Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Νοεμβρίου 17, 2013

ΓΚΟΛ ΚΑΙΙ ΘΕΑΜΑ !!


Των ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ
Ήρθαν και τα πέντε γκολ. Η ΑΕΚ παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο στην επανάληψη, με τη διαφοροποίηση του συστήματος από 4-4-2 με ρόμβο σε 4-2-3-1 και την είσοδο του Πλατέλλα να παίζουν βασικό ρόλο στην αλλαγή εικόνας, κέρδισε άνετα με 5-0 τον Άγιο Νικόλαο, μα το πιο βασικό κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να συνδυάσει και ουσία και θέαμα. Τα πρώτα 45 λεπτά λόγω συστήματος κυρίως (4-4-2 ρόμβο) δεν έδωσαν φρεσκάδα στην ομάδα και παρά το γεγονός ότι πήγε στα αποδυτήρια με 2-0 μπροστά στο σκορ το πρόβλημα ήταν εμφανές. Ο Δέλλας είδε το πρόβλημα, άλλαξε τη διάταξη, πέρασε το ματς τον Πλατέλλα και σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο του Ανάκογλου, την παρουσία στο γήπεδο του συγκλονιστικού Γεωργέα και την είσοδο επίσης του Κορδέρο (στο 60') έδωσε στον εκπληκτικό λαό της (περίπου 10.000 ήρθαν και σήμερα στο γήπεδο) τη χαρά του θεάματος. Ο Ντακόλ με το χατ τρικ που σημείωσε έγινε ο πρώτος παίκτης φέτος που το πετυχαίνει, ενώ ο Πεταυράκης και ο Πλατέλλας έγραψαν επίσης το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ.
Κακό πρώτο μέρος, αλλά και 2-0...
Ό,τι ακριβώς δοκίμαζε στις προπονήσεις, έτσι ακριβώς παρέταξε την ΑΕΚ στο ματς ο Τραϊανός Δέλλας. Δηλαδή με διάταξη 4-4-2 και ρόμβο στο κέντρο, με τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιρίλο - Σταθάκη στόπερ, τον Πεταυράκη αριστερό μπακ, τον Αργυρίου δεξί, τον Ρόβα «κόφτη», τους Γεωργέα, Ανάκογλου εσωτερικά χαφ, τον Γροντή «10άρι» και τους Μπρέσεβιτς - Ντακόλ στην επίθεση. Η αλήθεια είναι πως αν δεν ήταν ο Γεωργέα να τρέχει συνεχώς και να βοηθά τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην αμυντική λειτουργία του κέντρου η ΑΕΚ θα είχε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, απ' όσα έδειξε στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να πήγε με 2-0 στα αποδυτήρια, ωστόσο η ομάδα δεν είχε τον ρυθμό που θα ήθελε ο Δέλλας, δεν δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι να μπει το πρώτο γκολ (στο 18') δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Αγίου Νικολάου έχοντας μία άσκοπη κατοχή.
Μία εκπληκτική μπαλιά όμως του Γεωργέα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, σε συνδυασμό με την άψογη κίνηση του Πεταυράκη (έτσι πρέπει να κινούνται τα σύγχρονα μπακ και να βγαίνουν κρυφοί επιθετικοί, όποτε τους δίνεται η ευκαιρία), ο νεαρός αμυντικός βγήκε τετ α τετ με τον Κασσωτάκη, τον πλάσαρε όμορφα με το δεξί ανοίγοντας το σκορ.
Ήταν το 1-0 για την ΑΕΚ. Η ομάδα δεν «λύθηκε» όμως μετά το γκολ. Αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, με τον Γροντή και τον Ανάκογλου να αλλάζουν θέσεις και τον Γεωργέα να συνεχίζει να τρέχει, να κόβει και να μοιράζει. Από την ΑΕΚ έλειψε η κάθετη πάσα. Η καλή κίνηση στο χώρο από τους δύο φορ. Ένα πρόβλημα δεν επέτρεψε στην ομάδα να απειλήσει για ένα δεύτερο γκολ. Φτάσαμε, όμως στο 43' και με τον Γροντή (ο οποίος έδειχνε ορεξάτος, έπαιρνε πρωτοβουλίες, αλλά έκανε και λάθη) να κερδίζει ένα καθαρό πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέβαλε ο Ντακόλ ο οποίος αν και δύσκολα (ο Κασσωτάκης έπεσε σωστά στη γωνιά του και άγγιξε τη μπάλα) έκανε το 2-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. Αμυντικά η ομάδα δεν ανησύχησε καθόλου, παρά μόνο μία φορά, όταν έπειτα από κόρνερ του Αγίου Νικολάου ο Βούρας έκανε τραγική εκτίμηση της μπάλας, την έχασε, όμως έγκαιρα απομάκρυναν οι αμυντικοί.
Άλλη ΑΕΚ με τις αλλαγές του Δέλλα...
Ευτυχώς η ΑΕΚ άφησε στα... αποδυτήρια το μέτριο έως κακό αγωνιστικό της πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου. Οι αλλαγές του Δέλλα άλλαξαν προς το πολύ καλύτερο την εικόνα της ομάδα που έκανε... πάρτι μαζί με τον λαό της το 45λεπτο. Αρχικά ο Πλατέλλας πήρε (στο 46') τη θέση του Μπρέσεβιτς, το σύστημα άλλαξε από 4-4-2 με ρόμβο σε 4-1-2-3. Από το 60' ο Δέλλας πέρασε στη θέση του Ρόβα τον Κορδέρο, άλλαξε πάλι το σύστημα σε 4-2-3-1 και το... πάρτι ξεκίνησε. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Ισπανός έκλεψε, έδωσε στον Ανάκογλου ο οποίος με εξαιρετική κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Ντακόλ, με τον Βραζιλιάνο να κάνει το 3-0 πλασάροντας εύστοχα. Η ΑΕΚ είχε πάρει... φόρα. Άλλαζε τη μπάλα ταχύτατα, ο Γεωργέας, ο Κορδερό, ο Ανάκογλου και ο Γροντής γυρνούσαν εξαιρετικά το παιχνίδι ψάχνοντας «τρύπες» να βγάλουν φάσεις, τα πλάγια μπακ (Αργυρίου, Πεταυράκης) ανέβαιναν συχνά - πυκνά βγάζοντας κι άλλο παίκτη μπροστά και η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Το 4-0 ήρθε από το κλέψιμο του Γροντή, ο βιονικός Γεωργέας, βγήκε από τα αριστερά, παράλληλη μπαλιά και ο Πλατέλλας από κοντά σφράγισε την επιστροφή του στα παιχνίδι με ένα γκολ στο 73'. Η ομάδα όμως δεν ειχε... σταματημό. Ο Δέλλας πέρασε στο 80' και τον Παυλή στη θέση του Γροντή στο 80' και τρία λεπτά μετά, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Αργυρίου ο Ντακόλ με κεφαλιά έκανε το 5-0, σημειώνοντας χατ -τρικ. Η ΑΕΚ ως το φινάλε έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον σούπερ Πλατέλλα να κάνει το 6-0, αλλά το όμορφο μεσημέρι στο ΟΑΚΑ είχε... κορυφωθεί στο 83' με το γκολ του Ντακόλ. Η ΑΕΚ συνεχίζει στο θεσμό του Κυπέλλου με... περίπατο και εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ: Βούρας, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ρόβας (60' Κορδέρο), Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Ντακόλ, Ανάκογλου, Γροντής (80' Παυλής), Μπρέσεβιτς (46' Πλατέλλας)
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Κασσωτάκης, Πηγιάκης (75' Φαγάς), Μουτάκης, Κοκολάκης Κ., Δέλλιος, Χρηστάκης, Ιασωνίδης, Καουκάκης (57' Γκέκας), Λεπτοκαρύδης, Κοκολάκης Γρ., Κρανιάτης (65' Χατζιάι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002