Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

5Χ5 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !!

Το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Πάτρα έγινε... θρυλικό, πριν καν διεξαχθεί, λόγω των δύο αναβολών του και όσων τις προκάλεσαν ή, ψυχανεμίστηκαν κάποιοι ότι τις προκάλεσαν. Όμως, η κουβέντα δεν έμεινε σε αυτό. Μπήκαν στην... μέση και δηλώσεις ανθρώπων της Παναχαϊκής (τόσο του Αλέξη Κούγια, όσο και παικτών, όπως ο Ντα Κόστα) για τις αγωνιστικές ικανότητες και το επίπεδο των δύο ομάδων, δημιουργώντας ένα κλίμα που -όπως αναμενόταν- λειτούργησε αρνητικά για τους γηπεδούχους, καθώς κλήθηκαν να... αποδείξουν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου κάτι που δεδομένα δεν μπορούσαν.
Έτσι, το ματς ήταν από την πρώτη στιγμή στα μέτρα της ΑΕΚ, καθώς η διαφορά κλάσης της από κάθε αντίπαλο της κατηγορίας είναι δεδομένη και όταν μια ομάδα δεν επιχειρήσει απλά να καταστρέψει το παιχνίδι της, αλλά να την... κοντράρει στα ίσα, είναι καταδικασμένη. Η Ένωση πήρε το προβάδισμα από νωρίς, πήγε στο ημίχρονο με προβάδισμα δύο γκολ και θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα, τόσο στο πρώτο μέρος, όσο και στο δεύτερο, αν έδειχνε πιο καθαρό μυαλό στο παιχνίδι σε ανοικτό γήπεδο. Δεν το έκανε και ένα γκολ από το... πουθενά, δέκα λεπτά πριν από τη λήξη, την έφερε αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να δικαιώσει το ρητό ότι η μπάλα τιμωρεί, ωστόσο, στην εκπνοή έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και έφτασε σε ένα σκορ (3-1) που μπορεί να μην αποτυπώνει πλήρως τη -μεγάλη- διαφορά των δύο ομάδων, ωστόσο αποκατέστησε σε έναν βαθμό την... τάξη.
Διπλό «χτύπημα»...
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να ...χτυπάει από τα αποδυτήρια. Πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό, ο Πεταυράκης έκανε μια ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή της Παναχαϊκής και ο Μπαλού αναγκάστηκε να κόψει τη μπάλα με το χέρι, με τον Τζοβάρα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντακόλ που έβαλε με το «καλησπέρα» την Ένωση μπροστά στο σκορ.
Το προβάδισμα έδωσε στο παιχνίδι μια μορφή που θεωρητικά ήταν... βούτυρο στο ψωμί των Κιτρινόμαυρων, όμως δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή και αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά, αφήνοντας κενούς χώρους. Όμως, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να την κυκλοφορήσει απλά και σωστά, προκειμένου να βγάλει αντεπιθέσεις και να εκθέσει την άμυνα της Παναχαϊκής.
Αντίθετα, οι Πατρινοί πίεσαν περισσότερο. Απείλησαν στο 10' με ένα σουτ του Ντα Κόστα, το οποίο απέκρουσε ο Ανέστης, ενώ στο 15' ο Μαρουκάκης βρέθηκε να υποδέχεται μια βαθιά μπαλιά από φάουλ του Ντα Κόστα, όμως δεν έκανε ούτε τελείωμα σε πρώτο χρόνο, ούτε σωστό κοντρόλ, με αποτέλεσμα η άμυνα της ΑΕΚ να καταφέρει να διώξει. Στο 22' ο Ντα Κόστα εκτέλεσε αυτή τη φορά απ' ευθείας ένα φάουλ και η μπάλα... έγλυψε το δοκάρι.
Στο 31' αποδείχθηκε στην πράξη ότι με λίγο καθαρό μυαλό και μια σωστή μπαλιά, η ΑΕΚ μπορούσε να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. Ο Πλατέλλας έγινε αποδέκτης μιας βαθιάς μπαλιάς, κατέβασε και με δυνατό σουτ κατάφερε να κερδίσει τον Μπαλασάκη για το 2-0. Η Παναχαϊκή προσπάθησε να απαντήσει τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Μαρουκάκης που μπήκε μόνος του στην περιοχή, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανέστη.
Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του πρώτου μέρους, αφού στο 41' ο Μπαλασάκης βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε τη μπάλα πριν ο Αραβίδης βρεθεί σε θέση να απειλήσει, έπειτα από ωραία πάσα που δέχθηκε από τον Ντακόλ, ενώ στην εκπνοή ο Τζοβάρας (και ο -πρώτος βοηθός- Βεργέτης) δεν είδε νέο -ανόητο- χέρι του Μπαλού μέσα στην περιοχή. Έτσι, το 2-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου...
Αγχώθηκε, αλλά... είχε Μπαρμπόσα
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να διατηρεί κάποιες εσωτερικές αλλαγές στην επίθεση, τις οποίες είχε κάνει ο Δέλλας στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντακόλ πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, ο Αραβίδης πήγε στο αριστερό άκρο και ο Μπαρμπόσα ανέλαβε τον ρόλο του επιτελικού. Ντακόλ και Ανάκογλου σπατάλησαν στο 47' και το 53' το γεγονός ότι βρέθηκαν σε θέση βολής, καθώς έκαναν άσχημα τελειώματα.
Η πρώτη -πολύ- καλή στιγμή για την Παναχαϊκή στην επανάληψη ήρθε στο 64'. Ο Πατινιώτης βρέθηκε αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι, έπειτα από μια σέντρα, έκανε ένα πολύ καλό σκαστό σουτ, όμως ο Ανέστης κατάφερε να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Λίγο πριν το ματς μπει στο τελευταίο 20λεπτο, η Παναχαϊκή «γύρισε» τη διάταξή της σε 4-4-2, με τον Δέλλα να απαντά άμεσα, αλλάζοντας το σύστημα της ΑΕΚ σε 4-1-4-1 (με κόφτη τον Κορδέρο).
Στο 72' η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, όταν ο Μπαρμπόσα έστρωσε ωραία στον Ντακόλ μέσα στην περιοχή, όμως αυτός δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, με τον Μπαρμπόσα να στρώνει αυτή τη φορά στον Μπακάκη, όμως το σουτ του επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Στο 79' ο Ντακόλ εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ και ανάγκασε τον Μπαλασάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση.
Και αφού η Ένωση δεν «σκότωσε» την Παναχαϊκή όσο το ματς κυλούσε -εντελώς- στα μέτρα της, οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 80' να μπουν ξανά στο παιχνίδι, από το πουθενά. Σε ένα από τα πολλά στημένα του Ντα Κόστα, ο Ανέστης έκανε κακή έξοδο, έχασε τη μπάλα από τα χέρια του και ο Γκατιάγκα από κοντά μείωσε σε 2-1. Μάλιστα, μετά το γκολ ο Δέλλας έριξε τον Ρόβα στο ματς και γύρισε τη διάταξη της ομάδας σε καθαρό 4-5-1.
Ωστόσο, έπειτα από ένα δεκάλεπτο ...άγχους (έστω και αν οι γηπεδούχοι δεν έκαναν φάση), η ΑΕΚ κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι με την συμπλήρωση των 90', όταν έπειτα από μια σέντρα του Πεταυράκη και λάθος έξοδο του Μπαλασάκη, ο Έλντερ Μπαρμπόσα με κεφαλιά κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το τελικό 3-1.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλασάκης, Ασιγκμπά, Αναστασόπουλος (51' Κάργας), Άλμπι, Στεργίδης, Μαρουκάκης, Ντα Κόστα, Φάμπιο, Γκατιάγκα, Πατινιώτης (77' Χοτζάλι), Ζλατκόφσκι (46' Χαρτσιάς).
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας (82' Ρόβας), Μπαρμπόσα, Ντακόλ (86' Μπρέσεβιτς), Αραβίδης (68' Ζόριτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002