Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Απριλίου 30, 2013

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ..

GOAL

Προχωράει δυνατά ο Μελισσανίδη το θέμα του γηπέδου και η εφημερίδα το τονίζει: "Φορτσάρει ο Τίγρης. Κλείνει τους συμπαίκτες, προχωράει με συναίνεση. Διαψεύδει το περιβάλλον του τη συνάντηση με Δέλλα, Ζήκο και Λυμπερόπουλο". Πιο αναλυτικά το Goal γράφει σήμερα:
"Πρόσω ολοταχώς για το θέμα του γηπέδου έχει βάλει την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Εχοντας αναδείξει το θέμα της κατασκευής της νέας έδρας ως μείζον για το μέλλον της Ενωσης, ο πρώην μεγαλομέτοχος κινείται σταθερά και απαρέγκλιτα προς αυτήν την κατεύθυνση. Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει σημαντική δυναμική στον οικονομικό τομέα και ο Μελισσανίδης αναζητά κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο προς αυτήν την κατεύθυνση.
Το κόστος του γηπέδου φαίνεται πως θα ανέρχεται σε ποσό 50-60 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως απαιτούνται έσοδα από πολλές πλευρές και με διάφορα ποσά. Είναι δεδομένο πως ο Μελισσανίδης θα επιχειρήσει να βρει μεγάλο στήριγμα μέσα από τον κατασκευαστή που θα επιλέξει για τη διαδικασία. Ωστόσο, κονδύλια αναζητούνται και σε άλλες πηγές, όπως μπορεί να είναι το θέμα της ονομασίας του νέου γηπέδου. Ακολουθώντας την πρακτική κορυφαίων κλαμπ του εξωτερικού (Μπάγερν με την «Αλιάνζ Αρίνα», Αρσεναλ με το «Εμιρεϊτς»), ο Μελισσανίδης ξέρει πως από την παραχώρηση του ονόματος μπορούν να προκύψουν σημαντικά έσοδα. Να εμφανιστεί εταιρεία που θα θέλει να συνδέσει το όνομά της με ένα έργο πνοής για ολόκληρη την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια. Και είναι σημαντικό να βρει στηρίγματα ακόμα και πριν ξεκινήσει τη διαδικασία.
Οσον αφορά το σχέδιο του γηπέδου, ο Μελισσανίδης φαίνεται πως δίνει σαφές προβάδισμα στο μυαλό του στη λύση που είχε προκρίνει και κατά το παρελθόν ο Στέλιος Αγιοστρατίτης. Μπορεί το νέο γήπεδο να μην είναι στα πρότυπα της «Αγια-Σοφιάς» που είχε σχεδιάσει ο Αγιοστρατίτης το 2005, αλλά θα περιλαμβάνει κάποιους βασικούς άξονες, όπως είναι ο αμιγώς ποδοσφαιρικός χαρακτήρας του γηπέδου αλλά και η χωρητικότητα που δεν θα υπερβαίνει τις 28-30.000 θεατές.
Στόχος του Μελισσανίδη είναι το συντομότερο να δείξει προς κάθε κατεύθυνση πως είναι έτοιμος από κάθε πλευρά, γνωρίζοντας πως τα χρήματα που μπορούν να έχουν συγκεντρωθεί στη διαδικασία είναι καθοριστικός παράγοντας για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα και να ξεπεραστούν προβλήματα του παρελθόντος.
Με συναίνεση και δυναμική για το γήπεδο
Το Α και το Ω στην προσπάθεια για την ΑΕΚ του μέλλοντος είναι το θέμα του νέου γηπέδου. Είναι η προοπτική μιας ομάδας που θα έχει το δικό της σπίτι, μέσα από το οποίο θα μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της και να αναπτύξει τη δυναμική του χρυσού παρελθόντος της. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδειξε τον δρόμο και προχωρά ακάθεκτος τα σχέδιά του. Μπορεί ακόμα να μη μιλά με ονόματα και διευθύνσεις, αλλά δύο βασικά στοιχεία αναδεικνύονται στη διαδικασία: η δυναμική αυτής της κίνησης μέσω της δημιουργίας πολύ δυνατής οικονομικά ομάδας και η μέγιστη δυνατή συναίνεση που επιχειρείται προς κάθε κατεύθυνση.
Το θέμα της ομάδας που θα στηρίξει την κατασκευή της νέας έδρας της ΑΕΚ είναι εξόχως σημαντικό. Ο Μελισσανίδης έχει ήδη τη συναίνεση του Παππά, την απόλυτη στήριξη του Χατζηιωάννου, τη θετική διάθεση του Κανελλόπουλου. Και το σημαντικό είναι πως σε επαφές που είχε κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο διαπίστωσε τεράστια απήχηση στην προσπάθειά του και διάθεση να συμμετάσχουν ενεργά κι άλλες δυνάμεις της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας που έμεναν εκτός το τελευταίο διάστημα. Κατά πληροφορίες από το περιβάλλον του Μελισσανίδη, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον ίδιο.
Επαφή αναμένεται να υπάρξει και με τη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Μελισσανίδης επιθυμεί τη συναίνεση του δήμου και να μην υπάρξει καμία κόντρα. Αλλωστε, είναι σαφές πως η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας έχει αλλάξει στάση απέναντι στην ΑΕΚ. Αφενός γιατί το νέο σχέδιο για το γήπεδο δεν περιλαμβάνει διατάξεις που να θίγουν την περιοχή και αφετέρου επειδή υπήρξε τεράστια εμπορική ζημιά από την απώλεια της Ενωσης και του κόσμου της. Ολα δείχνουν πως η επαφή, όταν γίνει με τη δήμαρχο Εφη Αποστολάκη, θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση".
SPORTDAY
Πρώτο θέμα το γήπεδο έχει σήμερα η SD η οποια γράφει: "Το γήπεδο θα γίνει, έχω εξασφαλίσει τα πάντα", φέρεται να είπε ο Μελισσανίδης που είναι σίγουρος, αποφασισμένος και έτοιμος για μπετά". Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα τονίζει: "Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμφανίζεται βέβαιος πως θα προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σιγουριά του αυτή δεν βασίζεται μόνο στη δική του αποφασιστικότητα να προχωρήσει ένα... πονεμένο ζήτημα για το σύλλογο, αλλά και στην τεράστια στήριξη που έχει βρει από οικονομικά επιφανείς και όχι μόνο φίλους της ομάδας, όπως και από το γεγονός ότι όλες οι αρμόδιες αρχές, από το Δήμο μέχρι και την κυβέρνηση, δείχνουν έτοιμες να διευκολύνουν το έργο του.
Το κόστος ανέγερσης του γηπέδου υπολογίζεται στα 50-60 εκατ. ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων θα μπουν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το τιμ που τον πλαισιώνει, όπως και από την κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ η απόσβεση θα γίνει σταδιακά όχι μόνο από τα εισιτήρια, αλλά και από τις ήπιες εμπορικές χρήσεις, πιθανώς και από την παραχώρηση του ονόματος του γηπέδου σε κάποια εταιρεία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (όπως συμβαίνει κατά κόρον στην Ευρώπη και γήπεδα όπως το «Etihad» της Σίτι, το «Emirates» της Άρσεναλ ή η «Allianz Arena» της Μπάγερν)".
LIVE SPORT
Το θέμα της χρηματοδότησης του γηπέδου απασχολεί την εφημερίδα η οποία τονίζει: "Λεφτά από ΕΣΠΑ! Αντλεί κοινοτικά κονδύλια ακόμη και για το 50% του γηπέδου ο Μελισσανίδη".
ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
Το θέμα του γηπέδου, αλλά και τη χθεσινή νίκη και άνοδο της Βασίλισσας, που ξεκίνησε το ταξίδι της αντεπίθεσης είναι τα δύο βασικά θέματα σήμερα στην ΩΡΑ. Για το γηπεδικό τονίζεται: "Χορός εκατομμυρίων γύρω από το σχέδιο του γηπέδου. Τεράστιο ενδιαφέρον ήδη και για χορηγίες, ακόμη και για την ονομασία του. Ο Μελισσανίδης προσπαθεί να βάλει σε μία σειρά τα θετικά δεδομένα που αυξάνονται κάθε μέρα που περνάει και να καταλήξει άμεσα στο μοντέλο με το οποίο θέλει να προχωρήσει. Ταυτόχρονα δεν τον αφήνει αδιάφορο το μέλλον της ομάδας, αν και προς το παρόν θέτει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό σε σχέση με το γήπεδο. Συνεχείς επαφές για τον τρόπο που πρέπει να προχωρήσει αγωνιστικά η ΑΕΚ, αλλά προέχει να ξεκαθαρίσουν οι μέτοχοι και η διοίκηση που μπορεί να αγωνιστεί του χρόνου η ομάδα".

Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ..

Ώρα για ΣπορΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ..ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΡΙΑΛ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ !!..ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΗΝ Β ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α1 ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !! ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑ...

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ..

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμφανίζεται βέβαιος πως θα προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σιγουριά του αυτή δεν βασίζεται μόνο στη δική του αποφασιστικότητα να προχωρήσει ένα… πονεμένο ζήτημα για το σύλλογο, αλλά και στην τεράστια στήριξη που έχει βρει από οικονομικά επιφανείς και όχι μόνο φίλους της ομάδας, όπως και από το γεγονός ότι όλες οι αρμόδιες αρχές, από το Δήμο μέχρι και την κυβέρνηση, δείχνουν έτοιμες να διευκολύνουν το έργο του.

Το κόστος ανέγερσης του γηπέδου υπολογίζεται στα 50-60 εκατ. ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων θα μπουν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το τιμ που τον πλαισιώνει, όπως και από την κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ η απόσβεση θα γίνει σταδιακά όχι μόνο από τα εισιτήρια, αλλά και από τις ήπιες εμπορικές χρήσεις, πιθανώς και από την παραχώρηση του ονόματος του γηπέδου σε κάποια εταιρεία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (όπως συμβαίνει κατά κόρον στην Ευρώπη και γήπεδα όπως το «Etihad» της Σίτι, το «Emirates» της Άρσεναλ ή η «Allianz Arena» της Μπάγερν).

Αναμονή για το αγωνιστικό

Ενώ οι διαδικασίες για το γήπεδο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, δεν συμβαίνει το ίδιο και για το αγωνιστικό κομμάτι. Ο λόγος δεν είναι πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θέλει να ασχοληθεί. Κάθε άλλο… Απλώς αναγκαστικά τηρεί στάση αναμονής, όπως κι όλοι, μιας και το μαχαίρι και το καρπούζι ανήκει στους μετόχους για να αποφασίσουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα και τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Η γενική συνέλευση της ΠΑΕ έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, αλλά η διοίκηση είναι υπό παραίτηση, μέχρι στιγμής ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς παραμένει άφαντος και οι Supporters τηρούν στάση αναμονής.

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, από τη στιγμή που το σενάριο της πτώχευσης και της συμμετοχής στην τρίτη κατηγορία φαντάζει το πιο πιθανό, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της ομάδας. Όμως σε πρώτη φάση ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να διεκδικήσει την προεδρία της, όπως συνέβη το 2005. Απλώς θα επιδιώξει και πιθανότατα θα έχει τη στήριξη της νέας διοίκησης που θα προκύψει από τις εκλογές Ιουνίου.

ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ..!!

Με ψυχή και πάθος η ώρα της επιστροφής έφτασε! Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ μπορεί να έκανε ντέρμπι το παιχνίδι με τον Ηρακλή για το μπαράζ στο τέλος, αλλά κατάφερε στην παράταση να πάρει εκ νέου τα ηνία και να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α2 κατηγορία, ώστε σταδιακά να βρεθεί και πάλι στα μεγάλα σαλόνια.
Το ματς
Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα της Βασίλισσας στο παρκέ. Συγκεκριμένα, η Ένωση κατάφερε να δείξει εξαιρετικό πρόσωπο σε άμυνα κι επίθεση και έφτασε να προηγείται ακόμα και με 14-3. Ο Ηρακλής δεν μπορούσε να αντιδράσει, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που κατάφερνε να βρίσκει λύσεις και να φτάνει στο σκοράρισμα. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως πλησίασαν αρκετά στο σκορ (33-40) μέχρι και το ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα που επικράτησε ήταν παρόμοια, με τον «γηραιό», όμως να δείχνει πως θέλει να το παλέψει. Έτσι,κάποια τρίποντα που πέτυχε σε συνδυασμό με μια μικρή χαλάρωση της Ένωσης, του έδωσε την δυνατότητα να ισοφαρίσει και να περάσει και μπροστά για πρώτη φορά με έναν πόντο (69-68). Η Βασίλισσα, όμως δεν είχε όρεξη να χάσει μέσα από τα χέρια της ευκαιρία της ανόδου και έφτασε να ισοφαρίσει λίο πριν την λήξη του αγώνα (72-72) και να στείλει το ματς στην παράταση.
Εκεί, μπήκε με καθαρό μυαλό πήρε εκ νέου τα ηνία στο σκορ και δεν άφησε σε καμία περίπτωση τον Ηρακλή να κάνει το παιχνίδι. Το γεγονός αυτό, αλλά και το καθαρό μυαλό των «κιτρινόμαυρων» έγραψε το τελικό 86-73 και έστειλε την Βασίλισσα στην Α2 κατηγορία!

Τα δεκάλεπτα: 13-23,31-40,49-57,72-72 (παρ. 86-73).


ΑΕΚ (Ζιάγκος): Σιαμανδούρας 7, Στούκας, Φαλέκας 5 (1), Τζόλος 4, Πολυτάρχου 19 (4), Κουκουράβας 11 (3), Γκιζόγιαννης 18, Βεσκούκης 2, Κοψαύτης 14 (3), Δέσπος 3, Καπετζόγλου, Βαβάτσικος.

Δευτέρα, Απριλίου 29, 2013

ΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ..

@ Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε. Η Ανάσταση πλησιάζει και οι μέρες δεν είναι τυχαίες. Η αρχή θα γίνει σήμερα. Η καρδιά μας χτυπάει για την Βασίλισσα μας που θα κάνει σήμερα το πρώτο από τα δύο βήματα της μεγάλης επιστροφής. Ολη η χρονιά σε έναν αγώνα που δεν θα χρειαζόταν αν η ΑΕΚ δεν έπεφτε στην περίπτωση του Ψυχικού, της γειτονιάς των αδελφών Αγγελόπουλων κι αν δεν έκανε τις δύο απρόσμενες, απίστευτες και εντελώς εκτός προγράμματος ήττες. Αυτά όμως είναι παρελθόν. Σήμερα νικάμε και ανεβαίνουμε. Η ομάδα μας όπως λένε είναι ήδη έτοιμη με το υλικό που έχει να διεκδικήσει άνοδο και από την Α2 αλά σίγουρα θα ενισχυθεί αρκεί να είναι καλά, να αντέχουν και να συνεχίσουν ο Κοτσάτος και ο Αλεξίου. Γιατί όπως αποδείκνύεται η φανέλα και το όνομα, δυστυχώς, δεν φτάνουν από μόνα τους αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι. Η φανέλα όμως, το όνομα και κυρίως ο λαός είναι που φροντίζουν έστω και μετά από καταστροφές να βρεθούν οι άνθρωποι που ξεκινούν ακόμη κι από το μηδέν. Ολη μας η αγάπη και η θετική ενέργεια είναι μαζί με την ομάδα που έμαθε το μπάσκετ στους Ελληνες. Αρχίζουμε σήμερα και πάμε χωρίς ανάσα μέχρι την Α1.
@ Μετά το σοκ με τον Πανθρακικό και την ταφόπλακα με τον Ατρόμητο η ποδοσφαιρική ΑΕΚ άρχισε κι αυτή να έχει πολλά κοινά σημεία με την μπασκετική.  Ενα από αυτά μπορεί να είναι πιθανότατα ο τρόπος που η ομάδα θα καταλήξει στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Επειδή αυτοί που στα χέρια τους έπεσε η ΑΕΚ, ανεξάρτητα από το μερίδιο ευθύνης του καθενός, και βέβαια έχουν την ευθύνη από εδώ και πέρα λένε δεξιά κι αριστερά πως θα αποφασίσει ο Μελισσανίδης σε ποια κατηγορία θα παίξει η ΑΕΚ του χρόνου πρέπει κι ο τελευταίος να καταλάβει πως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο Μελισσανίδης από την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησε μια προσπάθεια για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια ώστε μέσα από αυτό να ξεκινήσει η αναγέννηση της ΑΕΚ που σε όποια κατηγορία κι αν παίζει δεν έχει μέλλον χωρίς το σπίτι της. Από εκεί και πέρα το αν θα πάρει και με ποιους και την ομάδα είναι ένα θέμα που θα ξεκαθαρίσει στο άμεσο μέλλον. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα χρεωθεί ο Μελισσανίδης σε ποια κατηγορία θα παίξει η ομάδα την επόμενη σαιζόν. Τουλάχιστον αυτή την ευθύνη πρέπει να την πάρουν αυτοί που έφτασαν την ομάδα σε αυτό το σημείο. Οι μέτοχοι. Ο Νοτιάς που δεν υπάρχει πουθενά και ο Κασνακίδης, ο Μπρουσιανός και τα άλλα παιδιά που όταν του λέγαμε από τον Μάιο του 2011 πως κάνουν έγκλημα που παίρνουν τις μετοχές του Παππά χωρίς να μπορούν να αντέξουν το βάρος που τους αναλογεί πούλαγαν τρέλλα. Ορίστε λοιπόν. Ηρθε η ώρα των αποφάσεων  και ήδη έχουν χαθεί αρκετές μέρες.
@ Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο πρώτος. Βγάζουν αγωνιστικό μπάτζετ, διακανονίζουν το χρέος με δημόσιο και προπονητές, παίκτες, βάζουν δηλαδή για αρχή περίπου 7-8.000.000, αναλαμβάνουν την ευθύνη για άλλα 20-25 και κατεβάζουν την ομάδα στην Β Εθνική όπου τα έσοδα είναι 2-3.000.000 τον χρόνο και προχωράνε. Αν μπορούν ακόμη καλύτερα ώστε η ΑΕΚ να επιστρέψει πιο γρήγορα. Εχει πιθανότητες αυτό το σενάριο; ΚΑΜΜΙΑ. Εδώ δεν έβαλαν φράγκο στην Α Εθνική όταν η ΑΕΚ είχε βγει και στην Ευρώπη, είναι δυνατόν να βάλουν τώρα; Μην κοροϊδευόμαστε. Εκτός αν έχουν σκοπό να αποτελειώσουν την ΑΕΚ, να την καταστρέψουν κι άλλο δηλώνοντας την στην Β Εθνική χωρίς να βάλουν ευρώ ώστε να μην πάρει αδειοδότηση ή να πτωχεύσει στο μέσο της σαιζόν και να πέσει χάνοντας τελείως άλλη μια χρονιά.
@ Ο άλλος δρόμος είναι να βάλουν την ΠΑΕ σε καθεστώς εκκαθάρισης διαλύοντας την εταιρία με την ομάδα να πηγαίνει στην Γ Εθνική, όπου τα μόνο χρέη που υπό προϋποθέσεις μπορούν να μείνουν ζωντανά είναι αυτά προς παίκτες και προπονητές, ιδίως ξένους, γιατί η ΦΙΦΑ αναγνωρίζει σήματα και ονόματα ομάδων και όχι εταιρίες και εταιρικούς νόμους, πράγμα απόλυτα λογικό αφού το επαγγελματικό πλαίσιο του ποδοσφαίρου διαφέρει πολύ από χώρα σε χώρα. Από εκεί και πέρα η Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα αποφασίσει το ποιος θα αναλλάβει την ομάδα  ή θα την αναλλάβει η ίδια με την νέα της διοίκηση. Να επαναλάβω εδώ και να ξεκαθαρίσω πως έχοντας μιλήσει με πολλούς και διάφορους νομικούς πως σε καμία περίπτωση δεν παραμένουν στην ΑΕΚ τα χρέη σε ποσοστό 10% ή όσο ποσοστό έχει τέλος πάντων η Ερασιτεχνική. Το σωματείο από το 1979 προστατεύεται και έχει μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση από το ποσοστό που της παραχωρεί η ΠΑΕ βάσει νόμου. Δεν το πληρώνει καν και δεν έχει καμία ευθύνη για οτιδήποτε προκύπτει. Αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος. Κι όσο αργούν απλά η ΑΕΚ χάνει καιρό. Θέλουν δεν θέλουν την ευθύνη για το αύριο θα την πάρουν αυτοί. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αναλάβουν ΑΕΚτζήδες με καρύδια και λεφτά για να ξεκινήσουν την μεγάλη επιστροφή.
@ Αυτοί είναι οι δύο δρόμοι που έχουν μέτοχοι. Για την ΑΕΚ υπάρχει και τρίτος, αυτός που ακολούθησαν ο Κοτσάτος και ο Αλεξίου στο μπάσκετ.  Αν όπως λένε παραιτηθούν όλοι και δεν βγει νέα διοίκηση στις 14 Μαιου τότε την προτελευταία μέρα που δηλώνονται οι συμμετοχές στα πρωταθλήματα θα πάει η Ερασιτεχνική και θα δηλώσει την ΑΕΚ στην Γ Εθνική, στην μεγαλύτερη Ερασιτεχνική κατηγορία. Και την επόμενη σαν μέτοχος και της ΠΑΕ θα ζητήσει την εκκαθάριση της εταιρίας που με την τροπολογία που ψηφίστηκε θα κρατήσει τρεις μήνες.  Ο μόνος κίνδυνος εμπλοκής σε αυτή την περίπτωση είναι να πάνε τα μίκι μάους που θα μάζευαν 20.000.000 ευρώ από 650.000 Ενωσίτες και να ζητήσουν διοίκηση πρωτοδικείου. Εκεί το πράγμα μπλέκει πολύ αφού η διοίκηση πρωτοδικείου αναγκαστικά κρατάει την ομάδα ΠΑΕ και στην κατηγορία που είναι και τα χρέη παραμένουν κανονικά με την διαφορά πως οι νέοι διοικούντες, μέσω Πρωτοδικείου, δεν έχουν ευθύνες για τα χρέη αυτά παρά μόνο για όσα δημιουργήσουν. Θα μιλάμε για καταστροφή αλλά νομίζω πως και τα καρτούν έχουν ένα όριο. Αυτά. Και ΑΕΚ γερά Βασίλισσα ξανά.

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ..

GOALhttp://s1.aek365.com/uploads/articles/a2b9ae6011f860ef4fb36dea2913006a_97866.jpg
Μία ΑΕΚ "πανίσχυρη χωρίς... εμένα", ονειρεύεται στο μέλλον την Ένωση ο Δημήτρης Μελισσανίδης όπως γράφει το GOAL. Αναλυτικά στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα τονίζει: " Το παρελθόν έχει αποδείξει πως όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης βάζει κάτι στο μυαλό του, είναι απλώς θέμα χρόνου να το πετύχει. Και αναμφίβολα το πιο ευχάριστο νέο της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια αφορούσε την ολική επαναφορά του στα κοινά της ομάδας, με προμετωπίδα το γήπεδο της ομάδας. Ακόμα πιο σημαντικό πως αυτή η κίνηση ενεργοποίησε δυνάμεις που για χρόνια έμεναν εκτός. Συσπείρωσε, έδωσε όραμα και κοινό στόχο για το μέλλον της Ενωσης. Και δεν είναι μόνον οι Παππάς και Χατζηιωάννου, αλλά και πολλοί ακόμα που είναι έτοιμοι να μπουν στην ομάδα Μελισσανίδη για το γήπεδο.
Ο «τίγρης» ήταν κατενθουσιασμένος μετά τις προσωπικές επαφές που είχε τις τελευταίες ημέρες και την ανταπόκριση που βρήκε. Δεν πίστευε ούτε εκείνος πως θα μπορούσε σε αυτήν την οικονομική συγκυρία, σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ, να βρεθεί τόσος κόσμος που να επιθυμεί να μπει μπροστά στο όνειρο της ανέγερσης του νέου γηπέδου. Ο Μελισσανίδης είχε άμεσα τη δυνατότητα να διαπιστώσει πως υπάρχουν δεκάδες Ενωσίτες που συντάσσονται στην προσπάθειά του. Ανάμεσα στους Ενωσίτες, αρκετοί με σημαντική οικονομική δυναμική. Με ονόματα που θεωρούνται ικανά να κάνουν αίσθηση και να αλλάξουν δυναμική στην ΑΕΚ. Αλλά ακόμα περισσότεροι εκείνοι που δείχνουν διατεθειμένοι να συνεισφέρουν και να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο, έστω και με ποσά μικρότερα από τα εκατομμύρια που απαιτούνται για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Ωστόσο, επειδή σε αυτήν τη φάση το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι τα χρήματα, είναι σπουδαίο πως στο πλευρό του Μελισσανίδη υπάρχουν ονόματα με τεράστια δυναμική.
Ο Μελισσανίδης βρίσκει «συμπαίκτες» πολλά νέα ονόματα που δεν είχε καν υπόψη του. Βλέπει στηρίγματα και τεράστια δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από την προσπάθειά του. Εχει αποφασίσει τις αμέσως επόμενες μέρες να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για όσους στηρίζουν τη διαδικασία. Ετσι κι αλλιώς, επιθυμεί να υπάρχει διαφάνεια και μέγιστη δυνατή συστράτευση στην προσπάθειά του. Να ενωθούν όλες οι ΑΕΚτζήδικες δυνάμεις στον κοινό σκοπό που έτσι κι αλλιώς είναι κομβικός για να βρεθεί λύση στα αδιέξοδα της ομάδας. Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ βρίσκει τον ηγέτη στο πρόσωπο του Μελισσανίδη και ενεργοποιεί ξεχασμένες δυνάμεις της «κιτρινόμαυρης» κοινωνίας, ώστε μέσα από εκεί να βρει δύναμη για να σταθεί στα πόδια της.
Η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από θετική. Αλλά για να προχωρήσει το θέμα πρέπει να υπάρξουν και άμεσες εξελίξεις. Να μπει το θέμα στην τελική του ευθεία. Αν και μπαίνουμε σε μεγάλη εβδομάδα, ο Μελισσανίδης δεν θέλει καμία χρονοτριβή. Εντός των επόμενων ημερών θα επιδιώξει επαφή με τη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας, ώστε να επιβεβαιώσει τη θετική διάθεση που φαίνεται πως υπάρχει. Παράλληλα, θα έχει επαφές ώστε να ετοιμάσει το σχέδιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί και κατά πόσον αυτό θα εκπονηθεί από τον Στέλιο Αγιοστρατίτη, που είχε κάνει τα σχέδια για την "Αγιά Σοφιά". Δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα "πατήσει" σε εκείνο το πλάνο, καθώς τα δεδομένα και οι ανάγκες της εποχής είναι διαφορετικά".
ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
Για "πανικό για το σχέδιο του Τίγρη", κάνει λόγο η εφημερίδα και προσθέτει: "Τα έχει χάσει και ο ίδιος με την ανταπόκριση που βρήκε η πρωτοβουλία του για τη ΓΗΠΕΔΑΡΑ από επιφανείς ΑΕΚτζήδες και όχι μόνο. Επικοινωνούν μαζί του και του δηλώσουν συμμετοχή και στήριξη, από πολύ δυνατοί οικονομικά παράγοντες μέχρι και άνθρωποι με όχι μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που απλά θέλουν να συνεισφέρουν ότι μπορούν. Νέα ονόματα στη "φαρέτρα" του για το όραμα της Νέας Φιλαδέλφειας, θα τα γνωστοποιήσει ο ίδιος μέσα στις επόμενες ημέρες".
Παράλληλα, η ΩΡΑ γράφει για τα διοικητικά: "Αυτοί έχουν την ευθύνη για το μέλλον της ΑΕΚ και κανένας Μελισσανίδης δεν θα επωμιστεί τις ευθύνες τους. Ξεκάθαρα τα πράγματα για τους εκπροσώπους των μεγαλομετόχων, Νοτιά και Supporters και την διοίκηση που όρισαν και στηρίζουν. Υποχρεούνται να μη σύρουν την ομάδα σε διαδικασίες που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της και θα τους φέρουν αντιμέτωπους με την κατακραυγή του κόσμου. Πρόεδρε των... Supporters, Μάκη Κασνακίδη, άσε τα "ότι πει ο Μελισσανίδης". Εσείς είχατε την ευθύνη για την τελευταία διετία, εσείς έχετε την ευθύνη και για το τι θα γίνει τώρα".
SPORTDAY
Δηλώσεις του αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη φιλοξενεί η εφημερίδα, με τον άνθρωπο που είχε εκπονήσει το σχέδιο για την "Αγιά Σοφιά" το 2005 να τονίζει ότι "μπορεί να γίνει γήπεδο ως 28.000 θέσεις".
LIVE SPORT
Έναν... οδηγό 12 νέων γηπέδων, το οποίο και μπορεί να ακολουθήσει η ΑΕΚ, παρουσιάζει η εφημερίδα: "Τα 30άρια γήπεδα - πιλότος της τελευταίας 10ετίας από τη Γερμανία μέχρι το... Καζακστάν", γράφει η LIVE SPORT η οποία για τον Μελισσανίδη αναφέρει: "Ο Μελισσανίδης ψάχνει και για δυνατό ξένο fund, επαφές με εταιρείες - κολοσσούς για το όνομα του σταδίου με τίμημα... εκατομμυρίων".

ΚΑΙ Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΣΤΑ ΥΠΟΨΗ..

Το γήπεδο της Ριζούπολης φάνταζε ως ιδανική λύση για έδρα της Ένωσης ωστόσο με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελής ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει «συγκατοίκους». Γι’ αυτόν τον λόγο στην ΑΕΚ έχουν κατευθυνθεί προς άλλα γήπεδο, με αυτό της Καισαριανής να είναι η αμέσως επόμενη επιλογή
Το γήπεδο της Ριζούπολης ουσιαστικά σβήστηκε από τη λίστα της ΑΕΚ, μετά τις δηλώσεις Βελή και έτσι στην Ένωση αναζητούν άλλες λύσεις, με το γήπεδο της Καισαριανής να είναι ότι πρέπει σε σχέση με τα υπόλοιπα που φαίνεται ότι είναι διαθέσιμα.
Ο Εθνικός Αστέρας διαλύθηκε πριν από λίγους μήνες και έτσι η ΑΕΚ θα μπορεί να χρησιμοποιεί το γήπεδο μόνο εκείνη, ενώ η περιοχή θα έχει μεγάλο όφελος από την προσέλευση των οπαδών της ομάδας.
Από εκεί και πέρα λύσεις όπως αυτή του Θρασύβουλου, του Πανιωνίου και του Ατρομήτου είναι εξαιρετικά δύσκολες καθώς οι πιθανότητες να δώσουν την συγκατάθεση τους οι ομάδες είναι ελάχιστες.

Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ..

Ώρα για ΣπορΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΙΓΡΗ ΓΡΑΦΕΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΒΡΗΚΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ..ΑΠΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ..ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ !! 

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ..

Η πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη και οι ενέργειες που έγιναν και γίνονται από την πλευρά του αναφορικά με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν δώσει ξανά όραμα και ελπίδα στον κόσμο, που βλέπει πως υπάρχει η δυνατότητα η «Ένωση» να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της και να επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ στη φυσική της θέση, στην κορυφή. Ο «Τίγρης» μετά την δήλωση στήριξης του Πόλυ Χατζηϊωάννου σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του γηπέδου και με δεδομένη και την στήριξη του Πέτρου Παππά, που από την πρώτη στιγμή του είχε πει πως θα είναι στο πλευρό του, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα το πλάνο του και να μην χαθεί άλλος χρόνος, καθώς επιθυμεί να μπουν μπροστά οι μπουλντόζες το συντομότερο δυνατό.
Η πρωτοβουλία του Μελισσανίδη και η προοπτική της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν ενεργοποιήσει και άλλους επιφανείς ΑΕΚτζήδες, εκτός της μετοχικής ομάδας του 2004, οι οποίοι έχουν επικοινωνήσει με τον «Τίγρη» και του έχουν εκφράσει την πρόθεση να σταθούν στο πλευρό του και να τον στηρίξουν, συμμετέχοντας και εκείνοι οικονομικά στο όλο εγχείρημα! Ο ίδιος ο Μελισσανίδης εμφανίζεται στο περιβάλλον του απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που βρήκε η προσπάθεια που κάνει και φαίνεται να είναι έτοιμος για να αρχίσει να μετουσιώνει το πλάνο που έχει καταρτίσει σε πράξη. Μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετηθεί και επίσημα για τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την πλευρά του, θα αναλύσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του ενώ αναμένεται να γνωστοποιήσει ποιοι άνθρωποι είναι στο πλευρό του και θα συμμετέχουν οικονομικά στο πρότζεκτ, εκτός από τους Παππά και Πόλυ.

Κυριακή, Απριλίου 28, 2013

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ..

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

"Μπουλντόζες και γρήγορα", γράφει στο πρώτο της θέμα η εφημερίδα τονίζοντας: "Το γήπεδο είναι το Α και το Ω για τον Τίγρη. Μετά τη συστράτευση των Πέτρου Παππά και Πόλυ Χατζηϊωάννου και των λοιπών κιτρινόμαυρων δυνάμεων, ο Μελισσανίδης αφού έχει κάνει όλες τις απαραίτητες επαφές για το τεχνικό και νομικό μέρος, είναι έτοιμος για ραντεβού (πιθανότατα την Μ. Τετάρτη) με τη Δήμαρχο Φιλαδέλφεια". Επιπλέον η ΩΡΑ γράφει πως όλα δείχνουν ότι με τον Δέλλα προπονητή θα πορευτεί η ΑΕΚ αγωνιστικά την επόμενη μέρα, ξεκινώντας τη μεγάλη επιστροφή...
SPORTDAY
Για "πυρετό" στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ κάνει λόγο η εφημερίδα γράφοντας αναλυτικά στο ρεπορτάζ της: "Η ΑΕΚ δεν έχει καιρό για χάσιμο... Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που όπως φαίνεται αναλαμβάνει να ηγηθεί της ομάδας στην επόμενη μέρα του υποβιβασμού, γνωρίζει καλά πως για να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν ΠΡΕΠΕΙ να είναι ταχύτατες. Σε όλα τα επίπεδα.
Προτεραιότητα του «τίγρη» είναι η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη Χατζηϊωάννου, Παππά, Γκούμα και τουλάχιστον άλλων δύο ισχυρών ανδρών, ο Δήμος εμφανίζεται απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο να χτιστεί το νέο σπίτι της ΑΕΚ στην περιοχή, ενώ το νέο νομικό πλαίσιο εξυπηρετεί ώστε να μην υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις.
Κι ασφαλώς η δραστηριοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν αφορά μόνο το «χτίσιμο» του γηπέδου, αλλά και ολόκληρης της ΑΕΚ, από την τρίτη κατηγορία. Θεωρεί πως πρέπει να γίνει μία επανεκκίνηση, δίχως χρέη του παρελθόντος, με την πτώχευση της ΠΑΕ και τη μετατροπή της σε ερασιτεχνικό σωματείο. Ωστόσο αυτή είναι μία απόφαση που δεν μπορεί να πάρει ο ίδιος. Ανήκει στην (υπό παραίτηση) διοίκηση και τους (εξαφανισμένους) μετόχους. Ο Νίκος Νοτιάς εξακολουθεί να απέχει, οι Supporters δηλώνουν πως θα κάνουν ό,τι τους πει ο Μελισσανίδης, ενώ ο Ανδρέας Δημητρέλος εξακολουθεί να ελπίζει για παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Ελπίδα όλων είναι πως μέχρι τη γενική συνέλευση στις 14 Μαΐου θα έχει ληφθεί η απόφαση για το μέλλον της ΑΕΚ, με την πτώχευση και τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική να φαντάζει η πιο πιθανή, αλλά και βιώσιμη για το μέλλον του συλλόγου λύση.
Σε ό,τι αφορά στο πού θα αγωνίζεται η ΑΕΚ, η λύση που προτιμά η πλευρά Μελισσανίδη-λόγω και της γειτνίασης με τη Νέα Φιλαδέλφεια-είναι το γήπεδο της Ριζούπολης".

GOAL
Πρώτο θέμα η ΑΕΚ είναι σήμερα στο GOAL και πιο συγκεκριμένα "τα 4 βήματα προς την αναγέννηση υπό τον Δημήτρη Μελισσανίδη". Η εφημερίδα αναφέρει τα 4 βήματα:
"1. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΓΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ
Πρωταρχικό και βασικό μέλημα για την επαναδραστηριοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τα κοινά της Ενωσης είναι η κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χωρίς αυτό, ΑΕΚ και Μελισσανίδης δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Μετά από καθημερινές και πιεστικές συζητήσεις ο «τίγρης» έχει σχεδόν καταλήξει στο νέο επενδυτικό σχήμα που θα ηγηθεί της ανέγερσης του γηπέδου των «κιτρινόμαυρων». Συμμετέχουν σίγουρα οι Πέτρος Παππάς, Πόλυς Χατζηιωάννου και τουλάχιστον δύο ακόμα, τα ονόματα των οποίων είναι κρυφά και θα αποκαλυφθούν εντός των ημερών. Θετικός είναι και ο Τάκης Κανελλόπουλος να συμβάλει οικονομικά.
Επειτα θα κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας, η οποία και θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το έργο. Απαραίτηση προϋπόθεση είναι να ενεργοποιηθεί ο νόμος του 2003, δηλαδή η ΑΕΚ να κινηθεί πάνω στις προδιαγραφές του δεύτερου νόμου που είχε κερδίσει τότε ο Γιάννης Γρανίτσας από την ελληνική Βουλή και βελτίωσε στην πορεία με τη νομολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Βούρος. Πρόκειται για τον νόμο 3207/2003.
2. ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ Ή «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»;
Το 2005 ο Μελισσανίδης είχε θέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και είχε αναλύσει τα σχέδια ανέγερσης του νέου γηπέδου με την ονομασία «Αγία Σοφία». Τότε είχε υποστηρίξει ότι το κόστος της κατασκευής ανερχόταν στα 73.800.000 ευρώ, τεσσάρων αστέρων, χωρητικότητας περίπου 36.000 θέσεων, σε δύο επίπεδα και θα περιλάμβανε: καταστήματα, εμπορική στοά, δύο κινηματογράφους, εσωτερική πισίνα και σπα, προπονητήριο μπάσκετ και πάρκινγκ. Θα είχε μάλιστα και 60 σουίτες, στις δέκα από τις οποίες θα δίνονταν τα ονόματα παλαίμαχων άσων της ΑΕΚ.
Στο μυαλό του «τίγρη» υπάρχει ακόμα αυτό το πλάνο, αλλά πιθανότατα θα συζητηθεί άλλη λύση με τους νέους συνεργάτες του. Λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων που έχουν προκύψει στην εγχώρια αγορά, το κόστος αναμένεται να μειωθεί και να υπάρξουν πολλές αλλαγές. Μείωση στη χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού και του γηπεδικού μπάσκετ, στις θέσεις του πάρκινγκ, κατάργηση των 60 κλινών, μείωση των κινηματογράφων από οκτώ σε πέντε συν ένας θερινός, καθώς και άλλες λεπτομέρειες.
3. ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΧΤΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Η Ενωση υποβιβάστηκε στη Football League, αλλά συνεχίζει να παραμένει στα χέρια των νυν μετόχων της, αφού η κατηγορία είναι επαγγελματική. Η ΑΕΚ λογίζεται ακόμα ως ΠΑΕ, οπότε ο Μελισσανίδης περιμένει την πτώχευση της εταιρείας, προκειμένου η ομάδα να υποβιβαστεί στη νέα Γ' Εθνική ερασιτεχνική. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα περάσει στα χέρια της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και από εκεί στα δικά του, προκειμένου να αποτελέσει το απόλυτο αφεντικό.
Στη συνέχεια ο Μελισσανίδης θα κληθεί να χτίσει τον σύλλογο από την αρχή και ουσιαστικά εκ του μηδενός. Να στελεχώσει το νέο διοικητικό σχήμα, το προπονητικό τιμ και, βέβαια, το έμψυχο δυναμικό, όπως και να δώσει μεγάλο βάρος στις ακαδημίες. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι όλοι οι νυν παίκτες της Ενωσης μένουν ελεύθεροι και θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, το χτίσιμο θα είναι ολοκληρωτικό με πολλά νέα πρόσωπα. Ουσιαστικά θα δούμε μία νέα και διαφορετική Ενωση, την οποία οι οπαδοί της δεν θα αναγνωρίζουν.
4. ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΤΗ
Μέχρι να χτιστεί το νέο... παλάτι της Ενωσης, η ΑΕΚ καλείται να βρει προσωρινή ποδοσφαιρική στέγη. Μετά τον υποβιβασμό, το ΟΑΚΑ παύει να υπάρχει στα πλάνα της ομάδας και ο Μελισσανίδης αναζητά τη νέα της έδρα, καθώς θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον δύο έτη.
Η λύση της Ριζούπολης θεωρείται η ιδανικότερη για τους νέους επενδυτές και χρίζεται ως φαβορί για την επόμενη σεζόν, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην ιστορική έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» πιστεύουν ότι θα τα βρουν με τον Απόλλωνα, αλλά αν προκύψει τελικά κάποιο ζήτημα για το γήπεδο της Ριζούπολης, τότε θα αναζητήσουν άλλη έδρα. Στις σκέψεις τους υπάρχει το δημοτικό γήπεδο της Καισαριανής, η Νέα Σμύρνη και το δημοτικό στάδιο του Θρασύβουλου. Η τελευταία περίπτωση είναι η πιο εύκολη, καθώς δεν πρόκειται να βρουν αντιρρήσεις από τη διοίκηση του συλλόγου της Φυλής. Λόγω, όμως, της μακρινής απόστασης από το κέντρο της Αθήνας και τη φυσική έδρα της ομάδας, προπορεύονται οι λύσεις εντός λεκανοπεδίου".

LIVE SPORT
Το θέμα του γηπέδου δεσπόζει και στη LIVE SPORT τονίζοντας ότι ξεκινούν οι επαφές για να τρέξουν οι εξελίξεις άμεσα και να μπει σε εφαρμογή η άμεση κατασκευή του.

Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ..

Ώρα για ΣπορΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..ΟΛΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ..ΜΑΖΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ..ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ..ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΝΟΥΜΕ..Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ..!! ΠΑΜΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑ

ΤΟ ΒΙΑΖΕΤΑΙ !!

Ο «τίγρης» δεν θέλει κωλυσιεργίαΗ ΑΕΚ δεν έχει καιρό για χάσιμο… Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που όπως φαίνεται αναλαμβάνει να ηγηθεί της ομάδας στην επόμενη μέρα του υποβιβασμού, γνωρίζει καλά πως για να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν ΠΡΕΠΕΙ να είναι ταχύτατες. Σε όλα τα επίπεδα.
Προτεραιότητα του «τίγρη» είναι η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη Χατζηϊωάννου, Παππά, Γκούμα και τουλάχιστον άλλων δύο ισχυρών ανδρών, ο Δήμος εμφανίζεται απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο να χτιστεί το νέο σπίτι της ΑΕΚ στην περιοχή, ενώ το νέο νομικό πλαίσιο εξυπηρετεί ώστε να μην υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις.

Κι ασφαλώς η δραστηριοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν αφορά μόνο το «χτίσιμο» του γηπέδου, αλλά και ολόκληρης της ΑΕΚ, από την τρίτη κατηγορία. Θεωρεί πως πρέπει να γίνει μία επανεκκίνηση, δίχως χρέη του παρελθόντος, με την πτώχευση της ΠΑΕ και τη μετατροπή της σε ερασιτεχνικό σωματείο. Ωστόσο αυτή είναι μία απόφαση που δεν μπορεί να πάρει ο ίδιος. Ανήκει στην (υπό παραίτηση) διοίκηση και τους (εξαφανισμένους) μετόχους. Ο Νίκος Νοτιάς εξακολουθεί να απέχει, οι Supporters δηλώνουν πως θα κάνουν ό,τι τους πει ο Μελισσανίδης, ενώ ο Ανδρέας Δημητρέλος εξακολουθεί να ελπίζει για παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Ελπίδα όλων είναι πως μέχρι τη γενική συνέλευση στις 14 Μαΐου θα έχει ληφθεί η απόφαση για το μέλλον της ΑΕΚ, με την πτώχευση και τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική να φαντάζει η πιο πιθανή, αλλά και βιώσιμη για το μέλλον του συλλόγου λύση.

Σε ό,τι αφορά στο πού θα αγωνίζεται η ΑΕΚ, η λύση που προτιμά η πλευρά Μελισσανίδη-λόγω και της γειτνίασης με τη Νέα Φιλαδέλφεια-είναι το γήπεδο της Ριζούπολης.

Σάββατο, Απριλίου 27, 2013

KAMMIA KΡΟΥΣΗ AKOMH ΓΙΑ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ..

Διαβάστε στο AEK1924.gr τι λένε οι διοικούντες της ΠΑΕ Απόλλων, αναφορικά με την σκέψη του Μελισσανίδη για επιστροφή της ΑΕΚ στο γήπεδο της Ριζούπολης
Οι κύκλοι της ΠΑΕ Απόλλων

Μετά και την έντονη φημολογία των τελευταίων... ωρών για λύση Ριζούπολης στην ΑΕΚ, κύκλοι από την γαλανόλευκη ΠΑΕ αναφέρουν πως μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί τους και ως εκ τούτου παραμένει σταθερή η στάση του συλλόγου να μην παραχωρήσει το γήπεδο σε καμία ομάδα και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην ΑΕΚ.

Μιλάμε όμως για τον Μελισσανίδη...
Φυσικά, τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν σε χρόνο dt από την στιγμή που στην ΑΕΚ θα είναι διαπραγματευτής ο Μελισσανίδης απέναντι στον μεγαλομέτοχο του Απόλλωνος Σταμάτη Βελλή. Μην ξεχνάμε πως ένα δυνατό χαρτί είναι και ο Πέτρος Παππάς, φίλος με τον μεγαλομέτοχο της Ελαφράς Ταξιαρχίας.
Σίγουρα αν το πρόβλημα είναι μόνο η ομάδα Νέων, δεν θα σταθεί εμπόδιο στην συνεργασία των δύο πλευρών. Άλλωστε μια πιθανή λύση, θα είναι να βρεθεί χώρος που να στεγάσει τους Νέους και των δύο ομάδων, καθώς και η ΑΕΚ δεν έχει δική της έδρα.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΣΜΑ..


Είχε πολύ καιρό να σκάσει έστω μισό χαμόγελο η ΑΕΚ. Χρόνια. Ακόμη και όταν πήρε την τελευταία της κούπα, το Κύπελλο του 2011, δεν κατάφερε να το χαρεί με την καρδιά της. Μπούκαραν οι κάφροι και έτρεχαν τα γυναικόπαιδα να σωθούν...
Τώρα, αμέσως μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της, εμφανίστηκε ξαφνικά μία (δυνατή) αχτίδα φωτός και ελπίδας. Στο κάλεσμα του Μελισσανίδη για την κατασκευή γηπέδου στα πατρογονικά εδάφη της Νέας Φιλαδέλφειας, άρχισαν να ανταποκρίνονται πολλοί! Και ισχυροί! Μία ανταπόκριση που ήταν περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά. Διότι το χτίσιμο (απ' την αρχή) μίας μεγάλης ομάδας προϋποθέτει να έχεις το δικό σου σπίτι...
Ο Πέτρος Παππάς και ο Πόλυς Χατζηιωάννου, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Μελισσανίδη και του υποσχέθηκαν να σταθούν στο πλευρό του και να συμβάλλουν στη χρηματοδότηση του πρότζεκτ "Αγιά - Σοφιά", αλλά και Τάκης Κανελλόπουλος, έχουν ήδη δηλώσει "παρόντες"! Ο "τσιμεντάς", όπως τον αποκαλούσε ο Μελισσανίδης στην κουβέντα του με την Original 21, μπορεί να μην έχει μιλήσει ακόμη με τον "Mr. Aegean" (και, όπως όλα δείχνουν, εν δυνάμει αφεντικό της ΑΕΚ) για το συγκεκριμένο θέμα, όμως σε όσους επικοινωνούσαν χθες μαζί του ήταν ξεκάθαρος: "Δεν επιθυμώ να εμπλακώ ξανά στα διοικητικά της ΑΕΚ, όποια κι αν είναι η επόμενη λύση, όμως αν μου ζητηθεί θα βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο, θα το κάνω". Σημαντικό και ελπιδοφόρο στοιχείο και αυτό. Γιατί όταν με το καλό μπει μπροστά το σχέδιο για να ξαναφτιάξει η ΑΕΚ το σπιτικό της στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα μπετά θα στοιχίζουν κάποια εκατομμύρια...
Μέχρι και ο Ντέμης Νικολαΐδης έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Μελισσανίδη για να του εκφράσει την απόλυτη στήριξή του και να τον διαβεβαιώσει ότι θα τον βοηθήσει όπου (τον) χρειαστεί. Οικονομικά, βέβαια, δεν μπορεί να συνεισφέρει. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά άλλα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ εφόσον τον βάλει τελικά στο "παιχνίδι" ο "Μελισσάν". Παραγοντικά δεν τον εκτιμάει τον Ντέμη, όπως είπε (και) στους οργανωμένους, όμως έχει κι άλλες προοπτικές μία τέτοια σύμπραξη. Όπως, για παράδειγμα, το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης...
Ακόμη και ο Γκίκας Γκούμας, το "έτερον ήμισυ" του Πόλυ στην πάλαι ποτέ μετοχική ομάδα του "2004" στην ΑΕΚ, ενδέχεται να συνδράμει στο πλάνο για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο μέτρο των δικών του δυνατοτήτων, φυσικά. Ωστόσο σημασία τέτοιες ώρες έχει η διάθεση για προσφορά από τους "έχοντες και κατέχοντες". "Άλλος με εκατό χιλιάδες, άλλος με πεντακόσιες, άλλος με ένα εκατομμύριο", όπως δήλωσε χθες ο Χατζηιωάννου. Εξάλλου, ο Γκίκας Γκούμας έχει έναν επιπλέον λόγο να μη λείπει (ούτε) αυτός από τούτο το προσκλητήριο. Το "βαρύ" επώνυμο που κουβαλάει...
Από τους "ισχυρούς" της "ομάδας Νικολαΐδη" μόνο ο Νοτιάς παραμένει... εξαφανισμένος. Ναι, έχασε (πολλά) λεφτά, τον πήραν διάφοροι τύποι στον λαιμό τους, έφτιαξε προπονητικό και τον βρίζουν κι από πάνω δίχως να έχει πάρει μισό νοίκι. Τα κατανοώ αυτά. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτός... ξέμεινε (μια και ο Παππάς είχε προλάβει να στρίψει δια του αρραβώνος με τους Supporters) να είναι μεγαλομέτοχος. Δική του εταιρεία είναι ουσιαστικά η ΑΕΚ.
Εκείνος, όμως, έδειξε μία πρωτοφανή στα... επιχειρηματικά χρονικά ανευθυνότητα και μία προκλητική αναισθησία. Και την άφησε να φουντάρει χωρίς να μπει στον κόπο να κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι. Ούτε τηλέφωνο σήκωνε, ούτε σε e-mail απαντούσε, άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Λες και δεν υπήρξε ποτέ μέτοχος στην ΑΕΚ, λες και δεν έδωσε χρήματα, λες και διόρισε ποτέ δική του διοίκηση, λες και δεν έκανε το έργο στα Σπάτα. Απίθανα πράγματα...
Είναι κορόιδα, δηλαδή, ο Γκούμας, ο Χατζηιωάννου, ο Κανελλόπουλος που πλήρωσαν παραπάνω από όσα όφειλαν, παρέδωσαν τις μετοχές τους και αποχώρησαν όταν ένιωσαν πως δεν τους σήκωνε άλλο το κλίμα. Αλλά δεν πειράζει. Κύκλους κάνει η ζωή. Και ο καθένας παίρνει στο τέλος αυτό που του αξίζει. Ακόμη κι αν αργεί λιγάκι παραπάνω να γυρίσει ο τροχός...
Υ.Γ.: Το μόνο που πικραίνει τον κόσμο της ΑΕΚ, όπως διαπίστωσα και στα χθεσινά μηνύματα που δέχτηκα, είναι η διαπίστωση ότι έπρεπε να προηγηθεί η υπέρτατη ταπείνωση του υποβιβασμού και της διαφαινόμενης πτώχευσης για να ενωθούν αυτές οι ΑΕΚτσήδικες (υπερ)δυνάμεις. Αν αποφάσιζαν να ενεργοποιηθούν και να δράσουν, έστω και εξωδιοικητικά, λίγο νωρίτερα, τότε η ΑΕΚ δεν θα έπεφτε. Αντιλαμβάνομαι ότι το πρόβλημα ήταν (και είναι) τα υπέρογκα χρέη. Αλλά και μόνο η φυσική παρουσία τους, η συμβουλή τους, μια δήλωση, μια κοινή εμφάνιση θα μπορούσαν να είχαν αποτελέσει ανάχωμα στην κατρακύλα προς τη Γ' Εθνική...
* Το κείμενο δημοσιεύθηκε στη LIVE SPORT

ΠΑΜΕ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ;;

Η αποχώρηση της ΑΕΚ από το ΟΑΚΑ έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία θεωρείται δεδομένη. Προς την Ριζούπολη οδεύει η «Ένωση» για τη νέα σεζόν.
Στη Ριζούπολη η νέα έδρα

Κοντά στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας, στην γειτονική Ριζούπολη θα αγωνιστεί η ΑΕΚ τη νέα αγωνιστική περίοδο εκτός απροόπτου. Το ΟΑΚΑ είναι εντελώς ασύμφορο για μια ομάδα που δεν αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα και έπειτα από πολλά χρόνια η ΑΕΚ θα αποχωρήσει από το στάδιο. Όπως φαίνεται, η Ριζούπολη θα είναι η νέα έδρα της «Ένωσης» κάτι που αποτελεί το «θέλω» και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Μένει να γίνουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους του Απόλλωνα Αθηνών για να υπάρξει συμφωνία για τη χρήση του γηπέδου από τους «κιτρινόμαυρους».

Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ..

Ώρα για ΣπορΟ ΤΙΓΡΗΣ ΕΔΩ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΕΚΕΙ..ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ..ΝΑ ΑΙΣΟΔΟΞΟΥΜΕ ;; ..ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΚΑΡΙ Η ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ..ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑ...

NA AIΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ..::

Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ φαίνεται πως αποτελεί απαρχή της αντεπίθεσής της σε όλα τα επίπεδα, με πρώτο βήμα τη συσπείρωση δυνάμεων και δεύτερο την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι έτοιμος να ηγηθεί της νέας προσπάθειας και πρώτο του μέλημα είναι να αποκτήσει η «Ένωση» και πάλι το δικό της σπίτι. Σε αυτή την προσπάθειά του έχει ήδη δίπλα του αρκετούς συμμάχους. Ο Πόλυς Χατζηϊωάννου δήλωσε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να συμμετέχει στο εγχείρημα, ενώ ο «τίγρης» πέραν της δεδομένης στήριξης και του Πέτρου Παππά φέρεται να έχει ήδη τη βοήθεια δύο ακόμη οικονομικά επιφανών φίλων της ομάδας, αλλά και να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με έναν τρίτο. Παράλληλα απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στον Ντέμη Νικολαΐδη να βρίσκεται στο πλευρό του, ενώ θετικός εμφανίζεται στη συμμετοχή του στο σχέδιο και ο Τάκης Κανελλόπουλος.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ήδη κάνει συζητήσεις με τον Στέλιο Αγιοστρατίτη, αρχιτέκτονα που είχε σχεδιάσει και το πλάνο για την «Αγία Σοφιά» το 2005, το οποίο ωστόσο τότε δεν είχε προχωρήσει λόγω της άρνησης των μετόχων της ΠΑΕ. Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι τάχιστες, κάτι που επιτρέπει και το νέο νομικό πλαίσιο για αναπτυξιακά έργα, στο οποίο προβλέπονται γρήγορες διαδικασίες και ελάχιστες καθυστερήσεις γραφειοκρατικού τύπου.

Το πιθανότερο είναι η ΑΕΚ να αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στο γήπεδο της Ριζούπολης, καθώς το ΟΑΚΑ είναι ασύμφορο για ομάδα που δεν αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.

Η ενασχόληση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τα του γηπέδου δεν θα περιοριστεί σε αυτό το πεδίο. Όλα συνηγορούν στο ότι έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην ηγεσία της ΑΕΚ, έχοντας στο πλευρό του αρκετούς «ισχυρούς» ομοϊδεάτες. Αυτό και μόνο αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα για την… επανεκκίνηση που θα κάνει η «Ένωση», όπως όλα δείχνουν αγωνιζόμενη στην τρίτη κατηγορία και «καθαρή» από τα περισσότερα χρέη του παρελθόντος.

O AΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ..

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

"Ο Τίγρης ξυπνάει τον γίγαντα ΑΕΚ", γράφει η εφημερίδα στο πρώτο της θέμα με την Αγιά Σοφιά μέσα στο Ναό να δεσπόζει ως φωτογραφία. Επιπλέον τονίζεται: "Από τα μπάζα του Νίκος Γκούμας στην αναγέννηση και την αντεπίθεση της ΑΕΚάρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν. Το όραμα του Μελισσανίδη για την γηπεδάρα στη Νέα Φιλαδέλφεια συσπειρώνει όλες τις τεράστιες δυνάμεις της Ένωσης και κάνει από τη μία στιγμή στην άλλη την τραγωδία, ευκαιρία για εκτόξευση.
Ο Πόλυς Χατζηϊωάννου έγραψε χθες ιστορία! "Είμαι δίπλα στον Μελισσανίδη για το γήπεδο". Μελισσανίδης, Παππάς, Πόλυς και τουλάχιστον άλλα τρία τεράστια επιχειρηματικά κιτρινόμαυρα μεγέθη κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Μέσα και ο Ντέμης", γράφει χαρακτηριστικά η ΩΡΑ.
SPORTDAY
"To χτίζουν", γράφει η εφημερίδα και φυσικά αναφέρεται στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, προσθέτοντας: "Με Μελισσανίδη, Παππά, Χατζηϊωάννου και όχι μόνο, η ΑΕΚ ξεκινά από το... μηδέν για να αποκτήσει γήπεδο και ένα καλύτερο μέλλον". Πιο αναλυτικά στο δημοσίευμά της αναφέρεται: "Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι έτοιμος να ηγηθεί της νέας προσπάθειας και πρώτο του μέλημα είναι να αποκτήσει η «Ένωση» και πάλι το δικό της σπίτι. Σε αυτή την προσπάθειά του έχει ήδη δίπλα του αρκετούς συμμάχους. Ο Πόλυς Χατζηϊωάννου δήλωσε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να συμμετέχει στο εγχείρημα, ενώ ο «τίγρης» πέραν της δεδομένης στήριξης και του Πέτρου Παππά φέρεται να έχει ήδη τη βοήθεια δύο ακόμη οικονομικά επιφανών φίλων της ομάδας, αλλά και να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με έναν τρίτο. Παράλληλα απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στον Ντέμη Νικολαΐδη να βρίσκεται στο πλευρό του, ενώ θετικός εμφανίζεται στη συμμετοχή του στο σχέδιο και ο Τάκης Κανελλόπουλος.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ήδη κάνει συζητήσεις με τον Στέλιο Αγιοστρατίτη, αρχιτέκτονα που είχε σχεδιάσει και το πλάνο για την «Αγία Σοφιά» το 2005, το οποίο ωστόσο τότε δεν είχε προχωρήσει λόγω της άρνησης των μετόχων της ΠΑΕ. Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι τάχιστες, κάτι που επιτρέπει και το νέο νομικό πλαίσιο για αναπτυξιακά έργα, στο οποίο προβλέπονται γρήγορες διαδικασίες και ελάχιστες καθυστερήσεις γραφειοκρατικού τύπου.
Το πιθανότερο είναι η ΑΕΚ να αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στο γήπεδο της Ριζούπολης, καθώς το ΟΑΚΑ είναι ασύμφορο για ομάδα που δεν αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.
Η ενασχόληση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τα του γηπέδου δεν θα περιοριστεί σε αυτό το πεδίο. Όλα συνηγορούν στο ότι έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην ηγεσία της ΑΕΚ, έχοντας στο πλευρό του αρκετούς «ισχυρούς» ομοϊδεάτες. Αυτό και μόνο αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα για την... επανεκκίνηση που θα κάνει η «Ένωση», όπως όλα δείχνουν αγωνιζόμενη στην τρίτη κατηγορία και «καθαρή» από τα περισσότερα χρέη του παρελθόντος".
LIVE SPORT
Για "Ένωση κολοσσών" κάνει λόγο η εφημερίδα και συνεχίζει: "Ενθουσιασμός στην ΑΕΚ για το "ναι" του Χατζηϊωάννου στον Μελισσανίδη. Τους ένωσε η κατασκευή του γηπέδου. Ο Πόλυς ανακοίνωσε και την επιστροφή του "Τίγρη" στην ομάδα! Συμπαίκτης ο Παππάς, μαζί και οι Ντέμης, Κανελλόπουλος. Φουλ για παλάτι 30.000 θέσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια".
GOAL
Οι χθεσινές εξελίξεις τονίζονται και στο GOAL: "Ναι, θα γίνει ξανά πολύ(ς) μεγάλη", γράφει η εφημερίδα και στο ρεπορτάζ της τονίζει αναλυτικά:
"Η ώρα της επιστροφής του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ άλλοτε. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Ενωσης καταστρώνει καθημερινά τα πλάνα του για δυναμικό μπάσιμο στην ομάδα, με πρωταρχικό στόχο και βασικό του μέλημα την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Καθημερινά ο «τίγρης» έχει επαφές με τους ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν άμεσα στην υλοποίηση των σχεδίων του και ο ίδιος θεωρεί ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
Μετά το 2005 ο κόσμος της Ενωσης βλέπει φως στο τούνελ και αρχίζει να οραματίζεται μια δυνατή ΑΕΚ. Η δυναμική παρουσία του Μελισσανίδη σε συνδυασμό με την ανάμιξη επιφανών επιχειρηματιών έχουν ξεκινήσει ήδη να δημιουργούν προσδοκίες για κάτι μεγάλο. Μολονότι είναι ακόμα πολύ νωρίς και είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τον υποβιβασμό, ο κόσμος έχει αρχίσει να αισιοδοξεί για το μέλλον. Ολο το βάρος ο «τίγρης» το έχει ρίξει στην κατασκευή του γηπέδου και σε δεύτερη φάση θα ασχοληθεί με την ΑΕΚ. Και αυτό αφού για να γίνει αφεντικό στον σύλλογο, θα πρέπει να αποφασίσουν οι νυν μέτοχοι να δηλώσουν πτώχευση και η Ενωση να είναι απόλυτα καθαρή οικονομικά.
Μέχρι τότε, βέβαια, ο Μελισσανίδης καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του παζλ και να τα τακτοποιήσει. Εχει βρει, μάλιστα, τέσσερις συμμάχους. Τον Πέτρο Παππά, τον Πόλυ Χατζηιωάννου και δύο ακόμα, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν διαρρεύσει. Πρόκειται για δύο άσους στο μανίκι του, δύο ακόμα πολύ δυνατά ονόματα επιχειρηματίων με τεράστια οικονομική επιφάνεια.
Οι επαφές με Ντέμη
Σε ανοιχτή γραμμή με τον Ντέμη Νικολαΐδη βρίσκεται ο Μελισσανίδης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «τίγρης» θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει με κάποιον τρόπο τον πρώην πρόεδρο της Ενωσης, ο οποίος είναι αγαπητός σε μερίδα του κόσμου και μπορεί να προσφέρει άμεσα στο «χτίσιμο» της ομάδας.
Δεν θεωρείται θέσφατο πως ο Ντέμης θα βρίσκεται στο νέο σχήμα, αφού οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις."
 

Παρασκευή, Απριλίου 26, 2013

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΗΛΑ..


Την άποψη ότι κάποιοι θέλουν να κρατήσουν την ΑΕΚ σε χαμηλά επίπεδα και παράλληλα να γλιτώσουν τα... κεφάλια τους εξέφρασε ο Νίκος Πανταζής. Ο επί εδώ και δεκαετίες φυσιοθεραπευτής της ΑΕΚ μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM για τις τραγικές ημέρες που βιώνει η Ένωσης τονίζοντας αναλυτικά:

Για το πώς έζησε τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Πραγματικά τις τελευταίες ημέρες ζούσα ένα δράμα. Αυτό που έγινε είναι τραγωδία για την ΑΕΚ. Εδώ και δύο-τρία χρόνια ξεκίνησε η αποψίλωση της ομάδας και φέτος καταντήσαμε να έχουμε μπάτζετ ερασιτεχνικής ομάδας. Με παίκτες που δεν είχαν την γνώση της κατηγορίας και ερασιτέχνες. Αυτό που ζήσαμε όλη την χρονιά ήταν πρωτόγνωρο για εμάς. Δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε ως επαγγελματική ομάδα με τις συνθήκες που επικρατούσαν. Έχουν φταίξει πολλά πράγματα για να φτάσουμε ως εδώ».
Για το τι έφταιξε: «Και να σωνόταν φέτος η ΑΕΚ θα υποβιβαζόταν του χρόνου. Έχει καταβληθεί από τα χρέη η ομάδα. Όλο τον χρόνο οι παίκτες ήταν υπό έξωση, δεν είχαν χρήματα για να έρθουν στην προπόνηση και ξαφνικά βρέθηκαν 300.000 ευρώ για να πληρωθεί η δόση του άρθρου 44. Το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν αυτό δηλαδή; Γιατί; Η εξήγηση είναι πως θέλουν η ΑΕΚ να παίξει επαγγελματική κατηγορία για να γλιτώσουν μερικοί τα κεφαλάκια τους. Που βρέθηκαν αυτά τα λεφτά; Η ΑΕΚ μέχρι χθες δεν είχε ούτε πενηνταράκι.
Με τι ονόματα να μιλήσουμε; Από το 2004 και μετά ξεκίνησε η προσπάθεια να αναστηλωθεί η ομάδα με το άρθρο 44. Όμως αυτό δεν μας παραδειγμάτισε σαν ομάδα. Βρεθήκαμε να χρωστάμε πάλι. Ξαναπήραμε δάνεια από την Morgan Stanley, κάναμε χρέη από την Empire και δεν κάναμε τίποτα καλό για την ΑΕΚ. Ορισμένοι διαχειρίστηκαν μεγάλα ποσά κι άλλοι μικρά αλλά όλοι έχουν την ευθύνη τους».
Για την λύση Βιντιάδη: «Για τον Βιντιάδη δεν ήταν κανένας πεπεισμένος πως θα γίνει. Όλο αυτό γινόταν για να αγοραστεί χρόνος».
Για το αν σωνόταν η κατηγορία φέτος ή όχι: «Την κατηγορία την έσωνε φέτος εντάξει αλλά αύριο τι θα γινόταν; Παίζαμε τελευταίο παιχνίδι και οι πραγματικοί ΑΕΚτζήδες λέγαμε πρέπει να νικήσουμε για να σωθούμε ή να χάσουμε για να πέσουμε και να καθαρίσουμε. Η ΑΕΚ βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης και δεν το έχει καταλάβει κανένας.
Τα παιδιά που έπαιξαν φέτος προσπάθησαν και έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις αλλά αλλά κι αυτοί είχαν όρια αντοχής. Ήταν πρωτόγνωρο για εκείνους το αγωνιστικό φορτίο που έπρεπε να κουβαλήσουν στο τέλος και είδαμε ότι κλάταραν. Τις πιο κρίσιμες μέρες της ιστορίας της ΑΕΚ ήταν όλοι χαμένοι εκτός των Δέλλα, Ζήκου, Μπορμπόκη. Όλοι οι άλλοι εξαφανίστηκαν».
Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα: «Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μεγάλο όνομα αλλά πρέπει όλοι αυτοί που την έφτασαν σε αυτό το σημείο να λειτουργήσουν προς το συμφέρον της ΑΕΚ και όχι το προσωπικό τους συμφέρον Η ΑΕΚ θα ξεκινήσει από το μηδέν, χωρίς γήπεδο. Πρέπει να καθαρίσει. Δεν μπορεί να κουβαλά τα χρέη στην πλάτη της και να χτιστεί μια υγιή ομάδα. Πάλι άρρωστη θα είναι η ΑΕΚ αν έχει τα χρέη αυτά που έχει. Πως θα ξεπεραστούν όλα αυτά;».
Για το τι θα κάνει ο ίδιος: «Είχα πάρει απόφαση να σταματήσω αν έμενε η ΑΕΚ στην Σουπερλίγκα. Αλλά αν και εφόσον υπάρχει υγιή προσπάθεια με το νέο ξεκίνημα της ΑΕΚ θα είμαι πρώτος σε αυτή την προσπάθεια. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή και να έρθει κοντά να την βοηθήσει γιατί τώρα είναι που τον έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Ο σωστός κόσμος, ο υγιής που μπορεί η ΑΕΚ να έχανε αλλά στα 90 λεπτά φώναζε για αυτήν».
Για το αν έχει κλάψει ποτέ για την ΑΕΚ, όπως την Κυριακή: «Μόνο για χαρές έχω κλάψει για την ΑΕΚ. Όχι γι' αυτό το πράγμα»

AΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ..

@ Ηδη έχει χαθεί ένα 24ωρο. Οι παίκτες έφυγαν χωρίς να τους χαιρετήσει κανείς εκτός από τον προπονητή τους, οι υπάλληλοι πήραν άδεια επ αόριστω, στα Σπάτα δεν υπάρχει ψυχή. Το χορτάρι θα ξεραθεί, τα αγριόχορτα θα φτάσουν τα 3 μέτρα. Ποιος θα ασχοληθεί και με αυτό; Ο Νοτιάς το έχει παρατήσει εδώ και καιρό όπως και την ομάδα. Την έφτασε στην Β Εθνική σαν αφεντικό κι ακόμη εξαφανισμένος είναι. Οτι έχει απομείνει από διοίκηση ασχολείται με ένα πράγμα. Πως θα μαζευτούν λεφτά την ώρα βέβαια που όλοι παραμένουν και όπως φαίνεται θα παραμείνουν απλήρωτοι. Οι Supporters εξαφανισμένοι είναι κι αυτοί. Χάθηκε κι ο Μπρουσιανός μετά το... ματσάκι, όπως το έλεγε, με τον Πανθρακικό. Τίποτα δεν έχει απομείνει. Εγκαταλειμένη η ΑΕΚ ακόμη και τώρα που συνέβη το αδιανόητο. Και φυσικά δεν είναι δείγμα ζωής η καταγγελία κατά του Αρη με την οποία οι ίδιοι ξεφτυλίζονται. Οχι η ΑΕΚ, όχι ο κόσμος της. Η ΑΕΚ έχει πέσει. Και πρέπει να αρχίσει να σηκώνεται. Δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί ούτε λεπτό. Πόσο περισσότερο μια μέρα που ήδη πέρασε.
@ Τα πράγματα είναι απλά. Οι μόνοι που φαίνονται να στηρίζουν την λύση της Β Εθνικής είναι οι πρώην πρόεδροι που κινδυνεύουν προσωπικά, εκτός του Ντέμη που ξεκαθάρισε προς τον Μελισσανίδη πως δεν έχει κανένα σχέδιο και θα στηρίξει αυτόν αν τελικά αναλλάβει πρωτοβουλία για οποιαδήποτε κατηγορία, και βέβαια οι μέτοχοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Ανθρώπινο είναι και σεβαστό αλλά από την στιγμή που η ΑΕΚ έπεσε και βύθισε σε πένθος χιλιάδες σπίτια όλα τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Κι αν κάποιοι επέλεξαν να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά ήρθε η ώρα να πληρώσουν το τίμημα. Το ήξεραν όταν ξεκίναγαν κανείς δεν τους έβαλε με το ζόρι. Θα συμφωνήσω κι εγώ με την Β Εθνική και την άμεση επιστροφή. Με έναν όρο. Να ρίξουν καμιά 10αρια εκατομμύρια για αρχή, να διακανονίσουν τα χρέη προς το δημόσιο και να αναλλάβουν προσωπικά την αποπληρωμή τους και να φτιάξουν ομάδα που να ανέβει τρένο. Θα το κάνουν; Αποκλείεται. Το ξέρουν και οι ίδιοι, το ξέρουν όλοι. Ας πάρουν 2-3 μέρες καιρό μήπως γίνει το θαύμα και μετά τα πράγματα είναι απλά. Ας παραδώσουν τις σφραγίδες κι ας πτωχεύσουν την εταιρία. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να συνεχίσει να είναι όμηρος αυτών που την κατέστρεψαν. Και μην φοβούνται. Κανείς δεν θα τους πει πως το έκαναν επίτηδες. Αλλωστε οι ντετέκτιβ που όλη την σαιζόν έλεγαν πως η διοίκηση κι από πίσω ο Αδαμίδης και κάποιοι μέτοχοι έχουν σχέδιο πτώχευσης της ΑΕΚ παρότι οι πρωταγωνιστές της  συνομωσίας θα έμπαιναν... φυλακή τώρα τους κατηγορούν επειδή δεν την πτωχεύουν.  Ας βιαστούν λοιπόν. Βγείτε από τις κρυψώνες και τελειώνετε. Χάθηκε ήδη μια μέρα.

Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ..

Ώρα για ΣπορΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ  ΑΣΕΛΓΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ..ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ..ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ..ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ...ΑΝΤΕ ΡΕΕΕΕΕ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑ...

ANTIOS ΑΠΟ ΡΟΤΖΕΡ ...

Ο Ρότζερ Γκερέιρο ενημέρωσε  τους συμπαίκτες του πως έχει ειδοποιήσει τον δικηγόρο του να αρχίσει τις διαδικασίες για να κινηθεί νομικά και να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του, καταθέτοντας προσφυγή. Ο Βραζιλιάνος μίλησε στο Mega για αυτό το ζήτημα, λέγοντας πως του οφείλονται σχεδόν 2 χρόνια συμβολαίου, τόνισε πως αποχωρεί από την ΑΕΚ για να επιστρέψει σε σύλλογο που αγωνιζόταν και στο παρελθόν, ενώ ευχήθηκε στην «Ένωση» να βρει σύντομα μια λύση στα προβλήματά της.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Τι ακριβώς συμβαίνει με την προσφυγή; Είναι όντως 1 εκατομμύριο ευρώ;
"Δεν θέλω να μιλήσω για το ποσό. Αλλά μου χρωστάνε σχεδόν 2 χρόνια συμβολαίου. Είναι πολλά λεφτά και τώρα έχω σοβαρά προβλήματα με την οικογένειά μου στην Βραζιλία. Τώρα μίλησα με τον δικηγόρο μου για να βρούμε μια λύση. Το συμβόλαιό μου τελείωσε και προσπαθώ να κάνω μια συμφωνία. Έγιναν 3-4 στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν τηρήθηκαν. Δούλεψα πολύ για την ΑΕΚ».
Τι περιλαμβάνει η επόμενη μέρα της ΑΕΚ;
"Είναι δύσκολη εποχή για την ΑΕΚ. Όλα είναι λάθος. Σε οικονομικό επίπεδο, πέρσι δεν παίξαμε στο UEFA, δεν μπορούμε να αγοράσουμε ακριβούς παίκτες. Πρέπει να δουλευτούν τα νέα παιδιά λόγω κρίσης και σε 2 χρόνια η ΑΕΚ θα ξαναγίνει μεγάλη ομάδα. Τώρα επιστρέφω σε άλλο σύλλογο, αλλά ελπίζω η ΑΕΚ να βρει λύση γιατί έχει μεγάλη ιστορία και οπαδούς που στερούνται τα πάντα για να πάνε στο γήπεδο".

ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ..

Πολύ ζεστά έχει πάρει ο Δημήτρης Μελισσανίδης το θέμα της ΑΕΚ αυτή την φορά όπως μαρτυρούν και οι κινήσεις του. Ο Μελισσανίδης όπως έκανε ξεκάθαρο και στους οπαδούς που τον επισκέφτηκαν την Τρίτη στο γραφείο του θεωρεί πιο σημαντικό από όλα για το μέλλον της ΑΕΚ το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και θεωρεί πως μόνο έτσι η ΑΕΚ μπορεί να σηκώσει κεφάλι γρήγορα, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα παίζει, ώστε να επιστρέψει στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε πάντοτε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκεί λοιπόν έχει ρίξει όλο το βάρος ώστε να ερευνήσει την κατάσταση και να είναι έτοιμος εφόσον οι συνθήκες ωριμάσουν ώστε να κινηθεί με όσους σταθούν δίπλα του για την σωτηρία της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του αεκ365 ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε μια πρώτη επαφή με τον πρώην βουλευτή Γιάννη Βούρο και ενημερώθηκε για την τροπολογία που είχε περάσει με πρωτοβουλία του Ενωσίτη βουλευτή για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτή η επαφή έγινε γνωστή αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν ήταν και η μόνη με επίκεντρο πάντα το γήπεδο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Μελισσανίδης περιμένει την συνδρομή των πρώην μετόχων όχι για αγωνιστικό μπάτζετ σε οποιαδήποτε κατηγορία αλλά για να φτιαχτεί το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί αρχιζουν και τελειώνουν όλα και τα υπόλοιπα θα γίνουν εύκολα.

ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΖΗΚΟΣ..

Εκτός από τον Τραϊανό Δέλλα το λόγο στη  προπόνηση πήρε και ο Άκης Ζήκος, καθώς ο παλαίμαχος άσος του «Δικεφάλου» και συνεργάτης του «Κολοσσού ήθελε να πει δυο λόγια στους ποδοσφαιριστές αναφορικά με τα όσα πέρασαν αυτές τις δύο εβδομάδες της συνεργασίας τους αλλά και την επόμενη μέρα. Ο Ζήκος, που από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ κοντά με τους παίκτες και συζητούσε συνεχώς μαζί τους, τόνισε στους «κιτρινόμαυρους» πως η ΑΕΚ στην οποία αγωνίστηκαν φέτος ήταν μια ΑΕΚ «ειδικών συνθηκών», που τα πολλά προβλήματα την έκαναν να παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για τη σωτηρία της και να μην βρίσκεται πρωταγωνίστρια, όπως επιτάσσει η Ιστορία της. Επίσης, υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του πως θα πρέπει να δείξουν υπομονή, να μην πάρουν κάποια βιαστική απόφαση και να έχουν πάντα στο μυαλό τους πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η «Ένωση» θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή.
«Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε σας είπαμε πως η μάχη που έχουμε να δώσουμε δεν είναι εύκολη, αλλά θα το παλέψουμε όλοι μαζί και ό,τι γίνει. Θεωρώ πως έστω και αυτό το λίγο διάστημα που δουλέψαμε μαζί καταφέραμε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και αυτό είναι που κρατάω. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο όπως το ζήσατε φέτος και πολύ περισσότερο δεν είναι αυτή η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι γεννημένη να πρωταγωνιστεί και φέτος λόγω των προβλημάτων που και εσείς βρήκατε όταν ήρθατε, αναγκάστηκε να παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή της. Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά τι θα γίνει από εδώ και πέρα και φυσικά τι θα κάνετε, γιατί δεν είναι και η δουλειά μου αυτή άλλωστε. Απλά θέλω να σας συμβουλέψω να κάνετε λίγη υπομονή, να μην θεωρήσετε δεδομένο ό,τι ακούσετε και να αποφασίσετε με καθαρό μυαλό για το πώς θα πορευτείτε από εδώ και πέρα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η ΑΕΚ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεθεί και πάλι να πρωταγωνιστεί γιατί είναι καταδικασμένη να το κάνει. Να είστε σίγουροι γι' αυτό και να το έχετε στο μυαλό σας. Ήμουν και θα είμαι δίπλα σας για οτιδήποτε θελήσετε», είπε ο Ζήκος στους παίκτες.

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2013

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ ..ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ..


@ Πάει και η έφεση. Η ΑΕΚ δεν έπεσε στα χαρτιά αλλά αγωνιστικά γιατί δεν πιστεύω πως υπήρχε περίπτωση να γυρίσει το παιχνίδι με τον Πανθρακικό αν ο Τριτσώνης αποφάσιζε να το συνεχίσει. Η ΑΕΚ αδικήθηκε. Ο διαιτητής ενήργησε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και θα μπορούσε να έχει ρίξει την ΑΕΚ στα χαρτιά 5 χρόνια μετά την στέρηση ενός πρωταθλήματος επίσης στα χαρτιά. Την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε την μάχη όπως μπορούσαμε για να καταφέρει η ΑΕΚ έστω και στο 90 να αποφύγει το πικρό ποτήρι. Τα παιδιά δεν τα κατάφεραν, ο Σπανός έπαιξε για την ιστορία και του Ατρόμητου και της Χαλκηδόνας και η έφεση που ίσως δεν θα ήταν η ίδια αν η ΑΕΚ τα είχε καταφέρει αγωνιστικά απορρίφθηκε. Είχα ηθική υποχρέωση στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας να περιμένω και την έφεση. Από τις 11 σήμερα το πρωί κάθε... λεπτό που χάνεται είναι ένα χαμένο λεπτό για την ΑΕΚ, για την επιστροφή και για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εγιναν πολλά φέτος και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Να κάνουμε λίγο γυμναστική, να ελατώσουμε το τσιγάρο, να κάνουμε πότε πότε εξετάσεις, να μην αφήνουμε ανεξερεύνητα τυχόν συμπτώματα ανησυχητικά, να είμαστε καλά γιατί την επιστροφή και την ΕΚΔΙΚΗΣΗ πρέπει να την ζήσουμε όλοι. Και βέβαια να μην αφήσουμε ΠΟΤΕ την λήθη να νικήσει την μνήμη.
@ Επειδή για αυτούς που περιλαμβάνει η λέξη εκδίκηση έχουμε πει πάρα πολλά και θα πούμε κι άλλα θέλω να αναφέρω κάπου εδώ κάτι που αισθάνομαι υποχρέωση να μην το κρύψω κι ας ξενερώσει κάποιος. Μια ομάδα που θέλω να χάνει όπου παίζει και με όποιον παίζει από τότε που κατάλαβα τον κόσμο νιώθω πως στάθηκε με σεβασμό απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός και ο Αλαφούζος μέσα στην γραφικότητα του που τουλάχιστον την πληρώνει, όχι σαν τους τσάμπα μάγκες που πήραν τις μετοχές του Παππά στο όνομα του λαού της ΑΕΚ. Πρώτος ακόμη κι από την διοίκηση της ΑΕΚ που λιποτάκτησε την πιο δύσκολη στιγμή μίλησε για το αίσχος του Τριτσώνη ο Αλαφούζος. Και ο Παναθηναϊκός έπαιξε το παιχνίδι με την Βέροια σαν... τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, νίκησε και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ αν νικούσε στο Περιστέρι να σωθεί. Μου θύμισε μια ιστορία που είχα διαβάσει παλιά για τον εμφύλιο. Οταν λίγες μέρες πριν ξεσπάσει, αμέσως μετά τα Δεκεμβριανά, δύο αστοί που ο καθένας ήταν προβεβλημένο στέλεχος της δικής του πλευράς συναντήθηκαν σε έναν κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Δεν αντάλλαξαν ματιά αλλά όταν έφτασαν δίπλα ανασήκωσαν ελαφρά και οι δύο το καπέλο τους. Μια ένδειξη σεβασμού, ένας κρυφός χαιρετισμός σε μια εποχή που το με ποιον μιλάς σε χαρακτήριζε από τότε και για πολλά χρόνια ακόμη. Την είχε διηγηθεί την ιστορία ο γιός του ενός σε μια συνέντευξη του. Ετσι πιστεύω πως μας αποχαιρέτησε ο Παναθηναϊκός. Με μια ένδειξη σεβασμού. Πάντα εχθροί είμασταν και θα είμαστε. Αλλά αυτόν τον χαιρετισμό με σεβασμό δεν θα τον ξεχάσω. Το ότι έχασε από όλες τις άλλες ομάδες της ουράς εκτός από εμάς βαθμό και βαθμούς είναι δικό μας πρόβλημα. Μια από τις πολλές αδυναμίες που μας έφτασαν εδώ που είμαστε. Στο απόλυτο κενό. Στο τίποτα.
@ Επιστρέφω στην αρχή. Δεν πρέπει πλέον να χαθεί ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ. Οτι μπορούσαμε κάναμε, αποδείχτηκε πως είμασταν μόνοι και ούτε όλοι μαζί, θεωρώ πως κάθε λεπτό που χάνεται σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας εκτός Σούπερ Λιγκ απλά μας ρίχνει πιο βαθιά. Και επειδή ένα από όλα που πληρώσαμε ήταν και το «ΑΕΚ είσαι δεν πέφτεις» και το «παρακάτω δεν πάει» πρέπει να επαναλάβω πως έχει και πιο κάτω αν περιμένουμε τα πράγματα από εδώ και πέρα να πάνε μόνα τους. Θεωρώ λοιπόν πως το να κυνηγήσει η ΑΕΚ την παραμονή της είτε προσπαθώντας να ρίξει τον Αρη στα χαρτιά, είτε περιμένωντας τον... βιασμό του ΚΑΠ με μια φωτογραφική αναδιάρθρωση δεν έχει κανένα νόημα. Εκτός από τα ηθικά θέματα που μπαίνουν έστω και απέναντι σε αυτούς που σε σώθηκαν ανήθικα υπάρχουν και τα πρακτικά. Θα χαθεί πολύς και πολύτιμος χρόνος για πράγματα που έχουν ελάχιστες ελπίδες να πραγματοποιηθούν γιατί εκτός των άλλων δεν υπάρχει και λαϊκή στήριξη. Οπως την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί πάρα πολλοί Ενωσίτες χωρίς καμία υστεροβουλία είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού ενώ υπήρχαν ακόμη ελπίδες να σωθούμε κανονικά και με τον νόμο έτσι και τώρα, μετά την ήττα της Κυριακής και την σημερινή τυπική απόφαση, που έπρεπε να την περιμένουμε μόνο και μόνο επειδή είχαμε δίκιο, πιστεύω πως δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα και κυρίως κανένας λόγος να συνεχίσει η ΑΕΚ να κυνηγάει κάτι άπιαστο. Πρέπει αυτοί που έχουν τις μετοχές να βγουν από τις τρύπες τους και αφού οδήγησαν την ΑΕΚ στην καταστροφή να της επιτρέψουν τουλάχιστον να έχει ελπίδες να επιστρέψει.  Πρέπει αυτοί που πρόλαβαν να τις ξεφορτωθούν τις μετοχές τους και να αφήσουν την ΑΕΚ στους ανύπαρκτους που την κατέστρεψαν να αναλάβουν έστω από τύψεις, αν υπάρχει αυτό το είδος στον κύκλο τους, κάποιες πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.  Ο Παππάς έδειξε έναν δρόμο. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ΛΕΠΤΟ.

TO ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ;;

Όλο το σχέδιο ξεπουλήματος!Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αποκαλύπτει στο Βήμα το "μεγάλο" σχέδιο ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων της ΑΕΚ εμπνευσμένο από τον Νάσο Θανόπουλο
Η κατάσταση που επικρατεί στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεταβατική αφού ουδείς γνωρίζει τούτη τη στιγμή σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν. Η νυν διοικούσα αρχή προσπαθεί να εξαντλήσει όλες τις νομικές (και περιορισμένες πάντως) δυνατότητες που τις παρέχονται προκειμένου να επιτύχει την παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα της ερχόμενης περιόδου ενώ παράλληλα στο παρασκήνιο «τρέχει» ένα σχέδιο συνέχισης της κιτρινόμαυρης πορείας μέσω της Β' Εθνικής. Το σίγουρο είναι οι νυν διοικούντες και οι εντολοδόχοι τους θα ήθελαν να αποφύγουν το σενάριο πτώχευσης το οποίο θα επιφέρει ποινικές ευθύνες σε φυσικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», μετά από προτροπή του πρώην μετόχου της εταιρείας κ. Νάσου Θανόπουλου - ο αδερφός του οποίου κ. Νίκος Θανόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που θα έχουν «τρεξίματα» με τη δικαιοσύνη αν η εταιρεία πτωχεύσει - αναζητείται φόρμουλα σύστασης νέας διοίκησης η οποία θα έχει ως σκοπό την πώληση όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας που δένονται με συμβόλαια μαζί της και έχουν κάποια σημαντική αγοραστική αξία (περιπτώσεις Φούντα, Κορδέρο, Τσουμάγκα, Ανάκογλου, Κουτρουμπή, Μπουγαίδη κλπ.).
Αυτό ασφαλώς θα πρέπει να συμβεί στο πολύ άμεσο μέλλον καθώς αν δρομολογηθεί για τον οποιονδήποτε λόγο η οπισθοχώρηση της ομάδας στη Γ΄ Εθνικής μέσω πτώχευσης της εταιρείας, όλοι οι ποδοσφαιριστές θα μείνουν αυτομάτως ελεύθεροι. Το ερώτημα βέβαια είναι σε ποιες τσέπες θα εισρεύσουν τα χρήματα από πωλήσεις που θα έχουν προηγηθεί στην περίπτωση που η ποδοσφαιρική ΑΕΚ πάψει να λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία και πατήσει το restart ως ερασιτεχνικό σωματείο.
Από την άλλη, στην περίπτωση που οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών αποφέρουν σημαντικά ποσά (οι εμπνευστές του σχεδίου αποσκοπούν σε κέρδος 3-4 εκατ. ευρώ), τότε η επόμενη ημέρα της ΑΕΚ θα μπορούσε να ξημερώσει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με ένα ρόστερ που συνολικά δεν θα κοστίζει περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα θα γίνεται προσπάθεια για τον δανεισμό της εταιρείας με ταυτόχρονο «πάγωμα» των χρεών προς την Εφορία και το Δημόσιο μέσω εκχώρησης δικαιωμάτων από την υπόθεση Ψωμιάδη (όταν κι εφόσον αυτή τελεσιδικήσει με θετικό για την ΑΕΚ αποτέλεσμα).

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ..

Γιατρός στο επάγγελμα, έγινε συγγραφέας ορμώμενος από το πάθος του για την ΑΕΚ και όσα αυτή η ομάδα πρεσβεύει. Το «Μόνη ξανά δε θα σ'αφήσω» (εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ) το έχει ανάγκη η ΑΕΚ τώρα, περισσότερο από ποτέ. Ο Γιάννης Αγραφιώτης βρίσκεται στο Μπάρνσλεϊ, αλλά μέρος της καρδιάς του είναι πάντα στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης.
Μιλώντας στο novasports.gr εκφράζει το φόβο του για την επόμενη μέρα και προσδοκά την Ανάσταση ευελπιστώντας πως θα βρεθεί ο καπετάνιος που θα μετατρέψει τον πόνο σε ελπίδα. Η ΑΕΚ λέει, έχει ένα επικολυρισμό, ενέχει τον ρομαντισμό, το πείσμα, τον καλό αγώνα, την αυτοκαταστροφή και την αμφιθυμία, παρομοιάζοντας της ουσιαστικά με έναν από τους τραγικούς ήρωες των αρχαίων Ελλήνων τραγικών.
Διαβάστε αναλυτικά την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Αγραφιώτης στον Αποστόλη Λάμπο και το novasports.gr
Γιάννη, στο βιβλίο σου φαίνεται ξεκάθαρα η αγάπη σου για την ΑΕΚ. Πώς έζησες στα ξένα την χειρότερη είδηση στην ιστορία της Ένωσης;
Η αλήθεια είναι ότι έφυγα την επομένη της ήττας από τον Πλατανιά, αλλά  δεν πίστευα ότι θα πέσουμε. Έλεγα βέβαια ότι δεν είχαμε ξεμπερδέψει σ' όσους μιλούσαν ακόμη και για πλέι-οφ. Η απόσταση δεν επηρέασε καθόλου τη στενοχώρια, την πικρία και την απογοήτευσή μου Ωστόσο, είμαι μάλλον τυχερός που δεν ήμουν στο γήπεδο κόντρα στον Πανθρακικό, καθώς η στιγμή του αυτογκόλ και του ταυτόχρονου ντου των ανεγκεφάλων θα έμενε ακόμη πιο βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μου. Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αν ήμουν εκεί και εισέπραττα όλο το δηλητηριασμένο κλίμα - τουλάχιστον η απόσταση «αραίωσε» κάπως το δηλητήριο.
Πίστευες ότι θα μπορούσε ποτέ να φτάσει εδώ η ΑΕΚ;
Aν το έλεγες πριν 4-5 χρόνια θα σε κοιτούσαν σαν εξωγήινο, αλλά αν το δεις ψυχρά, ερχόταν νομοτελειακά αυτή η καταστροφή. Το ρόστερ της ομάδας φτώχαινε σε ποιότητα χρόνο με το χρόνο και από ένα σημείο και μετά δε μετρά μόνο η φανέλα. Αλλά επειδή ο οπαδός πορεύεται με το συναίσθημα κι όχι με τη λογική, δεν το πίστευα ποτέ, αν και πολλές φορές το φοβήθηκα.
Τί πιστεύεις ότι έφταιξε για να βρεθεί η ομάδα σε αυτή την κατάσταση;
Δυο κύριους λόγους βλέπω: ο πρώτος σίγουρα το οικονομικό. Μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αν δεν υπάρχει κάποιος να «τρέξει» την ομάδα, θα επέλθει μοιραία παρακμή και διάλυση. Δε γίνεται να ζει μια ομάδα από τα έσοδά της, ειδικά αν λείπει τόσα χρόνια από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δεύτερος, που δεν είναι ανεξάρτητος από το οικονομικό, έχει να κάνει με την ανυπαρξία προοπτικής που ανάγκασε πολλούς από τους φιλάθλους της ομάδας να μην είναι τόσο πολύ κοντά της. Όχι βέβαια ότι φταίει ο χιλιοταλαιπωρημένος ΑΕΚτζής, αλλά  στις δύσκολες εποχές που ζούμε έτσι κι αλλιώς, μοιραία πολλοί έπαψαν να ασχολούνται. Η ομάδα εγκαταλείφθηκε πρώτα από τους χρηματοδότες της και σταδιακά κι από την πλατιά μάζα του κόσμου της. Κι όταν στο γήπεδο μένουν λίγοι, είναι εύκολο να κυριαρχήσουν...  οι μπαχαλάκηδες, αυτοί που έδωσαν τη χαριστική βολή στο ματς με τον Πανθρακικό.
Πως μπορεί να σε εμπνεύσει αυτή η ομάδα ακόμα και σε περιόδους μεγάλης κάμψης; Τόσο μάλιστα που να σε ωθήσει στο να γράψεις βιβλίο;
Είναι μια ομάδα που γεννήθηκε από μια καταστροφή. Εκφράζει τη νοσταλγία των Ελλήνων για τις χαμένες πατρίδες, αλλά και τον τίμιο αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή. Εκφράζει λοιπόν την αναγέννηση κόντρα σε κάθε αντιξοότητα. Είναι ένα κομμάτι και παράλληλα ένας φορέας του πολιτισμού μας και είναι μια ομάδα ξεχωριστή που είχε πάντα ένα άλλο ήθος. Γι' αυτό και οι οπαδοί της δεν τη λατρεύουν για τα τρόπαια που ενίοτε κατακτά, αλλά για τον τρόπο της. Έχει έναν... επικολυρισμό όλο αυτό! Δες και τον τρόπο που έπεσε η ομάδα: με αυτογκόλ στο τέλος ενός ματς και τους οπαδούς της να την καταδικάζουν! Τους ίδιους που όταν κατάλαβαν τι έκαναν, κατέλαβαν ειρηνικά το Περιστέρι για να δουν την ομάδα να πέφτει, μαχόμενη, ανάδελφη κι αξιοπρεπής ως το τέλος. Για μένα η ΑΕΚ ενέχει το ρομαντισμό, το πείσμα, τον καλό αγώνα, αλλά και την αυτοκαταστροφή και την αμφιθυμία. Και είναι τόσο παρούσα στη ζωή των οπαδών της, που επηρεάζει όλους τους τομείς της! Εγώ είχα το χρόνο και τη διάθεση να γράψω ένα βιβλίο για τη ζωή μου σε σχέση με την ΑΕΚ, αλλά  θα  μπορούσε ο κάθε οπαδός της να το κάνει, για να μην πω κάθε πραγματικός ποδοσφαιρόφιλος
Θα είναι καλύτερα να βρεθεί ακόμα και στη Γ Εθνική πιστεύεις;
Η λέξη κλειδί  είναι η προοπτική. Αν υπήρχε κάποιος να ενεργοποιήσει ξανά τον κόσμο, να δώσει ξανά πνοή και όραμα, αλλά και χρήματα φυσικά, τότε δε θα είχε μεγάλη σημασία η Β' ή  η Γ' κατηγορία. Ωστόσο, επειδή αυτή τη στιγμή όραμα δε δίνει κανείς, εγγυήσεις επιστροφής της ΑΕΚ στο ιστορικό της μέγεθος δε δίνει κανείς, η Γ' Εθνική με τρομάζει ακόμη περισσότερο από τη Β' κι ας έχει το δέλεαρ της απαλλαγής από ένα μέρος των χρεών. Είναι αυτονόητο ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να παίξει στην ανώτερη κατηγορία που δικαιούται! Άσε που αυτή ακριβώς η συζήτηση περί Γ' που φουντώνει εσχάτως έχει ήδη κινήσει υποψίες ότι κάποιοι εντός ΑΕΚ δε στενοχωρήθηκαν και τόσο με τον υποβιβασμό.
Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το μέλλον της αγαπημένης σου ομάδας;
Προσδοκώ την... ανάσταση. Και σαν ανάσταση ορίζω την επιστροφή της ενότητας και της προοπτικής. Ένας σύλλογος με τη δυναμική που έχει η ΑΕΚ χρειάζεται έναν καπετάνιο να επενδύσει χρόνο, χρήμα και να προσφέρει ελπίδα μέσω ενός ρεαλιστικού επιχειρηματικού σχεδίου στον κόσμο. Τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους. Αλλά αυτόν τον καπετάνιο, χρόνια τον περιμένουμε και δεν έρχεται και σε λίγο θα είναι αργά, αν δεν είναι ήδη.
Χάνονται ομάδες σαν την ΑΕΚ;
Οι μνήμες που συνοδεύουν κάθε ομάδα και ειδικά μια μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ δε χάνονται. Αν θέλεις, σου έχει ήδη απαντήσει ο Πατριάρχης το 2004 με το τόσο αληθινό «Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες ουκ αποθνήσκουν» Η ΠΑΕ ΑΕΚ όμως είναι κλινικά νεκρή αυτή τη στιγμή. Και ή θα βρεθεί κάποιος δωρητής ή θα της αφαιρέσουν τη μηχανική υποστήριξη- κάπως έτσι βλέπω τον υποβιβασμό στη Γ'. Ελπίζω στο πρώτο, αλλά βλέπω πολύ πιθανότερο το δεύτερο, δυστυχώς.
Θα αντλούσες δύναμη από το γεγονός ότι ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Ρέιντζερς έχουν ζήσει την πικρή γεύση του υποβιβασμού;
Διάλεξες ομάδες που συμπτωματικά έχει αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα της κρίσης είναι τέτοιος, που καμιάς άλλης μεγάλης ομάδας ανά τον κόσμο ο υποβιβασμός δε μοιάζει με το δικό μας. Υπάρχει πολύ λιγότερη υπομονή, πολύ λιγότερη αντοχή και πολύ περισσότερη δυσπιστία.
Τώρα, ίσως περισσότερο από ποτέ, φαντάζομαι δεν πρόκειται να αφήσεις μόνη την ΑΕΚ, έτσι δεν είναι;
Αν μιλήσω για τον εαυτό μου, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό η απάντηση είναι ξεκάθαρα «ναι» και αναφέρομαι και σε οικονομική στήριξη μέσω εισιτηρίου διαρκείας πέρα από τη συναισθηματική που ούτως ή άλλως δεν ελέγχεται και δεν αλλάζει. Και μιλώντας γενικά, επειδή ο ΑΕΚτζής δεν μπορεί να πάψει να αγαπά την ομάδα του, θεωρώ ότι ο κόσμος θα έρθει και πάλι κοντά, αρκεί κάποιος να μετασχηματίσει τη συσσωρευμένη οργή, πικρία, ντροπή και αδικία σε πείσμα και θέληση για επιστροφή. Αναζητείται άξιος μπροστάρης. Κάποιος που θα εμπνεύσει όσους αποστασιοποιήθηκαν γιατί δεν άντεχαν τον πόνο που τους προκαλούσε ο αργός θάνατος της ομάδας. Κάποιος που θα μετατρέψει τον πόνο σε ελπίδα.

MIA EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΜΠΡΟΣΤΑ !!


 
Έπεσε στα χέρια μας μια επιστολή που γράφτηκε πριν από μερικά χρόνια από τον Μπάμπη Καρανούτσο. Σας την παρουσιάζουμε αναλυτικά. Ως ΑΕΚτζής, θέλω να εκθέσω τις απόψεις μου για την αγαπημένη μου ομάδα. Οι σημερινοί διοικούντες την ΑΕΚ, ανήκουν στην ομάδα συνεργατών (συνεταίρων) Νικολαϊδη και πιστεύω ότι δεν έχουν συναίσθηση της θέσης (κατάστασης) στην οποία έχουν οδηγήσει την ομάδα.
Ουδέποτε στην ιστορία της η ΑΕΚ βρέθηκε σε τόσο δεινή θέση, βαθμολογικά, αγωνιστικά, οικονομικά, διοικητικά όπως και κοινωνικά, όσο σήμερα. Εδώ και έξι χρόνια, ο λαός της ΑΕΚ εναπόθεσε όλες του τις προσδοκίες στην κίνηση Νικολαϊδη και των συνεργατών του. Οι κύριοι αυτοί είχαν υποσχεθεί, οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, ανανέωση της ομάδας, κατασκευή γηπέδου και αθλητικού κέντρου. Δυστυχώς απ΄όλα αυτά δεν πραγματοποιήθηκε, τουλάχιστον για την ΑΕΚ, τίποτα.

1. Τα χρέη της ΠΑΕ, σύμφωνα με τον πρόσφατο διαχειριστικό έλεγχο που έγινε και ο οποίος δεν ήταν και τόσο διαφανής, καθόσον έλειπαν τα στοιχεία (βιβλία) των ετών 2005 και 2006, ανέρχονται χοντρικά στα € 100 εκατομμύρια ευρώ.

2. Την ανανέωση της ομάδας την εννοούσαν μάλλον αντίστροφα. Αγόραζαν παίκτες 34 ετών και άνω, όπως Έμερσον, Σοάρες, Ριβάλντο, Λάκης, Ζήκος, Μπασινάς, Ντιόπ, Πατσατζόγλου και τελευταία Λυμπερόπουλο και Δέλλα και πουλούσαν (πουλάνε) ή έδιωχναν τους νεαρούς και εξελίξιμους όπως Παπασταθόπουλος, Μόρας, Κατσουράνης, Τόζερ, Πλιάτσικας, Κονέ, Ίβιτς κ.λ.π.

3. Η κατασκευή του γηπέδου βασανίζει τους ΑΕΚτζήδες εδώ και 8 χρόνια. Κάθε φορά που η ομάδα αντιμετωπίζει οξυμένα αγωνιστικά προβλήματα, ξεφυτρώνει πάντα η κατασκευή του γηπέδου για να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος μας. Τα ίδια και τώρα που η ομάδα βρίσκεται 26 και 16 βαθμούς απο τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

4. Όσον αφορά το αθλητικό κέντρο, ναι υπάρχει, αλλά είναι ιδιοκτησία του κ. Νοτιά και η ενοικίασή-του στην ΑΕΚ, μόνο ζημιογόνος δεν είναι για τον κ. Νοτιά.

5. Προπονητής, όταν προσέλαβαν τον κ. Χιμένεθ, η ΑΕΚ ήταν στην 13η θέση, οπότε είχε χαθεί το τρένο για την φετινή χρονιά και δεν μπορεί να προσλαμβάνουν προπονητή με κόστος 1,7 εκατομμύριων, όταν το περασμένο καλοκαίρι διέθεσαν λιγότερα από 500 χιλιάδες ευρώ. Ο κύριος Χιμένεθ έφερε και τους συνεργάτες του, άλλα η διοίκηση όμως κράτησε όλους όσους απασχολούσε προηγουμένως στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σύνολο 10 άτομα. Ο αείμνηστος Φάντροκ με 30 παίκτες και όλοι τους μεγάλα ονόματα, τους κουμαντάριζε με έναν βοηθό, τον κ. Καζάκη. Ο σημερινός προπονητής διαβάζουμε οτι το καλοκαίρι θα φύγει και από την άλλη μεριά έχει κάνει προγραφές που δεν του κάνουν για να τους διώξουν. Παραμονές μεταγραφών του Ιανουαρίου έλεγε ότι δεν θέλει δανεικούς παίκτες και τελικά έφερε .... τέσσερις δανεικούς.

6. Διοικητικά, ο κ. Παππάς δηλώνει ότι από το καλοκαίρι και μετά σταματάει να χρηματοδοτεί την ομάδα, ο δε κ. Νοτιάς επειδή χρηματοδοτεί από την Αμερική φαίνεται ότι η χραματοδότηση χάνεται .....κάπου στον ατλαντικό. Η παρούσα διοίκηση έχει 7 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας και πρέπει να παρουσιάσουμε και τις φοβέρες επιτυχίες της. Κατάφεραν την προσέλευση των 50.000 και 60.000 χιλιάδων (με Καλλιθέα παρακαλώ) να την κατεβάσουν στις 5.000 με 6.000 χιλιάδες τα δε διαρκείας από 26.000 χιλιάδες τα έφεραν στις 10.000 χιλιάδες και για του χρόνου βλέπουμε. Το πιο τραγελαφικό είναι ότι αντί ο κόσμος να διώξει την διοίκηση, κατάφερε η διοίκηση να διώξει τον κόσμο. Αυτό μόνο στην ΑΕΚ μπορεί να συμβεί και λογίζεται στα επιτεύγματα της διοίκησης.

7. Επίλογος, πιστεύω ότι έρχονται τα χειρότερα, γι΄ αυτό ας καθήσουμε κάτω να προγραμματίσουμε το μέλλον της ομάδας μας. Αν χρειαστεί θα επανέλθω.
 
ΑΠΟ ΤΟ :  ΑΕΚ-LIVE.GR Μπάμπης Καρανούτσος

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002