Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Σάββατο, Μαρτίου 22, 2014

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ..

Η φιλοσοφία του aek365 να μην μπλέκει ποτέ την πολιτική με τον αθλητισμό και την ΑΕΚ συγκεκριμένα είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Όχι για λόγους... δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αν και είναι δεδομένο ότι ποτέ δεν επιχειρήσαμε να υποκαταστήσουμε τα πολιτικά ΜΜΕ (γιατί θα ήταν ατυχές), αλλά επειδή η ΑΕΚ είναι μια ομάδα, όχι πέρα, αλλά ΠΑΝΩ από πολιτικές θέσεις και απόψεις. Όχι στην λογική του... no politica (που κρύβει κινδύνους). Είναι κάτι που γίνεται ανεπιτήδευτα για τον λόγο που τόσο απλά είχε περιγράψει ο Οικουμενικός Πατριάρχης: Επειδή η ΑΕΚ είναι ιδέα. Μια ιδέα τόσο ισχυρή, που σκεπάζει όλα τα υπόλοιπα...
Την γραμμή λοιπόν που διαχωρίζει την πολιτική από  το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ την τραβήξαμε από την πρώτη μέρα. Και δεν την διασχίσαμε ποτέ. Η άλλη... πλευρά ήταν αυτή που αρκετές φορές την «παραβίασε» και μας ανάγκασε εκ των πραγμάτων να ασχοληθούμε. Με τελευταίο παράδειγμα την δημόσια τοποθέτηση που έκανε η κυρία Ρένα Δούρου για το γήπεδο της ΑΕΚ. Μια τοποθέτηση ατυχέστατη, καθώς το σοκ δεν ήταν τόσο η πολιτική θέση που εξέφρασε (παρουσιάστηκε ξεκάθαρα αρνητική), αλλά το γεγονός ότι έδειξε να μην γνωρίζει έστω τα στοιχειώδη για τα δεδομένα της υπόθεσης ενός εκ των σημαντικότερων έργων που έχουν προγραμματιστεί να προχωρήσουν εντός της περιφέρειας που επιδιώκει, μέσω των εκλογών, να διοικήσει.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η τοποθέτηση της κυρίας Δούρου δεν αποτελεί ένα... μεμονωμένο περιστατικό. Είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας θέσεων-τοποθετήσεων που φανερώνουν μια ξεκάθαρη αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Έναν ακατανόητο πόλεμο που έχει ξεκινήσει από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάθε του επεισόδιο αφήνει το περιθώριο να σκεφτεί κανείς ότι κρύβει πίσω του εμπάθεια. Γιατί σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Μια εμπάθεια που πιθανότατα αφορά το πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη και είναι τέτοια που κάνει τα στελέχη του κόμματος μόλις ακούν «ΑΕΚ», αυτομάτως να παίρνουν αρνητική στάση.
Η κόντρα εναντίον του Δημήτρη Μελισσανίδη ξεκίνησε, με... πεδίο αντιπαράθεσης την υπόθεση του ΟΠΑΠ. Δεν θα μπω στη διαδικασία να... αναρωτηθώ που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια, όταν και οι πέτρες γνώριζαν ότι ο ΟΠΑΠ ήταν το μεγαλύτερο «πεδίο» εξυπηρέτησης συμφερόντων, γιατί η απάντηση από την... άλλη πλευρά θα είναι ότι τότε το κόμμα δεν είχε την σημερινή δυναμική (αν και υπάρχει απάντηση και σε αυτό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σφιχταγκαλιάζει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο... μεγαλούργησε στο «παιχνίδι» του ΟΠΑΠ).
Είναι όμως απόλυτα εύλογο να απορεί κανείς πώς γίνεται να είναι μέγα θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μια επιχειρηματική ομάδα έδωσε 650 εκατ. ευρώ για να ΑΓΟΡΑΣΕΙ τον Οργανισμό, αλλά δεν είναι το ότι την ίδια χρονική περίοδο, η διορισμένη από το Δημόσιο διοίκησή του ΟΠΑΠ έτρεξε άρον άρον να δεσμεύσει την επιχείρηση με μια πολυετή σύμβαση, μόλις λίγες μέρες πριν από την ιδιωτικοποίηση της! Κατά... σύμπτωση, πίσω από αυτή τη σύμβαση βρισκόταν (και) μια εταιρία συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη, βασικού προμηθευτή του ΟΠΑΠ επί σειρά ετών και πρώην ιδιοκτήτη του ΟΣΦΠ. Της ομάδας που έσπευσε να προσθέσει στις... ιστορικές η κυρία Δούρου στη συνέντευξή της.
Μετά τον ΟΠΑΠ ακολούθησαν κι άλλα... επεισόδια, με την διαμάχη πλέον να εμπλέκει άμεσα σε αυτό το παιχνίδι και την ΑΕΚ. Μέχρι που φτάσαμε στο... έπος. Στην απόλυτη κωμωδία. Στο ανέκδοτο του να απαιτούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποσυρθεί ως... ύποπτη εξυπηρέτησης συμφερόντων της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη, μια τροπολογία που βουλευτές του ίδιου κόμματος είχαν φέρει στη βουλή λίγο καιρό νωρίτερα! Και λίγες ώρες αργότερα, αφού είχαν πετύχει την απόσυρσή της, να ζητούν την... επιστροφή της!!!
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι... συμπτώσεις είναι πολλές για να είναι συμπτώσεις. Όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα (και με το «ποδοσφαιρική πιάτσα» αναφέρομαι σε αυτούς που διαχρονικά γνωρίζουν καλά τα... κόζα) εκτιμά ότι το μόνο που μπορεί να αποτρέψει την πορεία της ΑΕΚ προς την αναγέννηση είναι το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η άποψη που επικρατεί στον χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν λέω ότι ισχύει ή ότι δεν ισχύει. Είναι η εκτίμηση που κυριαρχεί. Και τα γεγονότα την ενισχύουν.
Αν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αυτή που θα πρέπει να αλλάξει αυτή την άποψη, αν δεν την εκφράζει. Με πράξεις, όπως με πράξεις τη δημιούργησε. Κυριακή κοντή γιορτή. Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την «Αγιά Σοφιά». Αν ο ΣΥΡΙΖΑ όντως στηρίζει το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως διέρρεε χθες (μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημόσια τοποθέτησή της) η κυρία Δούρου, οι βουλευτές του θα πρέπει να την υπερψηφίσουν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...
Υ.Γ.: Για να είμαι ξεκάθαρος: Κανείς δεν λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να τάσσεται υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ (όπως κανείς δεν λέει ότι ο ΑΕΚτζής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει στην κάλπη με αυτό το κριτήριο). Όμως πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για πολιτική με ανοιχτά χαρτιά. Και επειδή... στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα πρέπει να καταστήσει σαφείς τις θέσεις του, ώστε και ο φίλος της ομάδας-ψηφοφόρος να τις γνωρίζει. Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση η αναγκαιότητα είναι πολύ μεγαλύτερη τη στιγμή που μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ΑΕΚ κινείται ιδεολογικά ακριβώς ή «κοντά» στον χώρο που υποστηρίζει ότι εκφράζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υ.Γ1.: Η κυρία Δούρου, ως πολιτικός, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ακυρώνεται, διαφοροποιείται ή αναιρείται ΜΟΝΟ από μια νέα ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. Όχι με... διαρροές και πληροφορίες. Γιατί μόνο η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ αποτελεί δέσμευση. Και με το να... πλασάρει ως «απάντηση» η κυρία Δούρου στα εκατοντάδες μηνύματα που δέχθηκε από φίλους της ΑΕΚ στα social media τις συγκεκριμένες... διαρροές, κάνει τα πράγματα -πολύ- χειρότερα. Γιατί δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να σκεφτούν ότι η κομματική γραμμή είναι τόσο ξεκάθαρη και αταλάντευτη απέναντι στην ΑΕΚ, που είναι απαγορευτικό ακόμη και το να επιχειρήσει να διασκεδάσει -στο μέτρο του δυνατού- τις εντυπώσεις με μια νέα δημόσια δήλωση.
Υ.Γ.2: Οι φωτογραφίες (που ανήκουν σε παλαιότερο ρεπορτάζ του Goal) είναι από το... Μητροπολιτικό Πάρκο Βοτανικού. Είναι ο χώρος που... σώθηκε (για χάρη των... κορμοράνων) από την... καταστροφική ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού, η οποία προέβλεπε την ταυτόχρονη δημιουργία χώρων πρασίνου. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν θέλει την ίδια εικόνα και για το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας (που μέρος του είναι ήδη έτσι). Είναι γενναίο να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002