Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τετάρτη, Μαΐου 29, 2013

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ..


Πριν από λίγες ημέρες το ζήτημα της χρήσης του προπονητηρίου των Σπάτων από την ΑΕΚ επανήλθε στην επικαιρότητα λόγω της... δυναμικής επανεμφάνισης του Βασίλη Σίμου. Ο εκπρόσωπος του Νίκου Νοτιά παρουσιάστηκε στα Σπάτα... από το πουθενά και ενοχλήθηκε από την παρουσία των συνεργείων που έκαναν μελέτη για την κατασκευή του τρίτου γηπέδου με έξοδα του Δημήτρη Μελισσανίδη! Με αποτέλεσμα να μεταφέρει τα παράπονά του στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και στη συνέχεια να κάνει και δηλώσεις για τα... μαστορέματα που έγιναν χωρίς άδεια στο «σπίτι» του και τα... νοίκια που χρωστάει η μέχρι σήμερα επιχείρηση του Νοτιά, στην... άλλη επιχείρηση του Νοτιά!
Αυτή η «φασαρία» ήρθε τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Νοτιά (αν, φυσικά, δεν συνεχίσει ο τελευταίος να κρύβεται), προκειμένου να συζητήσουν για την ανανέωση ή μη της σύμβασης της ΑΕΚ με την Μεσογαία Α.Ε. Πιθανόν μέσω αυτής της αναστάτωσης ο Χιώτης εφοπλιστής να ήθελε να δείξει ότι δεν θα πάει σε αυτή τη διαπραγμάτευση σαν... βρεγμένη γάτα, αλλά έτοιμος να εγείρει τις αξιώσεις που ο ίδιος θεωρεί λογικές, για τα δικά του μέτρα. Φυσικά, τέτοιες πρακτικές δεν θα μπορούσαν ποτέ να «αγγίξουν» τον Μελισσανίδη, οπότε λογικά στόχο είχαν απλά τη δημιουργία ενός κλίματος.
Όμως, ο Νοτιάς στάθηκε άτυχος. Οι εξελίξεις τον... πρόδωσαν. Όχι αυτές στην ΑΕΚ, αλλά... στον Παναθηναϊκό. Κάθε πτυχή της υπόθεσης που οδήγησε τους Πράσινους από την Παιανία στο Απήλιον είναι... γροθιά στο στομάχι για τον Νεοϋορκέζο επιχειρηματία, γιατί τον αναγκάζουν να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και τα δεδομένα της εποχής.
Ας ξεκινήσουμε από τη διαπραγμάτευση του Αλαφούζου με τον Βαρδινογιάννη: Η απαίτηση του Καπετάνιου για την παραχώρηση της Παιανίας, του κατά τεκμήριο κορυφαίου αθλητικού κέντρου στην Ελλάδα, έφτανε το 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Τι προσέφερε στον Παναθηναϊκό η Παιανία; Ξενοδοχείο με 27 δίκλινα δωμάτια, χώρους εστίασης, bar, TV room, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, αίθουσα ψυχαγωγίας και ανάπαυσης, αποθηκευτικούς χώρος, αίθουσα συνεδρίων, τρία φωτιζόμενα γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα, τρία φωτιζόμενα γήπεδα με τεχνητό τάπητα, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ιατρεία, αίθουσες φυσιοθεραπείας, αποδυτήρια για την επαγγελματική ομάδα και την Aκαδημία, καθώς και Γραφεία, όλα αυτά σε μια έκταση 70 στρεμμάτων!
Βάσει λογικής, αν ο Βαρδινογιάννης ζητάει 1,2 εκατ. ευρώ για το καλύτερο προπονητήριο της Ελλάδας, ο Νίκος Νοτιάς θα πρέπει με 600.000 ευρώ να προσφέρει στην ΑΕΚ τις... μισές από αυτές τις ανέσεις. Τις προσφέρει, όμως; Καταρχήν, ο μέχρι και σήμερα μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ... χρωστάει στην ομάδα 2 στρέμματα, καθώς οι εγκαταστάσεις των Σπάτων καλύπτουν 33. Επίσης, θα έπρεπε με αυτή τη λογική το προπονητήριο να έχει 13 δίκλινα δωμάτια, αρκετά για να καλύψουν τουλάχιστον τις ανάγκες στέγασης των νεαρών ποδοσφαιριστών της, ένα γήπεδο (που ακόμη και αν είχε παραδοθεί πριν δύο χρόνια όπως προβλεπόταν, βάσει σύμβασης δεν τα ήταν... μέσα στην ισχύουσα τιμή, αλλά το μίσθωμα να ανέβαινε στα 720.000 ευρώ!), αποδυτήρια για τις Ακαδημίες, «μισή» θερμαινόμενη πισίνα και... μισά από bar, χώρους εστίασης, TV room, αίθουσα ψυχαγωγίας και ανάπαυσης, μιας και όλα τα τελευταία καλύπτονται από τον χώρο που υπάρχει στην ταράτσα των Σπάτων που έχει έναν μπουφέ και τρία τραπέζια για να γίνονται οι ΓΣ της ΠΑΕ. Συνεπώς ακόμη και κατ' αναλογία το ενοίκιο είναι ασύμφορο για την ΑΕΚ.
Όμως το σημαντικότερο είναι το εξής: ότι βάσει της υπάρχουσας σύμβασης και του δεδομένου ότι με το τρίτο γήπεδο στα Σπάτα το μίσθωμα ορίζεται στα 720.000 ευρώ, αν η ΑΕΚ προσέθετε σε αυτά το κόστος στέγασης των νεαρών ποδοσφαιριστών (150.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς να υπολογίζεται φως και νερό), το κόστος του ξενοδοχείου για τα εντός Αττικής παιχνίδια (περίπου 60.000 ευρώ) και το κόστος «στέγασης» των Ακαδημιών, θα μπορούσε σχεδόν με τα ίδια λεφτά να νοικιάσει την Παιανία, να χρησιμοποιεί το καλύτερο προπονητήριο της Ελλάδας και να έχει στεγασμένα μαζί όλα της τα τμήματα. Για την ακρίβεια, η διαφορά τα ήταν περίπου 150.000 με 200.000 ευρώ, η οποία όμως επί της ουσίας καλύπτεται από τα έξοδα των εργασιών που πρέπει έτσι κι αλλιώς να γίνουν στα Σπάτα για την παραμονή της ομάδας. Άλλωστε, οι όποιες σκέψεις παραμονής γίνονται σε πρώτη φάση με ορίζονται διετίας. Δηλαδή, με απλά λόγια, βάσει της σύμβασης που υπάρχει για τα Σπάτα, θα ήταν πιο συμφέρουσα για την ΑΕΚ η προοπτική της Παιανίας που κρίθηκε ως ασύμφορη για τον Παναθηναϊκό!
Ας δούμε τώρα και τη συμφωνία που έκλεισε τελικά ο Παναθηναϊκός με τον Τσακίρη για το Απήλιον. Ο Αλαφούζος δέχθηκε να καταβάλει 8 εκατ. ευρώ σε δόσεις για να αγοράσει το προπονητήριο του Πανιωνίου. Τι αγόρασε με αυτά τα χρήματα; Ένα αθλητικό κέντρο 40 στρεμμάτων που περιλαμβάνει: -2 γήπεδα φυσικού χλοοτάπητα διαστάσεων 107 x 68 τ.μ., -1 γήπεδο υπερσύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα (7ης γενιάς) διαστάσεων 107 x 68 τ.μ. (μετατρέψιμο σε 3 γήπεδα 7Χ7), -2 γήπεδα 5Χ5 σύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα, -γήπεδο προπόνησης τερματοφυλάκων σύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα, -1 γήπεδο 8Χ8 σύγχρονου συνθετικού χλοοτάπητα, - Ανοικτή θερμαινόμενη πισίνα 25 μέτρων με 8 διαδρομές, -1 διπλό γήπεδο Tennis συνθετικής επιφάνειας, -καφετέρια-εστιατόριο, -Αποδυτήρια (ξεχωριστός χώρος για την επαγγελματική ομάδα, ξεχωριστός για τις ακαδημίες) και κερκίδες. Και μέσα στην τιμή, αγόρασε και άλλα 50 στρέμματα ακριβώς δίπλα από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
Με απλά λόγια, με 8 εκατ. ευρώ ο Αλαφούζος αγόρασε 90 στρέμματα γης και ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των ομάδων του Παναθηναϊκού, έχοντας μάλιστα έτοιμο χώρο δίπλα για να κατασκευάσει ξενοδοχείο και ότι άλλο επιθυμεί. Αν η ΑΕΚ εξαντλούσε τη σύμβασή της με τα Σπάτα, θα πλήρωνε συνολικά 7,2 εκατ. ευρώ σε 12 χρόνια, για ένα αθλητικό κέντρο που προβλέπει τα μισά απ' ότι το Απήλιον και με το τέλος της σύμβασης δεν θα ήταν δικό της! Θα έπρεπε να διαπραγματευτεί για την αγορά του!
Και κάτι άλλο που θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τον κύριο Νοτιά: Το κόστος της αγοράς της έκτασης των 40 στρεμμάτων από τον Τσακίρη έφτασε τα 3 εκατ. ευρώ, οι εξωτερικές εργασίες (γήπεδα, πισίνα κ.λ.) τα 4,7εκατ. ευρώ και η κατασκευή του κτιρίου το 1,5 εκατ. ευρώ. Σύνολο 9,2 εκατ. ευρώ. Στον Νοτιά, η κατασκευή ενός προπονητηρίου που υστερεί σημαντικά σε παροχές, κόστισε σχεδόν 14 εκατ. ευρώ! Επίσης, ο Τσακίρης πούλησε το αθλητικό κέντρο, με... δώρο άλλα 50 στρέμματα 1,2 εκατ. ευρώ λιγότερο απ' όσο του κόστισε μόνο το προπονητήριο. Δείγμα του ότι αντιλαμβάνεται πόσο έχουν αλλάξει και οι εποχές και οι νόμοι της αγοράς...
Όσον αφορά το επιχείρημα ότι ο Νοτιάς νιώθει... χολωμένος γιατί η ΑΕΚ δεν του πλήρωσε τα... νοίκια, αν ο Νεοϋορκέζος μπορεί να νιώθει χολωμένος για τα ενοίκια τριών ετών που δεν πλήρωσε ο ίδιος ως μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ στον εαυτό του, ο Βαρδινογιάννης για τα 32 χρόνια που χρησιμοποιούσε την Παιανία ο Παναθηναϊκός, θα έπρεπε να περιμένει να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση μεταξύ Τσακίρη και Αλαφούζου και μετά να εμφανιστεί το Απήλιον με... μπουλντόζα και να το κατεδαφίσει να... ξεθυμάνει. Ειδικά αν μπει στην διαδικασία να αναλογιστεί ότι ο ίδιος παρέδωσε τον Παναθηναϊκό στους... Πολυμετοχικούς πεντακάθαρο και με ένα αξιοπρεπές ρόστερ και ο Νοτιάς αφήνει την ΑΕΚ υποβιβασμένη και πτωχευμένη...
Ας δει την πραγματικότητα ο κύριος Νοτιάς, ο οποίος είναι δεδομένο ότι είχε αγνές προθέσεις όταν ξεκινούσε αυτή η εμπλοκή του στην ΑΕΚ, αλλά στην πορεία οδηγήθηκε σε λάθη από ανθρώπους που ο ίδιος επέλεξε. Κι ας αναλογιστεί: αν ο Αλαφούζος μπροστά στον Βαρδινογιάννη κατάφερε να κάνει τέτοια κίνηση ματ, τι είναι ικανός να κάνει ο Μελισσανίδης απέναντι σε εκείνον; Ειδικά τώρα που η Παιανία είναι ελεύθερη...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002