Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Μαΐου 21, 2013

ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ !!

Των Κώστα Κετσετζόγλου - Ηλία Τομαρά

Στο Τορίνο θα ταξιδέψει την Πέμπτη μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Σκοπός του αφεντικού της ΑΕΚ να δει από κοντά και να ξεναγηθεί στο νέο γήπεδο της Γιουβέντους που είναι ότι πιο σύγχρονο σε γήπεδο μεγάλης ομάδας στην Ευρώπη και η φιλοσοφία του πλησιάζει με αυτό που θέλει να κατασκευάσει ο Τίγρης για την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τόσο στην κατασκευή όσο και στις παροχές που θα προσφέρει. Η χωρητικότητα του βέβαια είναι 41.000 αλλά ακόμη και εκεί δεν απέχει πάρα πολύ αφού η Γιούβε έφυγε από μεγαλύτερο γήπεδο για να πάει σε μιρκότερο που όμως να είναι πραγματική έδρα.
Μαζί με τον Μελισσανίδη και τον Μπάγεβιτς θα ταξιδέψουν και σύμβουλοι του Μελισσανίδη στο γηπεδικό θέμα και βέβαια το ταξίδι θα γίνει με το ιδιωτικό αεροσκάφος του πρώην προέδρου και ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Βέβαια πρέπει να τονιστεί πως το παλάτι της Μεγάλης Κυρίας θα είναι ένα υπόδειγμα για αυτό που θα φτιαχτεί στη Νέα Φιλαδέλφεια όμως το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι μοναδικό και σε κάθε σημείο του θα αποπνέει την παράδοση και τις ιδιαιτερότητες της ομάδας μας.
Ας ρίξουμε όμως πρώτοι μια... ματιά σε αυτό που θα δουν την Πέμπτη στο Τορίνο ο Μελισσανίδης και ο Μπάγεβιτς.
Τον Νοέμβριο του 2008 η Γιουβέντους ανακοίνωσε τα σχέδια της για ένα νέο γήπεδο στα θέση του Ντέλε Άλπι. Στις 1 Μαρτίου 2009 μπήκε η θεμέλια λίθος και μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια οι "μπιανκονέρι" είχαν το νέο τους σπίτι. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 έδωσαν το πρώτο τους ματς εκεί. Με συνολικό κόστος 120εκατ. ευρώ η Γιουβέτους έφτιαξε, σε ελάχιστο χρόνο, ένα πραγματικό στολίδι και ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό έργο.
 
Παρά το γεγονός ότι η "Κυρία" είναι το πιο επιτυχημένο κλαμπ στην Ιταλία οι άνθρωποι της επέμειναν η χωρητικότητα να είναι κοντά στις 40.000 (41.000 ακριβώς) ώστε το "Juventus Stadium" να είναι, σε αντίθεση με το Ντέλε Άλπι, μια πραγματική έδρα. Δόθηκε μεγάλη σημασία στην ακουστική ενώ η απόσταση του αγωνιστικού χώρου από τις εξέδρες είναι μόλις 7.5μέτρα. (49 στο Ντέλε Άλπι).
 
Για το σχεδιασμό του στολιδιού της Γιούβε συνεργάστηκαν οι, διάσημοι στην Ιταλία, αρχιτέκτονες Ερνάντο Σουάρεζ και Τζίνο Ζαβανέλλα αλλά και οι μηχανικοί Φρανσέσκο Οσόλα και Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι. Για την ανέγερση του σταδίου υιοθετήθηκαν πρωτοποριακές τεχνικές, φιλικές στο περιβάλλον ενώ ανακυκλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία πολλά από τα υλικά του παλιού Ντέλε Άλπι εξοικονομώντας στον σύλλογο 2.3εκατ ευρώ. Το "Juventus Stadium" είναι ένα πρωτοποριακό δημιούργημα καθώς σχεδιάστηκε ώστε να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και ακολούθησε όλα τα κριτήρια του πρωτοκόλλου του Κιότο.
 
Το γήπεδο παράγει όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται μέσω φωτοβολταϊκών που είναι τοποθετημένα στην οροφή του. Τα φωτοβολταϊκά, του εξασφαλίζουν επίσης ζεστό νερό και θέρμανση σε όλους τους χώρους. Επιπλέον υπάρχει ειδικό σύστημα συγκέντρωσης βρόχινου νερού το οποίο "ρίχνει" κατά 50% τις ανάγκες του σταδίου. Το στάδιο λειτουργώντας έτσι μειώνει σε τεράστιο βαθμό την πιθανότητα πυρκαγιάς, δεν μολύνει τον αέρα και δεν εκπέμπει αέρια που επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
 
Διαθέτει 3.600 θέσεις επισήμων και 64 υπερπολυτελείς σουίτες. Διαθέτει επίσης μουσείο, εστιατόρια, μπαρ, παρκινγκ και καταστήματα. Επιπλέον ο σύλλογος προσφέρει τη δυνατότητα σε εταιρίες να οργανώσουν τραπέζια για πελάτες ή εργαζομένους τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του γηπέδου και να το συνδυάσουν με έναν αγώνα ή επίσκεψη στο μουσείο. Τα καταστήματα γύρω και μέσα στο γήπεδο είναι ανοιχτά κάθε μέρα ενώ μπορείς να παρακολουθήσεις και μια ξενάγηση 70 λεπτών όπου μεταξύ άλλων μπαίνεις στα αποδυτήρια της ομάδας και πατάς στον αγωνιστικό χώρο. Η ξενάγηση μπορεί να γίνει σε τέσσερις γλώσσες εκτός από ιταλικά (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά).
 
Πριν την ανέγερση του η Γιουβέντους υπέγραψε συμφωνία με την εταιρία "Sportfive Italia" η όποια έναντι σημαντικού ποσού απέκτησε τα δικαιώματα για την ονομασία τόσο του γηπέδου όσο και των θέσεων των επισήμων και των σουιτών. Η "Sportfive Italia" ουσιαστικά λειτουργεί ως μεσάζοντας για να βρει χορηγούς μέσω των οποίων θα αποσβέσει το κεφάλαιο που έδωσε στην Γιουβέντους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002