Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Παρασκευή, Νοεμβρίου 15, 2013

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ..

Ομολογώ ότι δεν περίμενα ποτέ σε αυτή την ΑΕΚ που ζούμε πλέον να γίνει θέμα συζήτησης και πόσο μάλλον να βρει χώρο στα πρωτοσέλιδα της «κιτρινόμαυρης» επικαιρότητας (χωρίς βέβαια καμία ευθύνη αυτών που απλά καταγράφουν) ο Δημήτρης Σιαλμάς. Ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Όχι για όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν, αλλά για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτή η εξέλιξη είναι τελείως παράταιρη από την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας.
Η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει αυτή τη στιγμή την -με χαώδη διαφορά- καλύτερη ομάδα της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται και οι μεταγραφικές της αναζητήσεις -πρέπει να- κινούνται στη λογική να αποκτά από εδώ και στο εξής ποδοσφαιριστές καλύτερους από αυτούς που έχει. Ο Σιαλμάς δεν είναι καλύτερος του Πλατέλλα ή του Πόποβιτς (κατά την προσωπική μου άποψη), οπότε δεν περίμενα ποτέ ότι θα απασχολήσει την επικαιρότητα, έστω και ως απλή σκέψη (ακόμη και αν αυτή προκλήθηκε μετά από... αυτοπρόταση). Με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, λοιπόν, είναι έκπληξη η κουβέντα που άνοιξε...
Ωστόσο, επειδή αυτή η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά επεκτάθηκε και στον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε ο ποδοσφαιριστής, καλό είναι να θυμηθούμε κάποια πράγματα, με αφορμή και το μήνυμα ενός φίλου αναγνώστη του aek365, που αναδημοσίευσε μια παλιά συνέντευξη του παίκτη. Σε αυτήν ο Σιαλμάς είχε δηλώσει: «Έφυγα από την ΑΕΚ σαν φίλος. Απλά κάποιοι άνθρωποι με τη συμπεριφορά τους -θα το πω απλά- με ξενέρωσαν. Δεν γίνεται να επιστρέφω από την Αγγλία μετά το τέλος της προετοιμασίας στις 3 τα ξημερώματα και ξαφνικά να διαβάζω στο ίντερνετ ότι θέλω να φύγω ή να κάνω προσφυγή. Κάτι συμβαίνει. Πρέπει να είσαι τρελός για να θελήσεις να φύγεις από την ομάδα που ήθελες να αγωνιστείς από μικρό παιδί. Μετά μαθαίνω από τον ατζέντη μου ότι υπάρχει πρόταση καλή οικονομικά. Πριν καν σκεφτώ να φύγω από την ΑΕΚ, όλος ο κόσμος με έβριζε και μου έστελνε υβριστικού περιεχομένου μηνύματα. Χωρίς να ξέρουν την αλήθεια γιατί μου φέρθηκαν έτσι; Επειδή έδινα και την ψυχή μου μέσα στο γήπεδο; Ποτέ δεν τους είπα ότι είμαι παιχταράς, υποσχέθηκα να είμαι στρατιώτης και αυτό έκανα».
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η είδηση ότι ο μάνατζερ του Σιαλμά συναντήθηκε με τη διοίκηση και μετέφερε την επιθυμία του πελάτη του να αποχωρήσει λόγω πρότασης από το εξωτερικό δημοσιεύθηκε στο aek365 την Πέμπτη 9 Αυγούστου του 2012 στις 21.35. Η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε από το Τσέστερ περίπου τρεις ώρες αργότερα (στις 00.20). Προφανώς, όμως ο ίδιος πληροφορήθηκε την είδηση της συνάντησης του ατζέντη του με την διοίκηση (την οποία κατά δήλωσή του δεν γνώριζε) από το ίντερνετ στις 3 τα ξημερώματα και εκ των υστέρων ο μάνατζέρ του, του είπε ότι υπήρχε πρόταση για την απόκτησή του. Σίγουρα, πρόκειται για πολύ μεγάλη πρωτοτυπία το να ενημερώνεται για μια πρόταση που κατατέθηκε στην πλευρά του παίκτη πρώτα η ομάδα και μετά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, όμως η ουσία της υπόθεσης δεν είναι σε αυτό.
Επίσης, ο Σιαλμάς επεσήμανε ότι: «Πρέπει να είσαι τρελός για να θελήσεις να φύγεις από την ομάδα που ήθελες να αγωνιστείς από μικρό παιδί». Δεν έχω λόγο να μην το δεχθώ, αλλά είναι απόλυτα εύλογο και το ερώτημα: όταν ένας παίκτης δέχεται μια προσφορά που αφορά μόνο τον ίδιο (δεν προβλέπει χρήματα για την ΑΕΚ, ώστε να υπάρχει ηθική υποχρέωση ενημέρωσης), τι λόγο έχει να την μεταφέρει στην ομάδα του, όταν ο ίδιος την αντιμετωπίζει αρνητικά; Εκτός και αν ο Σιαλμάς είχε ...αμφιβολίες για τον κατά πόσο υπολογιζόταν και αν τον ήθελε η ομάδα του, ώστε να κρίνει ότι έπρεπε να μεταφερθεί για να διαπιστωθεί η αντίδραση της ομάδας. Όμως και αυτό δεν στέκει, γιατί κάλυπτε μια θέση που την διεκδικούσε... μόνος του και τελικά -μετά την αποχώρησή του, πέντε μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν- η ΑΕΚ την κάλυψε όλη τη χρονιά με λύσεις ανάγκης.
Τα παραπάνω τα ανέφερα για την... ιστορία, γιατί ούτε αυτά είναι το... ζουμί της υπόθεσης. Θα μπορούσε κάποιους που προσεγγίζει αυτή την ιστορία καλόπιστα (και δεν θα είχε λόγο να μην το κάνει υπό άλλες συνθήκες) και να θεωρήσει ότι όλα ήταν μια τεράστια παρεξήγηση. Η ΑΕΚ... ψυχανεμίστηκε την ύπαρξη της πρότασης πριν καν την μάθει ο ποδοσφαιριστής και ενώ εκείνος ήθελε να μείνει, άλλαξε άποψη λόγω της διαρροής της πρότασης και των σχολίων στο διαδίκτυο. Όμως, υπάρχει και μια συνέχεια. Έχοντας φτάσει στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, η ΑΕΚ ενημέρωσε τον Σιαλμά (όπως γνωστοποιούσε και η τότε διοίκηση και ο τότε τεχνικός διευθυντής και ο τότε προπονητής) ότι θα ήταν ελεύθερος να φύγει αν βρισκόταν αντικαταστάτης. Τότε η Ένωση βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.
Και φτάσαμε στις 20 Αυγούστου: Δευτέρα πρωί. Ο Σιαλμάς συναντήθηκε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και τους ζήτησε άδεια να ταξιδέψει στο Αζερμπαϊτζάν. Μετά το τέλος της συνάντησης όλοι οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ τόνιζαν ξεκάθαρα ότι το αίτημα του παίκτη απορρίφθηκε και του τονίστηκε πως θα πρέπει να βρίσκεται κανονικά στην προπόνηση το απόγευμα. Όμως, η προπόνηση ξεκίνησε με τον Βαγγέλη Βλάχο να ψάχνει πού είναι ένας από τους βασικούς παίκτες του (πέντε μέρες πριν από το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν) και τον Σιαλμά την ίδια ώρα να βρίσκεται στην... άλλη άκρη του κόσμου!
Με απλά λόγια, σύμφωνα με την επίσημη θέση της ΑΕΚ, ο ποδοσφαιριστής αγνόησε παντελώς την ομάδα του και έκανε αυτό που εκείνος ήθελε. Δεν το κρίνω. Πήρε μια απόφαση. Έκανε αυτό που ήθελε και... δικαιώθηκε, καθώς δύο μέρες αργότερα η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους, επιτρέποντάς του να ζήσει το... όνειρο του Αζερμπαϊτζάν. Όμως δεν έφυγε «σαν φίλος», όπως είπε στις δηλώσεις του. Και σε αυτή την υπόθεση (που είχε πολλά και... ενδιαφέροντα επεισόδια) αυτό είναι το... ζουμί: ότι δεν έφυγε σαν φίλος. Έφυγε όπως έφυγε και η ΑΕΚ έχασε (από ένα ρόστερ... ανάγκης) έναν βασικό παίκτη της λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.
Και εφόσον δεν έφυγε σαν φίλος, η ΑΕΚ του σήμερα δεν είχε κανένα λόγο να τον εξυπηρετήσει, επιτρέποντάς του να κάνει προπονήσεις με την ομάδα. Το λάθος με τον Σιαλμά λοιπόν έχει ήδη γίνει από την πλευρά της ΑΕΚ. Το ενδεχόμενο να αποκτηθεί τελικά τον Ιανουάριο (κάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται να υπάρχει ως επιθυμία από τη δική του πλευρά) είναι κάτι που θα κριθεί -όπως συμβαίνει πάντα- εκ του αποτελέσματος, αν γίνει πραγματικότητα.
Κι άλλοι παίκτες έφυγαν από την ΑΕΚ και ξαναγύρισαν. Άλλοι με φιλικό τρόπο, άλλοι με άσχημο. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Όμως, ακόμη και στις περιπτώσεις που το διαζύγιο δεν ήταν «βελούδινο» (για τον ένα ή τον άλλο λόγο), ο εκάστοτε παίκτης πήρε την απόφαση να τα βάλει με μια (πολύ πιο) ισχυρή ΑΕΚ και μετέπειτα η ομάδα (όποιοι και αν την εξέφραζαν σε κάθε περίπτωση) έκρινε ότι πρέπει να τα αφήσει όλα στην άκρη γιατί έχει να κάνει με έναν παιχταρά που οι υπηρεσίες του είναι πολύτιμες. Τον πήρε πίσω και τον... έριξε στο γήπεδο, με την ελπίδα η μπάλα που θα παίξει να χρυσώσει το... χάπι. Ακόμη και αν κάποιοι στην ΑΕΚ θεωρούν ότι ο Σιαλμάς θα μπορούσε να ανήκει σε αυτή την κατηγορία, η επιστροφή του στα Σπάτα ήταν έτσι κι αλλιώς άστοχη την δεδομένη στιγμή. Αν (λέω «αν») υπήρχε τέτοιο θέμα, ας περίμεναν να υπογράψει, να ανακοινωθεί, να αρχίσει να προσφέρει στην ομάδα τις υπηρεσίες του και να κριθεί γι' αυτές.
Εξυπηρετήσεις κάνεις μόνο σε φίλους. Σε φίλους που δεν σου έδωσαν δικαίωμα ποτέ ή σε φίλους που οι... παρεξηγήσεις έχουν με κάποιο -ξεκάθαρο- τρόπο λυθεί. Και στην σημερινή ΑΕΚ, που δουλεύει με τον μεγαλύτερο επαγγελματισμό των τελευταίων ετών, πρέπει να είναι... πολύ φίλος κάποιος για να του γίνει εξυπηρέτηση. Πόσο μάλλον όταν είναι δεδομένο ότι η εμφάνισή του στα Σπάτα θα προκαλέσει τέτοιες συζητήσεις...
Υ.Γ.: Η φωτογραφία είναι ένα «κολάζ» πρωτοσέλιδων των εφημερίδων εκείνης της περιόδου για την υπόθεση Σιαλμά. Επειδή εκφράστηκαν κάποιες ενστάσεις περί υποκειμενικότητας, μάλλον υπήρξε... ομαδική παραπλάνηση των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002