Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η Γ ΕΘΝΙΚΗ...

Ενώ η Γ’ Εθνική είναι απαραίτητη από κάθε άποψη για να καθαρίσει οικονομικά η ΑΕΚ και να κάνει μια επανεκκίνηση με το Δημήτρη Μελισσανίδη στο τιμόνι της, οι συνθήκες και οι κανόνες που το πιθανότερο να ισχύουν από την επόμενη σεζόν στο ερασιτεχνικό θα φανούν πρωτόγνωρες για τους φίλους της Ένωσης. Ο Μελισσανίδης πάντως έχει τη λύση.
Το νέο πρωτάθλημα της ενοποιημένης πλέον Γ’ Εθνικής είναι γεγονός. 6 όμιλοι των 16 ομάδων θα απαρτίζουν το νέο ποδοσφαιρικό χάρτη του ερασιτεχνικού. Ανάμεσά τους και η ΑΕΚ ως μια από τις ομάδες που θα επιλέξει να υποβιβαστεί στο ερασιτεχνικό λόγω των δυσβάσταχτων χρεών.
Στην ΕΠΟ βρίσκονται ήδη στη διαδικασία δημιουργίας προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν τα σωματεία για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Στις 10/4 παρουσιάστηκαν όλες οι προτάσεις σε συνάντηση της Επιτροπής του Πρωταθλήματος και αναμένεται να ψηφιστούν σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.
Για να δούμε όμως τι θα συναντήσει η ΑΕΚ συγκεκριμένα στην Ερασιτεχνική κατηγορία.
Αντίπαλοι από Αθήνα
Γνωστή ομάδα των Αθηνών η Ένωση από τη στιγμή που μετατρέπεται σε ερασιτεχνικό σωματείο αυτόματα εντάσσεται στην ΕΠΣ Αθηνών. Με τα υπάρχοντα δεδομένα θα βρει απέναντί της ομάδες όπως το Αιγάλεω, η Κηφισιά, ο Ηλυσιακός, η Νέα Ιωνία, η Πεύκη, οι Τράχωνες, ο ΑΟ Περιστερίου και ο Εθνικός Αστέρας. Το σίγουρο είναι πως κάθε γειτονιά του χρόνου θα αναστενάξει από τις ΑΕΚτζήδικες φωνές.
Ταβάνι στο «μπάτζετ»
Με δεδομένα τα νέα προστάγματα της ΟΥΕΦΑ, η ΕΠΟ επιθυμεί να αυστηροποιήσει το οικονομικό πλαίσιο του ερασιτεχνικού. Έτσι πιθανό να μπει ένα ανώτατο όριο που να φτάνει τις 200.000 ευρώ με το σκεπτικό να εξαλειφθούν οι όποιες σπατάλες του παρελθόντος που οδήγησαν τις ομάδες σε δυσβάστακτα χρέη. Επιπλέον προβλέπεται πως κάθε σωματείο θα πρέπει να έχει 200 μέλη με υποχρεωτική ετήσια συνδρομή των 100 ευρώ!
Σκέψεις για κατάργηση των ορίων ηλικίας
Πιθανόν να προταθεί στο επόμενο συμβούλιο της ΕΠΟ η κατάργηση του ανώτατου και του κατώτατου ορίου ηλικίας για τα επόμενα δύο χρόνια όσον αφορά την ενδεκάδα.
Με τον ισχύων κανονισμό το κατώτατο όριο θα πέσει στα 18 έτη ενώ μάλλον θα μειωθεί και ο αριθμός των «μικρών» που θα υποχρεούται να χρησιμοποιήσει μια ομάδα. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων τον προσεχή Ιούνιο.
Γηπεδικό
Κάθε γήπεδο θα πρέπει να έχει ελάχιστη χωρητικότητα τις 500 θέσεις καθήμενοι, ενώ ίσως εξεταστεί η πιθανότητα για 300 θέσεις. Κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, το κάθε σωματείο θα διατηρεί αποκλειστική ή προνομιακή χρήση των χώρων του. Επιθυμία της διοργανώτριας Αρχής είναι να υπάρχει και η δυνατότητα φωτισμού.
Τελικές αποφάσεις όσον αφορά τις προϋποθέσεις των ομάδων γι’ αυτό το θέμα δεν έχουν παρθεί ακόμη.
Προτεραιότητα στο ελληνικό στοιχείο
Αναφορικά με την… ταυτότητα των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη νέα κατηγορία, πρόθεση της ΕΠΟ είναι να διατηρήσει την απαγόρευση της συμμετοχής αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, όμως ίσως επιτραπεί αυτή των κοινοτικών, πιθανότατα μέχρι δύο και έως την ηλικία των 24 ετών. Επίσης, θα τεθεί στο… τραπέζι των συζητήσεων η συμμετοχή των ομογενών! Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους πάγκους, αφού οι προπονητές των ομάδων θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι Έλληνες με δίπλωμα UEFA Β’ και δελτίο πιστοποίησης προπονητή με όλες τις υποχρεώσεις.
Ομάδες Νέων-Παίδων και Κύπελλο
Από εκεί και πέρα, τα σωματεία υποχρεούνται να διατηρούν ομάδες Νέων (Κ-18) και Παίδων (Κ-16), τα οποία θα συμμετάσχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα είτε της κατηγορίας, σε περίπτωση που διοργανωθεί τέτοιο, είτε σε αυτά των Ενώσεων. Σχετικά με το Κύπελλο, οι ομάδες θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις των Ενώσεών τους.
Δικαιώματα και… υποχρεώσεις!
Αναφορικά με τα εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα, την κεντρική διαχείριση θα έχει η ΕΠΟ, ενώ η κάθε ομάδα θα είναι ιδιοκτήτρια των δικών της εμπορικών δικαιωμάτων σε συνεννόηση με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του γηπέδου, στο οποίο θα αγωνίζεται. Τέλος, κάθε σύλλογος οφείλει να ορίσει υπεύθυνους Γηπέδου, Νομικής εκπροσώπησης, αλλά και Εμπορικών και Διοικητικών υποθέσεων.
Να σημειώσουμε πως η νέα σεζόν του ερασιτεχνικού θα είναι μεταβατική καθώς η τελική του μορφή θα είναι τη σεζόν 2014-2015. Στο προσεχές πρωτάθλημα την άνοδο θα πανηγυρίσουν οι έξι πρωταθλήτριες, ενώ συνολικά 46 ομάδες θα υποβιβαστούν στα τοπικά της ελληνικής επικράτειας. Από τους 4 ομίλους θα υποβιβαστούν 8 ομάδες, ενώ από τους άλλους 2 θα πέσουν οι 7 ομάδες.
Πλέον στη Γ.Σ. της Τρίτης(14/5) αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για την αναγέννηση. Η πτώχευση είναι η μόνη επιλογή. Η ιστορία της Ένωσης δεν συνάδει μ’ αυτές τις κατηγορίες και ο Μελισσανίδης το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Είναι έτοιμος να πάρει την ομάδα από το χέρι και μέσα απ’ όλες τις ποδοσφαιρικές αλάνες των αθηναϊκών γειτονιών να την επαναφέρει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας. Εκεί που αρμόζει να βρίσκεται. Και θα το κάνει. Δύο χρόνια διάλειμμα είναι μέχρι την επιστροφή στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002