Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ..

Η ΑΕΚ έχει βρεθεί αρκετές φορές σε θέση να παρακολουθεί μια εκλογική αναμέτρηση με ενδιαφέρον. Ακόμη και στις τελευταίες εκλογές, τις Εθνικές του 2012, το «κιτρινόμαυρο» ενδιαφέρον ήταν έντονο, καθώς -αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω- εκείνη την περίοδο γίνονταν διάφορα σχέδια επί χάρτου για ένα πιθανό πλάνο σωτηρίας της ομάδας, όμως το ζητούμενο ήταν να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό και το γενικότερο θολό τοπίο στη χώρα, αφού κάθε πλάνο απαιτούσε και προσπάθεια νέας ρύθμισης των χρεών. Τελικά πολιτική σταθερότητα προέκυψε, αλλά καμία πρωτοβουλία δεν έφτασε σε ουσιαστικό επίπεδο.
Ωστόσο, στις προσεχείς διπλές εκλογές, που... ξεκινούν αύριο, το ενδιαφέρον της ΑΕΚ είναι ίσως μεγαλύτερο από ποτέ. Γιατί είναι... τριπλό και σχετίζεται με το σημαντικότερο βήμα της επιστροφής της ομάδας στην κορυφή: την κατασκευή του γηπέδου. Πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκαθάρισε -σε εκδήλωση του Ηλία Ατματσίδη- ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει, ακόμη και αν... ο κόσμος γυρίσει ανάποδα. Όσοι τον γνωρίζουν καλά και όσοι συνεργάζονται μαζί του για την υλοποίηση αυτού του έργου, νιώθουν βέβαιοι γι' αυτό. Είναι σίγουροι για το τέλος της διαδρομής. Όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι εκλογικές παράμετροι μπορούν να επηρεάσουν το... ταξίδι.
Τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από τον προορισμό της. Το πραγματικό τελικό βήμα είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή. Από εκεί και πέρα, το μόνο που θα απομένει θα είναι να εκδοθεί η άδεια, διαδικασία για την οποία έχει γίνει ήδη προεργασία (αυτόν τον στόχο είχε και η πρόσφατη επίσκεψη του αφεντικού της ΑΕΚ στο ΥΠΕΚΑ) και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε... χρόνο ρεκόρ.
Αν οι εκλογές γίνονταν σε τρεις τέσσερις μήνες από σήμερα, η ΑΕΚ πιθανότατα θα τις παρακολουθούσε με σχετική αδιαφορία, ενώ ο κόσμος της μάλλον δεν θα τις παρακολουθούσε καθόλου, καθώς θα προτιμούσε να βλέπει τις μπουλντόζες να... αλωνίζουν στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Όμως, οι εκλογές είναι αύριο και την επόμενη Κυριακή. Κι έτσι μοιραία προκύπτει για την Ένωση αυτό το τριπλό ενδιαφέρον. Ή ορθότερα, το ενδιαφέρον σε τρία διαφορετικά επίπεδα: Στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και στην... ετυμηγορία για τους νέους αυτοδιοικητικούς άρχοντες στην Περιφέρεια της Αττικής και στον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι λόγοι είναι απλοί και αυτονόητοι. Πρώτον, μετά τις Ευρωεκλογές θα πρέπει να υπάρχει μια Βουλή ώστε να ψηφίσει το νομοσχέδιο (συνεπώς απαιτείται το όποιο αποτέλεσμα να μην επιφέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις) και δεύτερον, η κατασκευή του γηπέδου απαιτεί την στήριξη της Περιφέρειας (όχι μόνο για την επιχορήγηση που ήδη έχει εγκριθεί) και του Δήμου, ακόμη και στην φάση της υλοποίησής του, προκειμένου να μην χαθεί... τσάμπα χρόνος. Η αγαστή συνεργασία με τις δύο Αρχές είναι σημαντική.
Το τελευταίο διάστημα κάποιοι φίλοι της ΑΕΚ εκφράζουν την άποψη ότι δεν γίνεται στην εποχή που ζούμε η ψήφος τους να καθοριστεί από οπαδικά κριτήρια. Απόλυτα σεβαστή. Όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός, δηλαδή ότι οι Εκλογές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΑΕΚ. Όπως και το γεγονός δεν υποχρεώνει τους ίδιους να βάλουν αυτό το κριτήριο σε πρώτη προτεραιότητα ή και να το υπολογίσουν έστω πριν φτάσουν στην κάλπη. Υπάρχουν κάποιοι φίλοι της ΑΕΚ που αυτές οι παράμετροι θα καθορίσουν τη στάση τους, ορισμένοι που θα τις συνυπολογίσουν πριν αποφασίσουν και άλλοι που δεν θα τους επηρεάσουν καθόλου.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακόμη και όσοι είναι ιδεολογικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε σύνδεση της πολιτικής με τον αθλητισμό (έστω και αν αυτή δεν πρόκειται ποτέ να πάψει να υφίσταται σε κάποιο επίπεδο, όχι μόνο σε ελληνικό επίπεδο, αλλά παγκοσμίως), δεν μπορούν παρά να νιώθουν υπερήφανοι για την στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα η επίσημη ΑΕΚ. Άλλωστε, υπάρχουν παραδείγματα που τονίζουν ακόμη περισσότερο την κρυστάλλινη θέση της απέναντι στις εξελίξεις.
Τη στιγμή που κάποιοι για το «ευχαριστώ» μιας δωρεάς, αποφάσισαν να μπουν οι ίδιοι στον στίβο της πολιτικής, η ΑΕΚ -που γνωρίζει ότι για εκείνη διακυβεύονται πολύ σοβαρότερα πράγματα- ούτε... συσσίτια με ψηφοδέλτια μοίρασε, ούτε ...αβάντα έκανε σε κανέναν υποψήφιο. Δεν έχει καν εκφράσει ανοιχτά την... συμπάθειά της σε κάποιον. Άλλωστε, όποιος θεωρεί ότι το ζήτημα του γηπέδου είναι σημαντικό, τόσο ώστε να επηρεάσει την τελική του απόφαση πριν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είναι εύκολο να διακρίνει.
Ο Κετσετζόγλου έγραψε σήμερα στα Σφηνάκια όλο το... ζουμί της υπόθεσης. Στον δημόσιο λόγο τους, όλοι οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια και τον Δήμο θέλουν το γήπεδο της ΑΕΚ. Όμως κάποιοι εξ αυτών το θέλουν... διαφορετικό από αυτό που έχει σχεδιάσει και ετοιμάζεται να κατασκευάσει η ΑΕΚ. Κανείς δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να πει ξεκάθαρα «Δεν θέλω το γήπεδο». Κάποιοι όμως έχουν πει... μισόλογα ή δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση. Να είστε βέβαιοι ότι μετά τις εκλογές τα μισόλογα θα γίνουν... κραυγές αντίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002