Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
AEKΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

AEKΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ..

Τρίτη, Μαρτίου 25, 2014

O MEΓΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΔΙΖΟΓΛΟΥ !!

Μια μέρα σαν σήμερα το 1953 γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ ο Χρήστος Αρδίζογλου. Η οικογένεια του είχε βρεθεί εκεί μετά τη Μικρασιατική Κατασροφή. Μετακομίζουν στην Αθήνα όταν είναι πέντε ετών και από νωρίς φαίνεται η αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Στα 13 του προσπάθησε να μπει στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι πήγε στον Απόλλωνα. Όταν δεν προωθείται στην πρώτη ομάδα απογοητεύεται και αποφασίζει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Μόλις έξι μήνες αργότερα ο νέος προπονητής του Απόλλωνα, ο Πασάς, μαζί με τον ποδοσφαιριστή Μπεθάνη τον έπεισαν να επιστρέψει για να αγωνιστεί ως επαγγελματίας επιτέλους.
Λέγεται μάλιστα πως την πρώτη φορά που αγωνίστηκε σε επίσημο φιλικό το έκανε ως τερματοφύλακας, Το καλοκαίρι του '74 ο Λουκάς Μπάλος τον φέρνει στην ΑΕΚ με 5εκατ. δραχμές, τεράστιο ποσό για την εποχή. Ταχύτατος με τρομερή τεχνική και ντρίμπλα αλλά και εκκεντρικός. Απρόβλεπτος παίκτης με χαρακτηριστικό στιλ.. Οι κάλτσες μόνιμα κατεβασμένες, μαλλί αφάνα και η φανέλα έξω από το σορτσάκι. Ικανός για τα πάντα.
Στην ΑΕΚ μένει έντεκα χρόνια. Κερδίζει δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδος, ενώ συμμετάσχει στη μεγάλη πορεία μέχρι τα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ τη χρονιά 1976-1977. Το 1985 επιστρέφει στον Απόλλωνα καθώς έχει χαλάσει η επικείμενη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Το 1986 κρεμά τα παπούτσια. Κατά καιρού έχει εργαστεί ως τεχνικός στα τμήματα υποδομής της Ένωσης. Με την Εθνική αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Σεπτεμβρίου 1975 στον αγώνα εναντίον της Ρουμανίας (1-1) για το Βαλκανικό Κύπελλο. Συνολικά συμμετείχε σε 43 αγώνες, πετυχαίνοντας 2 τέρματα. Ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία, όπου συμπεριλήφθηκε στη δεύτερη καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης. Επίσης έχει κληθεί μια φορά στη Μικτή Κόσμου.
Οι ιστορίες που υπάρχουν για τον Χρήστο Αρδίζογλου είναι δεκάδες και αγγίζουν τα όρια του μύθου όμως ίσως τελικά να είναι και... λίγες για τα όσα είχε κάνει. Στα τέλη της δεκαετίας του '70 πηγαίνει λουλούδια στον Λάκη Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου. Σε αυτόν ανήκει η επική ατάκα «κοίτα ρε. Μικρά παιδιά και ξέρουν να μιλάνε...εγγλέζικα!» όταν στο ταξίδι στην Αγγλία για το ματς με την ΚΠΡ συνάντησε σε ένα δρόμο του Λονδίνου δύο μικρά παιδιά να μιλούν μεταξύ του. Έχει εμφανιστεί με μακριά γούνα και από μέσα μόνο το σορτσάκι, έκανε μπάνιο στο ημίχρονο ενώ υπάρχει και ο θρύλος πως επιχείρησε να πάει με τον ποδήλατο από την Αθήνα στη Χαλκίδα.
Κάποτε αποβλήθηκε γιατί μούντζωσε τον διαιτητή για ένα ανάποδο πλάγιο ενώ η ΑΕΚ κέρδιζε τον Πιερικό με 7-0. Η φάση όμως που τον χαρακτηρίζει είναι αυτή σε ένα ματς της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα. Η Ένωση προηγείται με 1-0 και ψάχνει το δεύτερο γκολ. Ο Αρδίζογλου περνά όποιον βρει μπροστά του και φτάνει μπροστά στον τέρμα. Αντί να εκτελέσει αποφασίζει να γυρίσει πίσω με τον κόσμο να παθαίνει παράκρουση. Κάποιοι λένε ότι τελικά ντρίπλαρε ακόμα και τον φωτογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ....

ΑΕΚ Σ ΑΓΑΠΩ !!

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΕΚ..ΟΛΕ..

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ !!

AEK-QPR 3-0 ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ..

O NTEMHΣ ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..

ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ..
29 MAIOY 1453 ΚΩΝ-ΠΟΛΗ - 20-7-1974 ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..!!

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ANΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ

ΕΔΩ Ο ΝΤΕΜΗΣ..ΛΕΕΙ ΑΕΚ !!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ THΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ.....

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.

ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔ.
ΔΕΞΙΑ ..ΤΑΚΗΣ ΚΑΣΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..

MIA AΠΟ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ..
Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΣ...

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..

AΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΣ..
Η ΟΠΑΔΙΚΗ...ΜΑΥΡΗ Ή ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..VIDEO ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ VIDEO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ..

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ !!

AEKΑΡΑ MIA ZΩΗ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..

Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ..!! ΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ..
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ( ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ) ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ..

ΑΕΚ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ 2002