Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Μαΐου 18, 2014

H BAΣΙΛΙΣΣΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ..

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε στη SportDay για τον μακρύ δρόμο της επιστροφής της ΑΕΚ προς την Α1 αρχικά και την κορυφή στη συνέχεια. Αναφέρθηκε στα δύσκολα, πλην όμως διδακτικά, χρόνια στη Β’ Εθνική και την Α2, αλλά και στο όραμά του για την ΑΕΚ του μέλλοντος.
«Φάρος για να μην πέσει η ΑΕΚ στα ίδια βράχια…»
-Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις που έκανες μόλις τελείωσε το ματς με το Ψυχικό;
«Τα πρώτα αυθόρμητα συναισθήματα είναι αυτά της ανακούφισης και της δικαίωσης. Της ανακούφισης, γιατί έφυγε ένα πολύ βαρύ φορτίο. Αυτό της επιστροφής της ομάδας στην Α1 χωρίς περιθώρια λαθών και παρεκκλίσεων και δικαίωσης γιατί βγήκαν οι επιλογές του ανθρώπινου δυναμικού που πορεύθηκε στις αρχές της φιλοσοφίας και στον τρόπο δουλειάς. Το συναισθηματικό κομμάτι πάντα έπαιζε ρόλο στην επαγγελματική μου σχέση με τον σύλλογο, λόγω της πολυετούς σχέσης που έχω (18 χρόνια) μαζί του, χωρίς ωστόσο να πουλήσω ποτέ οπαδιλίκι. Όντας επικεφαλής μιας ομάδας ανθρώπων που ανέλαβε να φέρει εις πέρας ένα ιστορικό καθήκον, αισθανόμουν το βάρος της ευθύνης, αλλά συνάμα ένιωθα και ευλογημένος. Μόλις επέστρεψε η ΑΕΚ στην Α1 κάτι το οποίο ήταν ζήτημα τιμής, ένιωσα την αγαλλίαση του κόσμου».

-Τα μαλλιά σου άσπρισαν ξαφνικά...
«Τα μαλλιά μου δεν άσπρισαν λόγω της φετινής και της περσινής πορείας. Είμαι στην ομάδα 18 χρόνια και έχω ζήσει καταστάσεις έντονων συναισθημάτων με πιο χαρακτηριστική την αποφράδα μέρα που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στην Α2, ως άμεσος συνεργάτης του Αγγελου Κορωνιού στον πάγκο».

-Θεωρείς ότι σε σκληραγώγησε εκείνο το γεγονός;
«Όλα τα βιώματα αφήνουν κάτι μέσα μας. Συνειδητά μπαίνω στη διαδικασία να κρατάω κάποιο στοιχείο, είτε το βίωμα είναι θετικό είτε αρνητικό, ώστε να με βοηθήσει στο επόμενο βήμα. Ο υποβιβασμός της ομάδας μάς στοίχισε ψυχολογικά και συναισθηματικά. Ωστόσο ξέραμε βαθιά μέσα μας ότι ίσως ένας υποβιβασμός μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η ομάδα να ξεκινήσει από το μηδέν, να χτιστεί σε στέρεες βάσεις και να επιστρέψει εκεί που αξίζει να τη βλέπει ο κάθε οπαδός της. Καθαρή, υγιής και υπερήφανη».

-Άρα ήταν και δικό σου καθήκον να επιστρέψει η ΑΕΚ στην Α1;
«Όσοι ήμασταν εκείνη τη χρονιά στην ομάδα, νιώσαμε ότι αφήσαμε πίσω μας μια υπόθεση που δεν είχε κλείσει. Είχα την τύχη να κάνω αυτή την υπόθεση μέρος της ζωής μου και να συμβάλω ώστε να αποκατασταθεί η ηθική τάξη ώστε η ΑΕΚ να επιστρέψει στην Α1 υγιής με στόχο να πρωταγωνιστήσει».

-Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας κόντρα στο Ψυχικό, ακούστηκε ρυθμικά το όνομά σου ενώ σε σήκωσαν ψηλά. Ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εσένα;
«Ο κόσμος έχει ένστικτο και έχει και δουλεμένη αντίληψη. Ξέρει καλά να αξιολογεί τους ανθρώπους που προσφέρουν στην ομάδα και τους ανταμείβει. Αυτό που μου εξέφρασαν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στην καριέρα ενός επαγγελματία του χώρου».

-Κατά τη διάρκεια της σεζόν υπήρξε και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό σου. Πώς το αντιλήφθηκες; Ένιωσες ότι ήταν ένα προσωπικό στοίχημα η επιτυχία;
«Η αμφισβήτηση και η κριτική είναι στο DNA του Έλληνα και όχι μόνο. Όλοι μας το έχουμε πράξει. Είναι σαν την πατητή στη θάλασσα. Νιώθουμε ότι σπρώχνοντας και βυθίζοντας τον άλλον από τους ώμους, ανεβαίνουμε πιο ψηλά. Αλλά αυτό κρατάει λίγο, αν αυτός που βυθίζεται έχει την ικανότητα να ανέβει. Οσον αφορά το αν ήταν προσωπικό στοίχημα, εδώ αμφισβήτησαν τον Μπαρτζώκα που κατέκτησε Ευρωλίγκα, τον Πεδουλάκη που είναι καταπληκτικός επαγγελματίας και τον Ομπράντοβιτς για την πορεία της Φενέρ στην Ευρωλίγκα, δεν θα το έκαναν σε έναν no name νέο προπονητή; Στην αρχή υπήρχε στενοχώρια, αλλά όπως είπε εύστοχα και ο Μπαρτζώκας, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι οι περισσότεροι που ασκούν κριτική δεν έχουν χτυπήσει την μπάλα ούτε στην αυλή του σπιτιού τους, τότε σταματήσαμε να στεναχωριόμαστε. Κλείσαμε τα αυτιά μας και προχωρήσαμε. Πάντως και τα δύο χρόνια η διοίκηση που έδωσε εν λευκώ τη δυνατότητα να στελεχώσω την ομάδα με παίκτες που έκρινα ότι ταιριάζουν μας περιέβαλε με εμπιστοσύνη όταν βγήκαν οι καλοθελητές μετά από τις τρεις ήττες πέρυσι και τις τρεις φέτος».

-Ποιες ήταν οι φετινές στιγμές που έχεις κρατήσει έντονα μέσα σου;
«Ηταν μια ήττα σε φιλικό από το Περιστέρι. Τα παιδιά ένιωθαν άδεια και μόλις λίγες ώρες μετά η διοίκηση με ενημέρωνε πως υπήρξαν άνθρωποι που πρότειναν την αντικατάστασή μου ενώ υπήρξαν και προπονητές που αυτοπροτείνονταν. Μια άλλη στιγμή ήταν τα συναισθήματα της πίστης και της βεβαιότητας ότι θα τα καταφέρουμε μετά τη νίκη κόντρα στην Καβάλα, εκτός έδρας. Επίσης, δεν θα ξεχάσω τη νευρικότητα που υπήρχε κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου και τη διαχείριση που απαιτούνταν για το γεγονός ότι πέντε μέρες κάναμε προπόνηση στη Ζωφριά και μία ημέρα κάναμε στην Καισαριανή, όπου και παίζαμε ενώ δεν ξέραμε τις ώρες των προπονήσεων και μερικές φορές δεν γνωρίζαμε και πού θα αγωνιστούμε. Ακόμα, η συγκλονιστική παρουσία του κόσμου που μας στήριζε κάθε Σάββατο. Επίσης, ήταν μια δύσκολη στιγμή, λίγες μέρες πριν το ματς με τον Ηρακλή όταν και έπρεπε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για εσωτερικά θέματα που είχαν να κάνουν με τους παίκτες. Φυσικά δεν πρόκειται να ξεχάσω τη συγκίνηση και τη χαρά των αθλητών μας που έκαναν σαν μικρά παιδιά μετά τη νίκη κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας, αλλά και τα συναισθήματα μετά την απώλεια του Γιώργου Αμερικάνου στον οποίο έχουμε αφιερώσει την επιστροφή της ομάδας στην Α1. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι εκδηλώσεις του κόσμου μετά το ματς με το Ψυχικό όπου ολοκληρώθηκε ένας Γολγοθάς 53 αγώνων με την πλάτη στον τοίχο».

-Η εμπειρία των παικτών διευκόλυνε το έργο της ανόδου;
«Η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει πορεία πρωταθλητισμού χωρίς περιθώρια για στραβοπατήματα. Το στοιχείο που μας κράτησε ζωντανούς στις δύσκολες καταστάσεις ήταν η συνοχή στο εσωτερικό της ομάδας και γι' αυτόν τον λόγο δεν επιλέξαμε μόνο με αγωνιστικά κριτήρια, αλλά και παίκτες με προσωπικότητα που μπορούσαν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Μάλιστα τους έκανα ως δώρο ένα DVD που περιείχε στιγμές της ομάδας ενώ είχε ως τίτλο το μότο μας: "Μην κάνετε εκπτώσεις στην άμυνα, μην κάνετε εκπτώσεις στην αγάπη"».

-Ποιους θέλεις να ευχαριστήσεις;
«Νιώθω ευγνωμοσύνη προς τη διοίκηση γιατί με πίστεψε και μου έδωσε το χρίσμα. Νιώθω ευγνωμοσύνη προς τους παίκτες μου γιατί άφησαν κατά μέρος τα προβλήματά τους και ένιωσαν την ΑΕΚ σαν την οικογένειά τους. Νιώθω ευγνωμοσύνη προς τους συνεργάτες μου που με αμείωτο επαγγελματισμό προσέφεραν υπηρεσίες, νιώθω ευγνωμοσύνη προς τον κόσμο που δεν άφησε στιγμή την ομάδα ενώ ως προπονητής Ζιάγκος οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ανθρώπους και συνεργάτες που συνετέλεσαν ώστε να διαμορφώσω τη δική μου φιλοσοφία και μπασκετική κουλτούρα. Τον Κώστα Φλεβαράκη που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου είχε δώσει την ευκαιρία να σταθώ δίπλα του στην Α1, αλλά και τους Μηνά Γκέκο, Αργύρη Πεδουλάκη, Αγγελο Κορωνιό και Θανάση Παπαχατζή».

-«Η βασίλισσα επέστρεψε», όπως έγραφαν τα μπλουζάκια. Από εδώ και πέρα;
«Η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί παντού. Ως εκ τούτου η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Σημασία για την επόμενη μέρα είναι η ομάδα να είναι απαλλαγμένη από τα βάρη και τις αμαρτίες του παρελθόντος και πάνω σε αυτή τη βάση να χτίσει τα επόμενη χρόνια. Φυσικά δεν μπορείς να μιλάς αμέσως για πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Όμως με σταθερά βήματα, με υπομονή και ουσιαστικές επιλογές μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ΑΕΚ να είναι πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη».

-Η διοίκηση έχει κάνει λόγο για πενταετές πλάνο. Ποιος είναι ο απώτερος στόχος αυτής της πενταετίας;
«Ο στόχος είναι να έχουν επιτευχθεί οι τρεις βασικοί πυλώνες του προγράμματος. Να έχει η ΑΕΚ το δικό της γήπεδο, να γίνει το μεγαλύτερο σχολείο μπάσκετ στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης σε επίπεδο ακαδημιών και το τρίτο είναι να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι αυτά τα τρία χρόνια περιπλάνησης στις μικρότερες κατηγορίες θα είναι ένας φωτεινός φάρος που θα μας προστατέψει ώστε να μην πέσουμε πάλι στα ίδια βράχια».

-Πού θα στηριχθεί η ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο;
«Θέλουμε βάσει του μπάτζετ που θα υπάρχει να δημιουργηθεί την πρώτη χρονιά ένα ανταγωνιστικό σύνολο με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να γίνει η ΑΕΚ η πιο ελκυστική επιλογή για την αφρόκρεμα των Ελλήνων επαγγελματιών, αλλά και των νεαρότερων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002