Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Δευτέρα, Μαΐου 13, 2013

MENOYN OΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ;;

Σύμφωνα με το νόμο ακόμη και στο ερασιτεχνικό, η ΑΕΚ μπορεί να κρατήσει παίκτες που δεν λήγουν τα συμβόλαιά τους ή και να τους πουλήσει. Ωστόσο για να μην τους χάσει επιβάλλεται να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα για να προλάβει τυχόν προσφυγές.
Διαβάστε αναλυτικά όλο το άρθρο όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα LIVESPORT:
Μένουν όσοι έχουν συμβόλαιο!
Από την επομένη του υποβιβασμού της ΑΕΚ, η “Live Sport” είχε αναδείξει τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις για διοικούντες, χρέη και ποδοσφαιριστές. Ιδίως στο κομμάτι των ποδοσφαιριστών και επειδή υπάρχει μεγάλη σύγχυση, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ακόμα και η ΑΕΚ της Γ' Εθνικής έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει στο δυναμικό της όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα!
Πρακτικά τούτο σημαίνει, ότι οι παίκτες αυτοί δεν μένουν ελεύθεροι, και ότι η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα ακόμα και να τους πουλήσει!
Ιδού τι αναφέρει το άρθρο 90Α του νόμου 2725/1999, με θέμα το “νομικό καθεστώς των επαγγελματιών και αμειβομένων αθλητών σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας σε ερασιτεχνική κατηγορία.”:
“Οι επαγγελματίες και οι αμειβόμενοι αθλητές, σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας τους σε κατώτερη κατηγορία, στους αγώνες της οποίας δεν επιτρέπεται, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, συμμετοχή επαγγελματιών ή αμειβομένων αθλητών, αντίστοιχα, εξακολουθούν, κατ` εξαίρεση, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως αθλητών και στην κατηγορία στην οποία υποβιβάζεται η ομάδα τους για ένα (1) έτος, εφόσον η Χρονική διάρκεια του συμβολαίου τους καλύπτει το έτος αυτό, διατηρουμένων, κατά τα λοιπά, των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως αυτά
καθορίζονται, μετά την κατά το άρθρο 86, παράγραφος 8 του παρόντος αναπροσαρμογή τους, στο συμβόλαιό τους και αντιστοιχούν στο ως άνω έτος προσφοράς των υπηρεσιών τους.”

Να πουλήσει
Στη δεύτερη παράγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η ΑΕΚ μπορεί να πουλήσει και να εισπράξει τα χρήματα από πώληση ποδοσφαιριστή σε άλλο σύλλογο:
“Το διάδοχο της Α.Α.Ε. ή του Τ.Α.Α. αθλητικό σωματείο, για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεών του προς τους ως άνω επαγγελματίες ή αμειβόμενους αθλητές, αντίστοιχα, δικαιούται να εισπράττει, για λογαριασμό του, την, κατά τις ισχύουσες, κάθε φορά, διατάξεις, αποζημίωση, που υποχρεούται να καταβάλλει ο, μετά την αποδέσμευση του αθλητή, αποκτών τον επαγγελματία ή
αμειβόμενο αθλητή νέος σύλλογος, προς το σύλλογο από τον οποίο προέρχεται ο αθλητής."

Και στο άρθρο 94
Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το συγκεκριμένο θέμα και στο άρθρο 94, με θέμα “διαδικασία λύσης συμβολαίου σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας.”.
Στην πρώτη παράγραφο αναφέρει ότι οι παίκτες μένουν ελεύθεροι, με την επιφύλαξη ωστόσο της δεύτερης παραγράφου:

“Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. σε ερασιτεχνική κατηγορία πρωταθλήματος, η σύμβαση με τον αθλητή λύεται, με τηνεπιφύλαξη των διατάξεων της επόμενης παραγράφου, αζημίως και για τα δυo μέρη.”
Στη δεύτερη παράγραφο αποσαφηνίζεται αυτό που αναφέρεται και στο άρθρο 90Α:
“Σε περίπτωση που το συμβόλαιο του αθλητή με την Α.Α.Ε. ή το Τ.Α.Α. που υποβιβάζεται δεν έχει λήξει, το ιδρυτικό σωματείο επιτρέπεται να διατηρήσει τον αθλητή στη δύναμή του είτε μέχρι τη λήξη του συμβολαίου, αν αυτό λήγει μέσα σε χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος είτε μέχρι ένα (1) ενός από την παραπάνω επικύρωση, αν η διάρκεια του συμβολαίου υπερβαίνει το ένα (1)
έτος, από αυτήν. Εφόσον το σωματείο διατηρήσει τον αθλητή στη δύναμή του, για τις σχέσεις του αθλητή με το σωματείο εφαρμόζονται οι διατάξεις του κεφαλαίου αυτού.”

Κ2
Δεν λήγουν 22 συμβόλαια!
Όλοι οι παίκτες βεβαίως έχουν δικαίωμα προσφυγής και κατά συνέπεια, για να “δέσει” η ΑΕΚ τους παίκτες που θέλει να κρατήσει και να κάνει χρήση του νόμου που αναλύουμε, θα πρέπει απαραιτήτως να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα.
Με βάση το άρθρο 94, η ΑΕΚ έχει δυνατότητα να κρατήσει τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο άλλο ένα χρόνο. Αρκεί βεβαίως να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει συνάψει μαζί τους.
Από το ρόστερ των 35 παικτών, μονάχα το ένα τρίτο (θεωρητικά) δεν μπορεί να παραμείνει. Με την έννοια πως λήγουν τα συμβόλαιά τους ή έχουν καταθέσει προσφυγή.
Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Μοσχονάς, Αγκιριμπά, Ρίκκα, Φέτσης, Αναστασόπουλος, Παυλής. Ακόμα ο Μητρόπουλος που ήταν δανεικός από τον Παναιτωλικό και ο Πετρόπουλος, ο οποίος όπως είχε αποκαλύψει πριν από 45 μέρες η “L.S.”, μένει ελεύθερος επειδή δεν του κατέβαλαν τα συμφωνηθέντα χρήματα μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στην δεύτερη κατηγορία της προσφυγής, εντάσσονται οι Γιάγκο, Μπουγαιδης.
Όλα βεβαίως είναι στον αέρα και τα πάντα ανατρέπονται. Μπορεί παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους (π.χ. Αραμπατζής ή Παυλής) να συμφωνήσουν με τη νέα τάξη πραγμάτων και να ακολουθήσουν την ΑΕΚ στη Γ' Εθνική. Επίσης είναι σαφές ότι δεν θα παραμείνουν και οι 23 παίκτες των οποίων δεν λήγει το συμβόλαιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002