρες και σωτηρία στα χαρτιά: Το ανέλυσε ο Κετσετζόγλου στα χθεσινά Σφινάκια, αλλά νιώθω την ανάγκη να το γράψω κι εγώ. Η ΑΕΚ δεν ζητάει να σωθεί στα χαρτιά. Ζητάει να μην πέσει στα χαρτιά. Και μάλιστα να μην πέσει ΑΔΙΚΑ. Ας προσπαθήσουν κάποιοι -που έχουν πέσει στην λούμπα της προπαγάνδας- να καταλάβουν κάποια απλά πράγματα. Τη στιγμή που μιλάμε η ΑΕΚ έχει 30 βαθμούς, όσους και ο Πανθρακικός, με έναν αγώνα λιγότερο. Έναν αγώνα για τον οποίο εκκρεμούν τα τελευταία τρία λεπτά συν τις καθυστερήσεις και το μέλλον του θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Η ΑΕΚ δεν ζητάει να της δώσουν αυτούς τους τρεις βαθμούς. Ζητάει να μην της αφαιρεθούν άλλοι τρεις, που κέρδισε με ιδρώτα και αίμα μέσα στο γήπεδο, αλλά να την αφήσουν να παίξει τις όποιες ελπίδες της την τελευταία αγωνιστική ΚΑΝΟΝΙΚΑ και στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία να παιχτούν και αυτά τα τρία λεπτά του ματς με τον Πανθρακικό.
Την Πέμπτη η ΑΕΚ δίνει έναν αγώνα ΝΟΜΙΚΟ. Και δεν θα βασιστεί ούτε στο συναίσθημα, ότι είναι μεγάλη ομάδα και δεν γίνεται να πέσει, ούτε στην παραλογία ότι οι 500 κάφροι που μπήκαν στο γήπεδο ήταν... εξωγήινοι (όπως έχει γίνει στο παρελθόν). Ούτε καν στις βάσιμες υπόνοιες που μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής ο Τριτσώνης έδωσε στις δύο ομάδες το ΟΚ για να συνεχιστεί το ματς, αλλά μόλις έκλεισε η πόρτα του (και άνοιξε το κινητό του) ξαφνικά άλλαξε άποψη. Θα βασιστεί στα γεγονότα.
Ποια είναι αυτά; Η μαρτυρίες της Αστυνομίας και του Πανθρακικού και το φύλλο αγώνος. Κατά την άποψη νομικών (και όχι οπαδών, παραγόντων, σουβλατζήδων κ.α.) όλα είναι υπέρ της ΑΕΚ. Όλα. Η Αστυνομία τσουρουφλίζει την ΑΕΚ για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αλλά βεβαιώνει ότι το παιχνίδι μπορούσε να συνεχιστεί. Ο Πανθρακικός δηλώνει επίσημα ότι ήταν πρόθυμος να μπει ξανά στο γήπεδο. Και υπάρχει και ο Τριτσώνης. Ο οποίος τι λέει (στο φύλλο αγώνος) ως αιτία της απόφασής του για οριστική διακοπή; Δεν επικαλείται την σοβαρότητα των επεισοδίων ή τραυματισμούς, αλλά αναφέρει ότι δεν συνεχίστηκε το ματς επειδή κατά την... αυτοψία του στον αγωνιστικό χώρο... δεν υπήρχαν δίχτυα και σημαιάκια του κόρνερ, άρα δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να συνεχιστεί το ματς.
Ισχυρισμοί που ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες (μεταξύ αυτών και δημοσιογράφων που το κατέγραψαν στα κείμενα τους ή στο ρεπορτάζ τους στο ραδιόφωνο) ότι μετά την εκκένωση του γηπέδου οι άνθρωποι της ΑΕΚ φρόντισαν να αποκαταστήσουν πλήρως τα πάντα. Και πάγκοι υπήρχαν, και σημαιάκια, και... δίχτυα στη θέση τους. Άρα όσα γράφονται στο φύλλο αγώνος ως αιτίες που δεν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ. Και επειδή έχουμε δει πολλά τις τελευταίες μέρες, για να προλάβω κάποιους που μπορεί να πουν: «εντάξει όλα τα άλλα, αλλά πώς μπορεί ένας δημοσιογράφος να βεβαιώσει κοιτώντας από τα δημοσιογραφικά θεωρία ότι δεν υπήρχε έστω μια τρύπα στα δίχτυα;», θα απαντήσω... προκαταβολικά ότι η «αυτοψία» του Τριτσώνη έγινε από τη φυσούνα, που είναι δίπλα στα δημοσιογραφικά. Άρα, όσο μπορούσε ένας δημοσιογράφος να δει την μια τρύπα στα δίχτυα (που δεν ξέρουμε καν αν υπήρχε και ακόμη και αν υπήρχε σε δύο λεπτά θα είχε μανταριστεί), άλλο τόσο μπορούσε να τη δει και ο διαιτητής. Αφήστε που όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν πως τα... παιδιά που μπήκαν μέσα δεν ασχολήθηκαν με τα... δίχτυα. Τρελοί είναι, άλλωστε, να το κάνουν, όταν στους πάγκους υπήρχαν... παπούτσια σε όλα τα νούμερα; Ας είμαστε σοβαροί...
Η ΑΕΚ λοιπόν θα προσπαθήσει με στοιχεία να αποδείξει ότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, όπως ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του Άρη με τη Βέροια, το οποίο αν είχε διακοπή οριστικά, ο Άρης θα είχε υποβιβαστεί εδώ και ένα μήνα, η ΑΕΚ θα έπαιζε ελεύθερα τη μπαλίτσα της (όση μπορεί να παίξει) και εμείς θα συζητούσαμε τώρα για όσα πρέπει να γίνουν ώστε να μη ζήσουμε άλλη τέτοια εφιαλτική χρονιά. Προσοχή. Δεν μιλάμε για... κάποιον αγώνα κάποτε. Αλλά για ένα παιχνίδι στο ίδιο πρωτάθλημα, την ίδια σεζόν, με πρωταγωνίστρια μια ομάδα που έχει ακριβώς τους ίδιους στόχους με αυτήν που το σύστημα επιδιώκει αυτή τη στιγμή την εξόντωση της.
Τώρα, αν η άποψη που επικρατεί μεταξύ των ΑΕΚτζήδων είναι ότι δεν σημαίνει κάτι που σε εκείνο το ματς δεν τηρήθηκε το γράμμα του νόμου και θεωρείται μη ηθικό να ζητάει η ΑΕΚ ίση αντιμετώπιση όλων των ομάδων, τι να πω... Είχα την εντύπωση ότι ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά, όχι... μαζοχισμός. Αλλά, αν το... DNA μας -πιστεύουμε πως-προστάζει να κυνηγάμε την ουτοπία του να κολυμπάμε στον βόθρο και να μην λερωνόμαστε, αν πρέπει μόνιμα μόνο εμείς να τρώμε τα χαστούκια και να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο, ε, ας αποχωρήσουμε από τη Σούπερ Λίγκα και ας ψάξουμε να βρούμε ένα... πρωτάθλημα ιεραποστόλων. Διαφορετικά θα παίζουμε κάθε Κυριακή το... Χριστιανοί-Λιοντάρια και θα αναζητούμε την ηθική και την αξιοπρέπεια...
Υ.Γ.: Φυσικά και επιβάλλεται να ασχοληθεί η ΑΕΚ (και οι αρμόδιοι) και με τους υπεύθυνους για το κατάντημά της και με τους 500 κάφρους που έκαναν την επανεμφάνισή τους. Όμως, οι Αμερικάνοι λένε... «πρέπει πρώτα να στεγνώσει το χώμα». Και στην περίπτωσή μας δεν έχουμε καν... νεκρό ακόμη. Επιβάλλεται να παλέψουμε για να μην υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002